Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.2 °C
© WâldNet |  Gedeputeerde Adema ontving donderdagavond 1000 handtekeningen tegen de huidige plannen van mevrouw Faber.....

'Geen fietsers en trekkers op de brug'

do 06 december 2007 18.29 uur

LEEUWARDEN - De statencommissie Lân, Loft en Wetter van de provincie Fryslân heeft donderdagavond besloten om voorlopig de situatie op de brug Blauforlaet te houden zoals deze nu is. De auto's en het landbouwverkeer blijven op dezelfde baan rijden en het fietsverkeer blijft hiervan gescheiden. Als in het jaar 2009 het resterende deel van de reconstructie wordt uitgevoerd, moet duidelijk zijn wat het definitief wordt. In de tussentijd zal de commissie zich beraden op deze definitieve oplossing.

Met twee bussen kwamen tientallen bezorgde mensen uit de gemeente Achtkarspelen naar Leeuwarden om de vergadering bij te wonen. Ze willen een veilige oplossing voor de fietsers op de brug Blauforlaet. Tientallen kinderen zaten tijdens het inspreken van zes personen tussen de commissieleden in het provinciehuis in Leeuwarden.

Gedeputeerde Adema gaf na de eerste termijn in de commissie antwoorden op de vragen die er leefden. Zo is het niet mogelijk om een extra gedeelte aan de brug te bevestigen om een los fietspad te realiseren. De brug zou aan zijn maximale capaciteit zitten waardoor de fundering niet sterk genoeg zou kunnen zijn voor uitbreiding.

Van der Veen corrigeert gedeputeerde
Adema noemde regelmatig dat de weg 6.5 meter breed is en dat er in de hele provincie in de afgelopen 5 jaar geen ongevallen zijn geregistreerd (hm...) op de 25 bruggen in de provincie. Op een zeker moment interrupteerde Henk van de Veen (CDA) de gedeputeerde en meldde hem dat het wegdeel feitelijk 4.5 meter breed is. Uiteindelijk werd bekend dat de gedeputeerde Adema sprak over de 'frije romte' die aanwezig is en niet over de bruikbare breedte van de weg.

Aan het begin van de commissie vergadering waren er in totaal zes mensen die inspraken: Maaike Dotinga-Van der veen (vz fed. plaatselijk belangen), de heer Van Lunen (namens scootmobielers/rolstoelers), de heer Van der Kooi uit Augustinusga, de heer postma (Dorpsbelang Augustinusga), mevrouw faber en de heer Bijma (veel gebruiker als boer).

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....