13.5 °C

Verdachte accepteert geen politie

ma 08 september 2008 17.43 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (22) kwam in mei tot twee keer toe in aanvaring met de politie. Op 12 mei had hij een politieagent uitgescholden voor 'kankermongool'. De man was aangehouden omdat hij vol gas met zijn bromfiets over het Moleneind reed.

De bromfietser slingerde nogal, wat het gevolg bleek te zijn van overmatig drankgebruik. De Drachtster had een promillage van 2,26; meer dan vierenhalf keer teveel. Bij een doopfeest had hij wat teveel whisky gedronken. Hij gaf toen al aan dat hij inmenging van de politie niet accepteert.

Dat bleek een paar weken later maar weer. Een knokpartijtje in een café aan de Noordkade, op 31 mei, was voor de politie het sein om in actie te komen. Weer was de verdachte de spil waar alles om draaide. Hij had iemand een vuistslag in het gezicht gegeven.

Volgens de Drachtster was het slachtoffer dreigend op hem af gekomen. Iemand had bier gemorst. De tegenpartij had gezegd dat hij zich van geen kwaad bewust was geweest. Ditmaal was het onder andere een politieagente die de wind van voren kreeg. De vrouw werd uitgemaakt voor 'kankerslet'.

'Dit gaat de verkeerde kant uit', zei de politierechter, die eraan toevoegde dat hij het jammer vond dat de verdachte niet was komen opdagen. De Drachtster kreeg een werkstraf van 40 uur waarvan de helft voorwaardelijk, plus een rijontzegging van een half jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws