3,7 °C

Uiteinde Smallingerland live in beeld

za 31 december 2005 21.50 uur

DRACHTEN - WâldNet wil zo compleet mogelijk zijn tijdens de jaarwisseling en zo is er ook een team in Drachten en omgeving aktief om voor u het nieuws in woord en beeld te verzamelen. Tijdens deze nacht zullen er (indien nodig) geregeld updates met foto's zijn.

20:37 Containerbrand
De eerste uitruk van de brandweer gaat naar de Trisken. Op de Hooizolder staat een container in de brand. Na deze te hebben geblust kunnen ze nog even in de buurt blijven want ook op de Melkkelder moet een container het ontgelden.

22:28 Lokaal in brand
De tankautospuit van Drachten moest uitrukken naar een schoolbrand aan de Hunze in Drachten. Het betrof een uitslaande brand die tenminste één lokaal in de as legde. Waarschijnlijk kan de school nog wel gebruikt worden. In de school (voorheen de Tille) nu nog speluitleen, kinderopvang en een jongerengroep.
Klik hier voor een fotonieuws.

23.01 Keetbrand
In Opeinde ging een keet op de brug aan de Hegewei in brand. De bewuste keet stond voorheen bij mensen achter de woning en werd gebruikt als hangplek voor de jeugd. De keet werd weggenomen door een andere groep. Volgens omstanders zaten er gasflessen in. De brandweer van Drachten heeft de zaak geblust.
Klik hier voor een fotonieuws.

00.10 Ruit snackbar ingegooid met winkelkar
Op de Melkkelder moest een ruit van snackbar de Kelder het ontgelden. Met een winkelkar was met een enorme knal het raam aan diggelen geduwd. De politie is ter plaatse gekomen en de glaszetter heeft het ruit vervangen. De daders zijn onbekend.

01.28 Autobrand
Aan de Bikkelstienen ging een auto in vlammen op. De brandweer van Drachten heeft de brand geblust. De brandweer moest later de auto nogmaals blussen nadat deze was weggesleept naar de Ringwei.

04.00 Vechtpartij op de Ee
Zondag omstreeks 04.00 uur was er een vechtpartij op de Ee. Ter plaatse bleek er ruzie te zijn tussen enkele bezoekers van een woning in die straat. De vechtpartij verplaatste zich van de woning naar de straat, waarna meerdere omstanders zich er ook mee bemoeiden. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de eerder genoemde bezoekers al verdwenen. Bij de vechtpartij zijn meerdere personen gewond geraakt.

06.00 Man met vuurwapen
De politie heeft zondag omstreeks 06.00 uur een 30-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van bezit van een vuurwapen. Een half uur eerder was gemeld dat de man met een wapen zou zwaaien op de Splitting. Hij werd niet meer aangetroffen. Later zag men hem op de Bloemkamp. Hij werd aangehouden en bij onderzoek werd een niet geladen vuurwapen aangetroffen in zijn rugzak. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Verder waren er deze nacht diverse vreugdevuurtjes. Op de Ee was als vanouds een groot vuur, maar ook aan de Houtlaan spotte WâldNet een gezellig vuur.
Op het moment van schrijven (3.30) kan Drachten terugkijken op een rustige jaarwisseling.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado