20.8 °C

© WâldNet

Brug Eastermar bediend door provincie

vr 29 juni 2007 17.29 uur

EASTERMAR - Vrijdag heeft de gemeente Tytsjerksteradiel de bediening van brug Eastermar officieel overgedragen aan de provincie Fryslân. Wethouder Maaike Prins van Tytsjerksteradiel en gedeputeerde Jannewietske de Vries tekenden voor de overdracht een bedieningsovereenkomst.

Met de overdracht laat de gemeente de pauzes in de bedieningsuren vervallen. Ook is het klompgeld afgeschaft. Dit is in overeenstemming met de ambitie van de provincie om de bedieningstijden van bruggen en sluizen te verruimen en zo de watersport te stimuleren. Door de overdracht zullen de exploitatiekosten in de toekomst lager uitvallen voor de gemeente.

De brug Eastermar wordt al door de provincie van afstand bediend vanuit het nieuwe bedieningsgebouw te Skûlenboarch. Om deze afstandbediening mogelijk te maken is de gehele besturing van de brug vervangen. Ook is er een glasvezelkabel aangelegd tussen de brug Eastermar en het bedieningsgebouw te Skûlenboarch voor het overbrengen van de camerabeelden en besturingssignalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws