21.4 °C

Rechter gelooft onschuldverhaal niet

vr 29 juni 2007 16.30 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 29 op 30 januari werd van het terrein van installatiebedrijf Hoekstra in Suwâld een partij goederen met een waarde van 100.000 euro gestolen. De aanhangwagen waarop de spullen waren vervoerd werd een paar dagen later, op 2 februari, leeg teruggevonden in de Havanklaan in Leeuwarden. Aanvankelijk ontbrak ieder spoor van de gestolen zonnepanelen, de aluminium profielen en de dieven. Tot de politie twee man oppakte voor een aantal inbraken.

Via hen leidde het spoor naar een loods aan de Ceresweg in Leeuwarden, waar een autopoetsbedrijf was gevestigd. In de loods stond een bestelbus met de spullen die bij Hoekstra waren gestolen. De eigenaar van het poetsbedrijf, een 29-jarige Leeuwarder, zei van niets te weten. Volgens hem hadden twee mannen hem gevraagd om de bus te poetsen. De man moest vrijdag voor de rechter verschijnen, hij kwam niet opdagen. De Leeuwarder verklaarde bij de politie dat hij niet heeft geweten wat er in de bus zat. De man bekende dat hij wel een poosje de sleutel had van de bus, maar die was hij op zeker moment kwijtgeraakt.

Hij had de bus zelfs gerepareerd en eigenhandig in de loods geparkeerd. De mannen die de bus hadden gebracht waren vervolgens nooit teruggekomen. De rechter geloofde helemaal niets van het verhaal van de Leeuwarder. De rechter was er zelfs van overtuigd dat de verdachte zeer nauw betrokken is geweest bij de inbraak in Suwâld. Daar was alleen geen direct bewijs voor, zodat de man daar niet voor veroordeeld kon worden. De Leeuwarder heeft een strafblad waarop ondermeer een aantal diefstallen prijken. Hij kreeg vrijdag wegens heling een werkstraf van 120 uur. Een eerder voorwaardelijk opgelegde straf werd omgezet in een taakstraf van zestig uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws