Account
Logo
Zoeken
26.2 °C
Foto: WaldNet

Boeren in protest tegen melkprijs

wo 28 mei 2008, 15.05 regionaal

RINSUMAGEAST - Woensdagmiddag hebben elf boeren uit de omgeving van Rinsumageest geprotesteerd tegen de dalende melkprijs. Uit protest lieten de boeren 54.000 liter melk lopen over een weiland bij de Tussenmeren in Rinsumageest.

Begin vorig jaar kreeg een boer van zuivelcoöperatie Friesland Foods 26 cent per liter geleverde melk. In oktober 2007 was dat, dankzij de gestegen wereldvraag, ruim 44 cent. De prijs piekte even onder de vijftig cent. Friesland Foods betaalde in maart echter nog maar 34 cent, Campina 35 cent per liter. Dat komt volgens de bedrijven omdat de markt op zoek is naar een nieuw evenwicht.

De boeren zijn het daar niet mee eens. Om die reden lieten ze de duizenden liters melk uit de melktanks lopen. Ze willen van de fabrikanten een kostendekkende basisprijs van 43 cent per liter. Met name omdat de kosten van materieel, brandstof en voer voor de boeren flink gestegen zijn. Landelijk deden honderden boeren, aangesloten bij het Dutch Diarymen Board aan de actie mee. Ook hebben ze een productiestop aangekondigd.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws