10.3 °C

Foto: Henk Stoelwinder

Mannen gepakt na wilde achtervolging

ma 14 mei 2007 00.25 uur

GORREDIJK - De politie heeft zondagavond drie verdachten op heterdaad aangehouden. De politie kreeg om 19.20 uur een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Magnesiumweg in Wolvega. Daarbij werd gezien dat een Audi A6 wegreed,. De politie is met één eenheid ter plaatse gegaan terwijl andere eenheden strategische posities innamen.

Even later werd de auto in de buurt van de A32 gezien op weg naar het klaverblad bij Heerenveen. Een motoragent zette de achtervolging in. Bij het klaverblad ging de auto richting Drachten via de snelweg A7. Voor de afslag Terbant draaide de Audi op de snelweg en ging als spookrijder terug. De motoragent draaide ook en volgde. Spookrijdend ging de auto richting Zwolle. Bij de Knipe ging de Audi er, tegen de rijrichting in, af. Hier werd de auto ondertussen ook achtervolgd door een politiewagen.

In Langezwaag raakte de politie de auto even kwijt maar de politie bleef op de strategische posities staan. Even later wordt de auto weer gesignaleerd, nu in Terwispel. De auto rijdt met zeer hoge snelheid naar Langezwaag, richting Gorredijk. In Gorredijk parkeerden de verdachten de auto en gingen er vandoor. Gorredijk werd afgesloten door de politie en twee eenheden doorzochten de plaats. Ondertussen was, ter assistentie, een politiehelikopter in de lucht.

Vijftien minuten later wilde een taxi Gorredijk uitrijden, met daarin de drie personen. De taxi werd enige tijd gevolgd door de politie. Onder het viaduct van de A32 - bij Heerenveen -werd de taxi klemgereden, waarna de drie verdachten, even voor 21.00 uur, zijn aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Noord-Brabant van 21, 25 en 27 jaar. Het trio is voor nader onderzoek ingesloten. De Audi is in Gorredijk aangetroffen en is in beslag genomen. In totaal heeft de politie ruim 20 agenten ingezet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws