Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Brink fotografeert voor auto-actie

zo 25 september 2005, 23.47 uur

SURHUISTERVEEN - Johan Brink heeft het getroffen, zegt hij zelf. Elke dag trekt hij Friesland door om foto's te maken van huizen die een poster van het komende Mega Piratenfestijn in Surhuisterveen voor hun ramen hebben hangen. "Ik heb momenteel een prachtbaantje", stelt Brink. "De reacties van de mensen zijn geweldig!" De gefotografeerden maken kans op een Daihatsu Cuore, die tijdens het Mega Piratenfestijn op vrijdag 14 oktober verloot wordt.

De organisatie van het Mega Piratenfestijn heeft 160.000 posters verspreid in Friesland en een stukje van Groningen. Piratenheld Jannes zal op het podium de winnende huiseigenaar bekend maken. In totaal worden er tot en met 12 oktober zo'n 360 huizen op de foto gezet. De gefotografeerde huizen zijn ook terug te vinden via de site www.megapiratenfestijn.nl.

Samen met twee anderen heeft fotograaf Brink Friesland in drie zones verdeeld: de regio's rond Veenwouden, Dokkum en Heerenveen. "We slaan geen dorpje over. Al bestaat het uit twee huizen, we komen er langs. Ook in de steden proberen we alle straten in beeld te krijgen. Ik heb achterin de wagen een vouwfiets, waarmee ik wat gemakkelijker overal kan komen." De belangstelling om mee te doen is vooralsnog wisselend. Vooral in de regio rond Surhuisterveen zijn veel posters achter de ramen geplakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
14.8%
Nee  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk