Account
Logo
Zoeken
19.4 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Holdersnest speelt Fan der Skear

zo 14 juni 2009, 16.01 regionaal

HARKEMA - Afgelopen zaterdagavond 13 juni speelden de kinderen van groep 8 van O.B.S ’t Holdersnêst de sterren van de hemel. Het was alweer de 19e keer dat er op het plein van de school een openluchtspel werd opgevoerd door de kinderen van groep 8. Vele toeschouwers genoten van een prachtige voorstelling.

Het stuk gaat over Hotel fan der Skear,een aangenaam hotel waar menigeen vakantie viert. Zo ook deze zomer. Vrouw Witteveen en vrouw van der Veen zijn er ook weer. Dan komen Wymer en zijn vrouw Franzisca. Franzisca wil naar hun kamer maar Wymer wil eerst wat drinken en blijft alleen beneden. Fotomodel Doutzen en haar stiefvader Berend komen aan. Wymer duikt weg achter zijn krant en geeft alleen wat mompelend antwoord op de vragen van Berend. Deze snapt er niks van en gaat naar zijn kamer. Dan laat Wymer de krant zakken en ziet Doutzen hem.

Wymer was vroeger de manager van Doutzen maar is ontslagen door haar stiefvader. Doutzen is erg blij Wymer te zien en vliegt hem om de nek. Op hetzelfde moment stapt Berend uit de lift. Wymer valt op de grond op zoek naar zijn lens. Berend haalt de sleutel en gaat weer naar boven. Doutzen knuffelt Wymer weer maar nu komt Wymer zijn vrouw Franzisca uit de lift. Wymer zegt dat Doutzen is flauwgevallen en zet haar in de kappersstoel. Berend komt weer en Wymer snelt hem voorbij op zoek naar zijn lenzenbakje.

Dan rijdt er een bus van Dalstra het hotel binnen. Alle gasten komen op het lawaai af en zien de zangeressen van K3.Deze geven een spetterend optreden. Dan komt er een ambtenaar van de gemeente want er is geklaagd over geluidsoverlast. Iedereen gaat naar hun kamer en Wymer wil de manager van K3 worden en gaat met K3 mee.

De volgende ochtend vinden Catrinus en Feikje,de kok en de serveerster,het lijk van Wymer met het kapmes van Catrinus in zijn hoofd. Ze verstoppen Wymer in de vriezer maar de smaakpolitie komt en het lijk moet weg. Als Catrinus en Feikje hiermee bezig zijn botsen ze tegen Hanny van de smaakpolitie aan. Ze zetten Wymer op de kappersstoel en smeren hem vol met scheerschuim. Hanny gaat weg en het lijk willen ze nu naar de auto brengen. Maar er komen gasten aan en ze leggen Wymer op een stretcher bij het zwembad.

Als de gasten weg zijn brengen ze het lijk maar weer naar de keuken. K3 komt benden. Ze zijn beroofd!! Ze verdenken hun nieuwe manager Wymer. Derrick wordt gebeld. Hij neemt vele gasten mee naar het bureau voor een verhoor. Vrouw Witteveen en van der Veen zijn er nog. Dan komt het lijk Wymer aanlopen. Beide vrouwen vallen flauw van schrik.

Dan komt Doutzen aangelopen. Het plan van Wymer en Doutzen is geslaagd en samen vertrekken ze naar Thailand. Hiermee komt een eind aan een fantastische voorstelling die mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsors, waaronder hoofdsponsor de Friesland Bank,tot stand kwam.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws