Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Lintje voor Piet Hellema uit Drachten

vr 14 januari 2011, 23.24 uur

DRACHTEN - De 72-jarige Piet Hellema uit Drachten heeft vrijdagavond een lintje ontvangen uit handen van burgemeester Bert Middel van Smallingerland. Piet en zijn vrouw Griet waren helemaal niet op de hoogte van de verrassing. Na een vergadering in De Schakel in Drachten stond een gezellige avond gepland en het echtpaar was op dat moment plotseling verbaasd dat de zaal vol zat met familie en vrienden.

Burgemeester Middel kwam op dat moment naar voren om bekend te maken dat Piet Hellema benoemd zou worden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Volgens de burgemeester is het grootste kenmerk van Piet Hellema zijn altijd trouwe inzet voor de samenleving. De Schakel biedt een plek voor randkerkelijken en Piet Hellema liet soms verjaardagen schieten om zijn werk bij De Schakel te kunnen doen. Burgemeester Middel zou graag zien dat er meer van zulke mensen als Piet Hellema zijn. "Mensen die zonder eigen belang dingen doen voor de samenleving."

Piet Hellema staat altijd klaar voor De Schakel om mensen op te halen naar de kerkdienst en daarna werden de mensen weer thuisgebracht. Zo zorgde hij verder voor veel inkomsten door oud papier op te halen en rommelmarkten te organiseren voor het gebouw. Daarnaast was Piet Hellema sinds 1975 depothouder voor de Elisabeth Bode en bracht hij deze zelf ook rond.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde 21- ste Kollumerkatloop

Geslaagde 21- ste Kollumerkatloop




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland