14,7 °C

Cel voor inbraakpoging tankstation

vr 21 januari 2011 12.53 uur

LEEUWARDEN -

Dankzij snel reageren van twee oplettende voorbijgangers kon de politie in de nacht van 19 november vorig jaar een inbraak in het Total tankstation aan de Haadwei bij Broeksterwâld verijdelen. Om ongeveer half twee 's nachts zagen twee fietsers drie mannen op het dak van het tankstation zitten. De politie was snel ter plaatse. Twee inbrekers werden aangehouden, de derde slaagde erin te ontkomen.

De twee die werden gepakt, ze wonen beide in Zeist, moesten vrijdag voor de rechter verschijnen. De officier van justitie maakte meteen duidelijk dat het niet de bedoeling is dat dit soort 'toeristen' naar het noorden komen om inbraken te plegen. De oudste van de twee had bij de politie zijn mond gehouden. Vrijdag was hij spraakzamer.

Hij probeerde zijn rol kleiner te maken door te zeggen dat hij dacht dat hij en zijn maten op stap zouden gaan in Friesland. Volgens hem kwam het idee voor de inbraak van de andere twee. Gezien zijn strafblad geloofde de officier daar niks van. De man werd in maart vorig jaar door de politierechter in Groningen veroordeeld voor een inbraak in die stad.

Bovendien was het opvallend dat de politie later op het dak van het tankstation inbrekersspullen vond, meende de officier. Hij eiste voor de 30-jarige een celstraf gelijk aan het voorarrest. De man zat vrijdag 63 dagen vast. De zaak van de andere verdachte werd aangehouden, omdat zijn advocate verhinderd was.

De man werd wel -voorlopig- op vrije voeten gesteld. De 30-jarige kwam vrijdag ook vrij. Om te voorkomen dat hij weer met snode plannen richting het noorden komt, legde de rechter een deels voorwaardelijke straf op met een proeftijd van twee jaar. De man kreeg 43 dagen cel, plus twintig dagen voorwaardelijk.

 

Regionaal nieuws

14,7 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.