Account
Logo
Zoeken
8 °C

Visser: 'Hij heeft de pik op me in'

wo 24 oktober 2007, 9.44 uur

LEEUWARDEN - 'Hij heeft de pik op me in', zei een Drachtster (42) dinsdag tegen de politierechter. De man doelde op een controleur van de AID (Algemene Inspectiedienst), die hem te pas en te onpas controleerde als hij ergens zat te vissen. Tot ergernis van de verdachte vroeg de controleur iedere keer om de papieren, terwijl de man wel wist dat de visliefhebber een vergunning had. 'Hij heeft het op mij voorzien, het is gewoon treiteren', zei de Drachtster.

Vorig jaar, op oudejaarsdag, zat de Drachtster in de buurt van Oosterwolde te vissen, toen de AID'er weer opdook. 'Hij kwam aanlopen en hij zei: je krijgt een boete', aldus de verdachte. Toen was de maat vol. De man weigerde zijn papieren te laten zien. 'Ik zei: je hebt gewoon een hekel aan vissers'. Hij was het 'spuugzat' en stapte in zijn auto. Volgens de controleur reed de man op hem in en zou hij gedreigd hebben hem 'plat' te rijden. Dat was volgens de verdachte pertinent niet waar.

Met de eis van de officier van justitie -een werkstraf van 40 uur- was de Drachtster het al helemaal niet eens. 'Dat gaat niet door', zei hij resoluut. De rechter was iets milder en legde een boete op van 500 euro, waarvan 300 euro voorwaardelijk. Ook daar was de verdachte het niet echt mee eens. Hij zou het geld wel bij de AID'er halen: 'Ik houd hem op de kop en schud net zo lang tot er iets uitkomt'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.9%
Nee  
19.7%
Geen idee  
23.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts