13.1 °C

Verdachte was dwars tegen de politie

wo 23 mei 2007 19.24 uur

LEEUWARDEN - Een 36-jarige man uit Houtigehage vond het maar niks dat de politie met man en macht op 24 mei vorig jaar in hetzelfde pand waar hij zijn bedrijfje had, in Drogeham, een hennepkwekerij ontmantelde. De politieauto's stonden op zijn terrein en de spullen uit de kwekerij werden ook nog eens via zijn pand afgevoerd, zo vertelde hij woensdag verontwaardigd aan de politierechter. De man stak zijn ongenoegen destijds niet onder stoelen of banken. Hij maakte het zelfs zo bont dat de politie hem oppakte.

En dat was zijn eigen schuld vond de officier van justitie. De man had de agenten uitgescholden voor 'broekje' en 'teringlijers'. Bovendien had het opstandige gedrag een negatieve invloed gehad op de vele omstanders, volgens de officier. 'U moet gewoon de politie zijn werk laten doen'. De officier eiste een werkstraf van twintig uur, in plaats van een geldboete omdat de verdachte op dit moment geen werk en geen inkomsten heeft.

Hij heeft zijn bedrijfje volgens zijn zeggen op moeten doeken, mede door de toestanden met de hennepkwekerij, waar hij overigens niets mee te maken had. Op de vraag van de rechter of hij dan liever een boete wilde hebben, antwoordde de man: 'Nee ook niet. Het heeft mij al geld genoeg gekost'. De politie zou een enorme ravage hebben achtergelaten -'Het kostte 400 euro om het op te ruimen'- en als klap op de vuurpijl zou zijn pand ook nog eens leeggeroofd zijn door iemand. De rechter gaf de man toch een boete, van 180 euro. De verdachte tekende meteen hoger beroep aan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws