Account
Logo
Zoeken
14 °C

Burgumse betrokken bij overval

vr 19 juni 2009, 9.14 regionaal

LEEUWARDEN - Een 19-jarige vrouw uit Burgum is donderdagavond zeer waarschijnlijk betrokken geweest bij een overval op snackbar 't Hoekje op het Piet Kramerplein in Leeuwarden. Samen met een 24-jarige Leeuwarder werd ze kort na de overval aangehouden. De twee worden er van verdacht de 51-jarige eigenaar van de snackbar te hebben overvallen.

De eigenaar was rond 23.15 uur bezig zijn zaak af te sluiten toen een man de zaak binnenkwam met een doek om zijn gelaat. De man bedreigde de eigenaar en eiste geld. De eigenaar liep daarop naar buiten naar zijn auto waarin hij de dagopbrengst had gelegd. De eigenaar kwam daarbij ten val, waarop hij een harde knal hoorde. Nadat de eigenaar was opgestaan, overhandigde hij enkele honderden euro's, aan de overvaller. De overvaller rende daarna weg.

De door de eigenaar gewaarschuwde politie stelde direct een onderzoek in. Zo werd burgernet ingezet. De verdachte en de in zijn gezelschap verkerende Burgumse, werden op grond van het opgegeven signalement op de Willem Sprengerstraat aangehouden door de politie. De eigenaar bleek bij onderzoek door ambulancepersoneel lichte verwondingen te hebben, die waarschijnlijk door een vuurwapen zijn veroorzaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws