Account
Logo
Zoeken
11.9 °C

Drankrit zonder rijbewijs: € 950 boete

wo 22 april 2009, 21.13 uur

LEEUWARDEN - De 19-jarige Lekkumer maakte een rare schuiver in de auto van zijn maat, in de vroege uurtjes van zaterdag 8 november. Op de Ljouwerterdyk bij Holwerd raakte de auto in een slip. Tientallen meters verderop eindigde het ritje in de sloot. De bestuurder had niet alleen geen rijbewijs, hij had ook nog eens veel teveel gedronken. Dat kwam hem woensdag bij de politierechter op een fikse straf te staan.

De Lekkumer reed in de auto van zijn vriend omdat die te dronken was om te rijden. De Lekkumer had zijn kameraad thuis afgeleverd. De schrik zat er na de nachtelijke schuiver kennelijk goed in. Na het ongeval heeft de jongen contact gezocht met de Verslavingszorg. Vooral als hij met zijn vrienden op stap was, dronk hij veel. Op 8 november had hij een alcoholpromillage van 1,31.

De rechter veroordeelde hem tot een boete van 950 euro, een onvoorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, plus nog eens zes maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat de Lekkumer ook niet op een bromfiets mag rijden. In 2007 had hij al eens een boete gekregen omdat hij met teveel drank op de brommer had gezeten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.9%
Ja, op aanvraag  
14.3%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk