Account
Logo
Zoeken
16.2 °C
Foto: Wichard Dijkstra

WRâld Simmerfestival Burgum gestart

zo 14 juni 2009, 14.59 regionaal

BURGUM - Vergezeld van een lekker zonnetje ging in Burgum op zaterdag 13 juni het WRâld Simmerfestival van start: het feest dat over grenzen kijkt. Burgemeester Polderman opende de festivalweek. Daarna gaven Rense Westra (Baas boppe Baas)en Meryam Manders een act ten beste.

De hele middag waren er optredens op verschillende plaatsen in het centrum van Burgum. Zo waren er de Belgische vendelzwaaiens “De Draposmaaiters” uit Jette bij Brussel. Jankfoddekoar "De Tûzen Triennen" bezongen hun moeizame relatie met de mannen. De afdeling jazzdans en ritmische gymnastiek van vereniging DFS uit Burgum voerde een wervelende en kleurrijke show op. En ondertussen was er straattheater, bijvoorbeeld voddenboer Euze die zijn voddenwaar zoals grote en gebreide onderbroeken onder hilariteit aanprees aan met name jonge dames.

Vanaf half vijf kon het publiek genieten van ringrijderij met Friese paarden en met Friese sjezen. En om zes uur begon op de markt het tamboerfestival met onder andere De Marko’s, Music Band Hamburg en de vendelzwaaiers.

Deze middag was nog maar het begin van een afwisselend en druk festival dat eindigt met optredens van nationale en internationale dansgroepen aan het eind van de week.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws