Account
Logo
Zoeken
27.9 °C
© Jochem Wiersma |  Johannes die ondanks alles, altijd heel rustig blijft, geeft het sein "ongeval meester" door aan de meldkamer in Leeuwarden

Laatste uitruk Jansma bij brandweer

di 27 mei 2008, 21.59 regionaal

DOKKUM - Op de oefenavond van de brandweer Dokkum, ging bij de manschappen van de vrijwillige brandweer om half negen uur de pieper voor een ongeval met beknelling op de Stationsweg in Dokkum.

Onder leiding van bevelvoerder Johannes Jansma rukte de brandweer met diverse voertuigen uit. Op de stationsweg ter hoogte van de voormalige Mavo was een auto tegen een stenen muur gereden. De bestuurster zat gewond en bekneld in het voertuig. De dame in kwestie bleek de vrouw van Johannes te zijn. Nadat ambulancepersoneel Joukje hadden gestabiliseerd, werd onder leiding van bevelvoerder Jansma het dak van de auto gehaald en werd Joukje op een wervelplank uit de auto gehaald.

Johannes, die op 1 juni met funcioneel leeftijds ontslag gaat, begon op 1 oktober 1978 als spuitgast bij de vrijwillige brandweer in Dokkum. Op 1 juni 1998 werd hij bevelvoerder en vanaf 1 januari 2005 was hij één van de twee groepscommandanten van het korps Dokkum.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws