Account
Logo
Zoeken
22.2 °C

Skewiel fuseert toch met Tellens

di 23 juni 2009, 9.53 regionaal

OENTSJERK - De aangekondigde fusie tussen Skwiel Trynwâlden en Zorggroep Tellens gaat door. Dinsdag viel daartoe het definitieve besluit. De medewerkers van Skewiel hebben de doorslag gegeven: zij staan achter het besluit om met Zorggroep Tellens te fuseren. Maandag demonstreerden nog zo'n 25 medewerkers maar in totaal zijn er bij Skewiel zo'n 250 mensen werkzaam.

De afgelopen tijd ontstond er veel commotie rondom de fusie. Aanvankelijk hadden de directies en Raden van Toezicht een overeenstemming bereikt, met instemming van de cliënten- en ondernemingsraden. Het standpunt van de ondernemingsraad van Skewiel wijzigde volgens Tellens echter. De OR wilde liever fuseren met De Friese Wouden.

Mevrouw Aldenkamp, lid van de Raad van Bestuur van Zorggroep Tellens, meldt dat Tellens een uitspraak heeft gevraagd van het personeel van Skewiel. "Omdat juist bij een fusie de liefde van twee kanten moet komen" aldus Anneke Aldenkamp. "Bij uitstek in de zorgsector is het personeel het kapitaal en het gezicht van de organisatie. Het overgrote deel van het personeel heeft gezegd zich veilig te voelen bij Zorggroep Tellens. Daarom fuseren Zorggroep Tellens en Skewiel Trynwâlden op 1 juli 2009."

In oktober 2008 werd bij de Raad van Toezicht van Skewiel duidelijk dat men technisch failliet was. Op dat moment was er een tekort van 400.000 euro bij een omzet van ongeveer 5 miljoen. In april deelde de accountant mede dat het tekort van Skewiel over 2008 veel groter was dan verwacht: 1.1 miljoen euro. De Raad van Toezicht vervolgens heeft met vier zorgaanbieders gesproken over de mogelijkheden van een fusie. In oktober 2008 heeft de Raad besloten met Zorggroep Tellens in zee te willen gaan.

Volgens Tellens is de Ondernemingsraad van Skewiel pas sinds een paar weken van mening dat het proces in oktober 2008 onzorgvuldig is doorlopen door de Raad van Toezicht van Skewiel. Volgens de OR was 'het bod' van De Friese Wouden indertijd beter dan dat van Zorggroep Tellens. De Raad heeft daarom - sinds die tijd - aangedrongen op het stopzetten van de fusie met Zorggroep Tellens.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws