9 °C

Gedeeltelijke vrijspraak bouwfraude

vr 25 februari 2011 08.55 uur

LEEUWARDEN -

Twee ex-werknemers van bouwbedrijf Geveke uit Eelde zijn donderdag door de rechtbank in Leeuwarden volledig en deels vrijgesproken. De twee verdachten, een 44-jarige hoofduitvoerder uit Broeksterwoude en een 53-jarige regiodirecteur uit Noardburgum, werden verdacht van het verduisteren van bouwmaterialen en het plegen van valsheid in geschrifte. Het laatste achtte de rechtbank niet bewezen.

De Broeksterwoudster werd volledig vrijgesproken. Hij had verklaard dat hij er vanuit was gegaan dat de regiodirecteur de materialen van Geveke die werden gebruikt voor de bouw van de paardenstal van de Noardburgumer zouden worden verrekend met het bedrijf. Datzelfde gold voor de uren van het personeel van Geveke dat werd ingezet bij de bouw van de stal.

De Noardburgumer liet bouwmateriaal dat op papier bestemd was voor een bouwproject in Leeuwarden doorsturen naar Noarburgum. Hij wilde zo de vele overuren verrekenen die hij in de vakantie en de weekenden had opgebouwd. De regiodirecteur kreeg een voorwaardelijke boete van 1000 euro omdat hij buiten medeweten van zijn ex-werkgever bouwmateriaal voor zijn eigen stal had gebruikt. De officier van justitie eiste twee weken geleden werkstraffen 100 en 60 uur.

 

Regionaal nieuws

9 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.