10.5 °C

Foto: WaldNet |  Een van de tegenstanders

Dokkum nog niet gerust om UMTS

wo 17 januari 2007 22.32 uur

DOKKUM - Bewoners en omwonenden van de wijk 'de Weeshuislanden' in Dokkum zijn nog steeds niet gerust op de eventuele komst van een UMTS-mast in die wijk. Dit deed blijken tijdens een informatiebijeenkomst in het bowlingcentrum te Dokkum woensdagavond. De bewoners lieten hun ongenoegen ook al eerder blijken door 555 bezwaarschriften tegen de bouw van de mast te verzamelen.

Tijdens de avond was naast een woordvoerder van het Antennebureau, de woordvoerder van het actiecomite aan het woord. Met gegronde argumenten aan beide zijden werd het publiek toegesproken. Het publiek was echter nog niet voldoende overtuigd na de betogen en nam de gelegenheid tot het stellen van vragen met beide handen aan.

"Voor mijn gevoel gaan we dezelfde kan op als met het asbest verhaal, gaat het mis dan grijpen we in, maar dan is het te laat", luidt een reactie van mevrouw van der Sluis. Ook andere bezoekers waren nog niet zeker van de gevolgen van UMTS op langere termijn. "Na deze avond voel ik me meer gesterkt dat het allemaal niet klopt".

UMTS moet over enkele jaren de opvolger worden van de huidige GSM-techniek. Het bied meer mogelijkheden, waaronder het internetten met een mobiele telefoon. Enige tijd geleden werd een bouwaanvraag gedaan door Vodafone, voor het plaatsen van een bijna 40-meter hoge mast op de Veiling in Dokkum, deze mogelijkheid grepen bewoners van de omliggende wijk aan om te protesteren. Over het daadwerkelijk plaatsen van de mast moet nog worden beslist door de gemeente Dongeradeel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws