Account
Logo
Zoeken
20.1 °C
Foto: Geert Huisman |  ijsvogel

Vogelringgroep Bergumermeer actief

di 23 juni 2009, 22.05 regionaal

GARYP - Dinsdag zijn er oeverzwaluwen gevangen door de Vogelringgroep Bergumermeer bij het zanddepot nabij de Panhuyspoel tussen Garyp en Earnewâld. Dit vangen van oeverzwaluwen wordt gedaan onder auspiciën van het Vogeltrekstation in Arnhem in het kader van het "Retrapping Adults for Survival" (RAS) project. Het doel van het project is om terugvangst-gegevens te verzamelen, die het mogelijk maken om de overlevingskansen van de oeverzwaluwen te kunnen berekenen.

Al vanaf het jaar 2000 zijn we hier mee bezig. Het RAS-project Oeverzwaluw is een onderzoek dat plaatsvindt bij broedkolonies Oeverzwaluwen, zowel bij kunstwanden als bij zanddepots op verschillende locaties in Friesland. Voor dit project wordt samengewerkt met collega-ringers in Friesland.

Het zanddepot de Panhuyspoel bestaat uit meerdere zandplateaus, in hoogte variërend van 8 tot 16 meter. Al jaren zit hier een grote kolonie Oeverzwaluwen die fluctueert van 200 tot 500 broedparen. Vandaag zijn er meer dan 300 oeverzwaluwen gevangen waarvan 75 jonge vogels. Naast vele eigen terugmeldingen was er ook een bijzondere vangst, namelijk een vogel welke geringd was in Spanje.

Op een andere locatie werden vandaag nog zes ijsvogels gevangen en geringd. Onder deze ijsvogels bevonden zich vijf jongen.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws