2,3 °C

Lintje voor Piet Hellema uit Drachten

vr 14 januari 2011 23.24 uur

DRACHTEN -

De 72-jarige Piet Hellema uit Drachten heeft vrijdagavond een lintje ontvangen uit handen van burgemeester Bert Middel van Smallingerland. Piet en zijn vrouw Griet waren helemaal niet op de hoogte van de verrassing. Na een vergadering in De Schakel in Drachten stond een gezellige avond gepland en het echtpaar was op dat moment plotseling verbaasd dat de zaal vol zat met familie en vrienden.

Burgemeester Middel kwam op dat moment naar voren om bekend te maken dat Piet Hellema benoemd zou worden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Volgens de burgemeester is het grootste kenmerk van Piet Hellema zijn altijd trouwe inzet voor de samenleving. De Schakel biedt een plek voor randkerkelijken en Piet Hellema liet soms verjaardagen schieten om zijn werk bij De Schakel te kunnen doen. Burgemeester Middel zou graag zien dat er meer van zulke mensen als Piet Hellema zijn. "Mensen die zonder eigen belang dingen doen voor de samenleving."

Piet Hellema staat altijd klaar voor De Schakel om mensen op te halen naar de kerkdienst en daarna werden de mensen weer thuisgebracht. Zo zorgde hij verder voor veel inkomsten door oud papier op te halen en rommelmarkten te organiseren voor het gebouw. Daarnaast was Piet Hellema sinds 1975 depothouder voor de Elisabeth Bode en bracht hij deze zelf ook rond.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

2,3 °C

5 inbraken

12 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.