Account
Logo
Zoeken
16.8 °C

Raad akkoord met bezuinigingen

vr 26 juni 2009, 0.35 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel van het college om voor 1,9 miljoen euro per jaar te gaan bezuinigen. Met dat bedrag komt er ruimte voor een sociaaleconomische beleid, zoals het college van Burgemeester en Wethouders dat de komende jaren wil gaan voeren. Hoe dat beleid er echter precies uit komt te zien, is nog onduidelijk. De politieke partijen in Dongeradeel konden daar donderdag nog geen overeenstemming over bereiken.

Het college stelde in ieder geval voor om voorlopig niet over te gaan tot het concentreren van sportvoorzieningen aan de Parklaan in Dokkum, daar is niet genoeg geld voor. Er is wel geld om sporthal de Trimmer te vervangen door een nieuwe sporthal, die moet dan wel op het voormalige AZC terrein komen te staan.

Het college wil de extra uitgaven compenseren met een extra verhoging van de OZB in Dongeradeel tot het gemiddelde van de NOFA- gemeenten. Dit levert Dongeradeel een extra 400.000 euro op. Daarnaast zou er nog eens 1.5 miljoen euro worden bezuinigd op de taken van de gemeente. De politieke partijen in de gemeente gingen akkoord met het voorstel om 1.9 miljoen euro te bezuinigen, maar niet direct met de OZB verhoging. Daarover neemt de raad pas in november een besluit tijdens de begrotingsvergadering in de gemeente. Daarnaast hadden diverse partijen vraagtekens bij de sociaaleconomische koers die het college voor het nieuwe beleid heeft. Met name de FNP en de PvdA, maar ook de Christenunie in de gemeente vinden de voorstellen van het college niet sociaal genoeg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

regionaal nieuws

Brandweer ramt deur in bij woning in Burgum

Brandweer ramt deur in bij woning in Burgum






regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen



kwijt / misdaad in je straat

Gevonden mobieltje in Dokkum

Gevonden mobieltje in Dokkum