Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

Enkelbandje, werkstraf en ontzegging

do 29 maart 2007, 19.45 uur

LEEUWARDEN - De 26-jarige Drachtster die eerste Pinksterdag 2006 op de Kolk in Surhuisterveen met zijn auto op het uitgaanspubliek inreed, en daarbij twee mensen aanreed, werd donderdag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot een gecombineerde straf en een forse rijontzegging.

De Drachtster kreeg een celstraf van 221 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk - het onvoorwaardelijk deel is gelijk aan het voorarrest - en een rijontzegging van vijf jaar. Verder werd hij veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en zes maanden elektronisch huisarrest.

Bij het ingaan van de proeftijd - die twee jaar duurt - moet de Drachtster zich bij de reclassering melden. Als de reclassering dat noodzakelijk acht, dan zal de man een behandeling bij de Ambulante Forensische Psychiatrie (AFP) moeten ondergaan. De rechtbank wenste er geen rekening mee te houden dat de Drachtster een eigen bedrijf heeft en om die reden zijn rijbewijs nodig zou hebben. Dan moet hij maar proberen ergens in loondienst te komen, redeneren de rechters.

Het vonnis is helemaal overeenkomstig de eis die de officier van justitie twee weken geleden deponeerde tijdens de behandeling van de rechtszaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette






regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval