Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

Ameland genomineerd voor Kunststad

wo 22 oktober 2008, 13.10 uur

HOLLUM - Ameland is samen met twaalf andere gemeentes genomineerd voor de titel Kunststad 2008. De andere gemeentes zijn: Arnhem, Bergeijk, Binnenmaas, Dinkelland/ Ootmarsum, Eindhoven, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Graft-De Rijp, Haarlem, Teylingen, Vlissingen en Woudrichem.

De titel 'Kunststad van het Jaar' wordt toegekend aan de gemeente die dit jaar de beleving van beeldende kunst binnen en buiten de gemeente het meest stimuleert. De jury kijkt vooral naar nieuwe activiteiten en de omvang van deze activiteiten in relatie tot de omvang van de gemeente. De verkiezing Kunststad van het jaar is een activiteit van Stichting De Kunstweek. De Kunstweek zet op talloze manieren beeldende kunst en Nederlandse beeldend kunstenaars in de schijnwerpers.

De Kunstweek omvat een groot aantal verschillende uitgaven, evenementen en festiviteiten waaronder de verkiezing Kunstenaar van het Jaar, het Kunstweek Geschenk, het Kunstweek Boek, de uitgave Wie is Wie in de Kunstwereld en de verkiezing Kunststad van het Jaar. Jaarlijks vindt in november (dit jaar van 1 tot en met 9 november) de Kunstweek plaats waaraan meer dan 100 galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea meedoen.

Op 31 oktober, de dag voor de start van de landelijke Kunstweek en de Amelander Kunstmaand, wordt de Kunststad van het Jaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Stedelijk Museum Schiedam in aanwezigheid van onder andere minister Ronald Plasterk en mevrouw Els Swaab, voorzitter van de Raad voor Cultuur. Op 1 november start op Ameland de twaalfde Kunstmaand, met deze keer als thema Natuurlijk November.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham


regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum


regionaal nieuws

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk

Jaarlijkse Dodenherdenking Soensterdijk



regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten