Logo
Zoeken
Zoeken
5.8 °C

Snelheid op Alde Dyk stuk omlaag

do 06 december 2007 14.30 uur

KOOTSTERTILLE - De snelheid van het verkeer op de Alde Dyk in Kootstertille is teruggebracht van 60 km/u naar maximaal 50 km/u. Dit blijkt uit de snelheidsmetingen die de gemeente Achtkarspelen in november liet uitvoeren. Op de Alde Dyk zijn een aantal snelheidsbeperkende maatregelen genomen die de veiligheid moeten verbeteren. Het werk aan de weg werd eind oktober afgerond.

De Alde Dyk verwerkt al het verkeer vanuit het dorp naar de provinciale weg, inclusief het verkeer vanaf de Oastkern en de bedrijven aan de Balkwar. De Alde Dyk vormt daardoor een barrière tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Kootstertille. Uit klachten bleek dat, met name voor overstekende kinderen, niet de verkeersdrukte, maar vooral de te hoge snelheden het grootste probleem was.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer te beperken. Op de kruisingen zijn plateaus aangelegd en de weg is versmald tot zo'n 7 meter. Om voor het zicht de weg te versmallen zijn voor het fietsverkeer rode suggestiestroken aangebracht. Als extra maatregel zijn verder twee versmallingen aangebracht met vrachtautovriendelijke drempels. Dit alles resulteerde in een verlaging van de snelheid van het gros van het verkeer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....