Account
Logo
Zoeken
23.7 °C
© Jochem Wiersma

Processie door binnenstad Dokkum

zo 10 juni 2007, 18.12 regionaal

DOKKUM - Zondagmiddag om half één trok vanaf de Bonifatiuskerk een processie door de binnenstad van Dokkum naar de Bonifatiuskapel.

In de stoet liep onder andere bisschop Wim Eijk uit Groningen mee en pastoor Paul Verheijen. De start was in de Hoogstraat en ging via de Zijl, de Vlasstraat, de Keppelstraat en de Woudweg richting de Bronlaan. Daar werd in de kapel een Eucharistieviering gehouden.

Het is volgens pastoor Verheijen een halve eeuw geleden dat er voor het laatst een processie door de staten van Dokkum ging. Sinds het midden van de negentiende eeuw was in Noord Nederland op vele plaatsen een processieverbod op de openbare weg van kracht. Daarom is in Dokkum destijds een procesiepark ingericht.

Voorafgaand aan de processie was er een pelgrimstocht met als startpunt Ferwerd. Na een bezoek aan de kerk in Hegebeintum ging de tocht verder door Ginnum. In Reitsum werd een bezoek gebracht aan het dorpshuis. Via Janum (waar ook gestart kon worden voor de "korte versie") ging de tocht naar Dokkum.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws