19.9 °C

Celstraffen geëist voor mishandeling

di 16 januari 2007 20.22 uur

LEEUWARDEN - De Paardendagen in Wouterswoude werden eind juli vorig jaar ontsierd door een grove mishandeling. Een van de bezoekers van de feesttent werd door een paar jongens in een weiland elkaar geslagen. Zes verdachten moesten zich dinsdag voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden: vier Driesumers, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, waaronder twee broers, en twee inwoners van Wouterswoude (18 en 21 jaar) werden ervan verdacht dat ze het slachtoffer stevig te grazen hadden genomen.

Drie verdachten hoorden onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tegen zich eisen. Voor een 21-jarige Wouterswoudster en een 1 jaar oudere Driesumer vorderde de officier een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk. Een 20-jarige Driesumer loopt al een poosje rond met een enkelbandje. De officier wilde daar nog twee weken aan vastknopen - tot de uitspraak - en er zes maanden cel voorwaardelijk aan toevoegen.

Een 18-jarige Driesumer, die zijn maten opgejut zou hebben, zou volgens de officier 240 uur onbetaald moeten werken, met een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. In twee gevallen oordeelde de officier van justitie dat niet bewezen kon worden dat die verdachten daadwerkelijk aan de mishandeling hadden deelgenomen.

De ruzie was ontstaan in de feesttent. Een van de Driesumer broers kreeg een paar klappen tegen zijn hoofd. De jongere broer rende achter de vermeende dader aan - later bleek dat hij de verkeerde te pakken had - en deelde de eerste klap uit. Vervolgens ging de oudere broer bovenop het slachtoffer zitten, waarop anderen op de jongen inschopten en -sloegen. Verschillende getuigen zeiden dat het slachtoffer ook tegen het hoofd werd getrapt.

Toen de kloppartij was afgelopen zouden de daders met hun telefoons filmpjes en foto's van het bebloede hoofd van de mishandelde jongen hebben genomen. Dat laatste en het schoppen tegen het hoofd werd overigens ontkend door de verdachten. De uitspraak is op 30 januari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws