15,5 °C

Bouma's aan de slag in Zambia

ma 08 mei 2006 15.30 uur

BAKKEVEEN -

Op 15 mei vertrekken de broers Durk, Willem, Herman en Klaas Bouma naar Zambia. Ze gaan in Kaoma, in de Western Province, zich inzetten voor de bouw van een gemeenschapshuis. Hun broer Johannes werkt in Kaoma als missionaris. Ze zullen zes weken aan de slag. Het plan werd vorig jaar door de familie bedacht om te gaan helpen in het dorp waar hun broer actief is.

Het uitgangspunt is dat de lokale bevolking het grootste deel van de taken op zich neemt. De vier gebroeders Bouma gaan fysiek met hen meewerken. Voor het realiseren van dit project werd een stichting opgericht genaamd "Stichting Bouwen met Bouma's". Naast het helpen realiseren van dit specifieke bouwproject is de stichting van plan in de toekomst aan meer kleinschalige, lokaal opgezette projecten in ontwikkelingslanden financiële en fysieke steun te kunnen verlenen.

Dankzij de overweldigende steun van de vele mensen die het initiatief van de familie een warm hart toe dragen, heeft de stichting in de afgelopen maanden het enorme bedrag van ruim 90.000 euro bijeen weten te krijgen. Ook werd door organisaties als het Nederlandse Albert Schweitzer Fonds en Cordaid-Vastenactie financiële steun toegezegd.

 

Regionaal nieuws