Account
Logo
Zoeken
17.1 °C
Elfstedentocht: volg Burgumer live!
© WâldNet |  Zondagmiddag werd een proefritje gedaan in Leeuwarden.......

Elfstedentocht: volg Burgumer live!

zo 27 mei 2007, 16.00 regionaal

BURGUM - Op Pinkstermaandag is oud-Burgumer Klaus Spithost live te volgen als hij de Elfstedentocht op de fiets rijdt. Spithost heeft op zijn ligfiets een apparaat dat 4 keer per minuut een gps-positie uitzendt. Het signaal wordt door een website opgevangen en omgezet naar een polygoon die te zien is via Googlemaps. Op deze manier is de fietser realtime te volgen tijdens de 240 km-lange tocht lange de Friese Elfsteden.

De 'tracking' is een project van de Internet Academie en zal ook worden gebruikt bij de Schuttevaer-race. Meekijken (en meer info over het project) kan via: www.volgmijnfiets.nl

Win een WâldNet t-shirt!
Diegene die Klaus Spithost met de digitale camera weet vast te leggen en als eerste een foto naar WâldNet mailt, ontvangt een gratis t-shirt van WâldNet. Klaus vertrekt om 5.15 uur (startgroep 3) in Bolsward en hij is te herkennen aan een zwarte ligfiets met een oranje vlagje. Zijn aankomst in Dokkum wordt al rond een uur of negen verwacht. Dus Dokkumers moeten er vroeg bij zijn. Via de site is hij uiteraard elke minuut te volgen!

Browser tip:
Uit de tests blijkt dat via firefox de kaart automatisch elke minuut een update doorvoert. Via Internet Explorer gebeurt dit helaas niet dus als u de fietser live wilt volgen, raden we aan firefox te gebruiken. Ook als u 'inzoomd' wordt er automatisch een update gedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws