Account
Logo
Zoeken
23.4 °C
Opleidingsteam volleybal vereniging Kwiek klaar voor start competitie
Staand van links naar rechts: Tjesse de Boer, Niels Huttema, Mardin Amirnezhad, Ruben Raap, Rienk Kooistra en Ernst Jan Haakma. Zittend van links naar rechts: Jan Roelof Raap, Meindert Paul Kwast en Klaas Huizenga. Op de foto ontbreekt Hedzer Wiersma.

Opleidingsteam volleybal vereniging Kwiek klaar voor start competitie

wo 20 september 2023, 16.15 sportnieuws

DAMWALD - Aan het eind van vorig seizoen leek het erop dat volleybal vereniging Kwiek uit Damwâld een herenteam kwijt zou raken, als gevolg van een tekort aan spelers. Toch kon dit door enorme inspanning vanuit de vereniging worden voorkomen. Het tweede herenteam is nu een jong opleidingsteam geworden met 2 routiniers in de gelederen voor de stabiliteit. Het team gaat spelen in de promotieklasse, dit is hetzelfde niveau als waar het eerste herenteam van Kwiek ook actief is.

Meindert Paul Kwast is één van de initiatiefnemers over dit project. "Je ziet dat het herenvolleybal in Friesland in rap tempo achteruit gaat, dit is in Noord Oost Friesland ook het geval. Nieuwe jongens melden zich amper bij een volleybal vereniging aan. Als je die neerwaartse spiraal wilt doorbreken, dan is dit het moment en is dit het team wat ervoor moet gaan zorgen dat volleybal weer onder de aandacht gaat komen bij de jongens op de basisscholen. Je ziet dat als er wel jongens zijn die volleyballen, dat ze amper speeltijd krijgen als ze aan een herenteam worden toegevoegd. Bij Kwiek willen we juist dat jonge talentvolle spelers veel gaan spelen. Daarom zijn we ook zo ontzettend hard aan het werk geweest om dit team te vormen. Doordat we nu net als het eerste herenteam in de promotieklasse spelen, mogen we onbeperkt als herenteams bij elkaar in gaan vallen. Zo kunnen deze jongens veel spelen bij het tweede herenteam, maar ook meespelen met het eerste herenteam en zodoende zichzelf nog sneller kunnen ontwikkelen".

Van het tweede herenteam van afgelopen seizoen bleven Ruben Raap, Jan Roelof Raap, Ernst Jan Haakma en Mardin Amirnezhad Kwiek trouw. Echter was dit natuurlijk te weinig om een team te vormen. Er werd zodoende contact opgenomen met talentvolle spelers vanuit de regio Noord Oost Friesland. Naast de overgebleven spelers sloten de volgende spelers zich aan.

Meindert Paul Kwast stapte zelf in april 2023 over van Volleybal Vereniging Harlingen naar Kwiek. Hij pendelde al 3 seizoenen op en neer van Damwâld naar Harlingen om te kunnen volleyballen en werd door Kwiek gevraagd om zich daar aan te sluiten. Door het drukke gezinsleven en zijn vrouw die ook weer wilde gaan volleyballen, was de keuze snel gemaakt.

Rienk Kooistra was teamgenoot van Meindert Paul bij Volleybal Vereniging Harlingen. Hij was zelf net in Feanwalden komen wonen en zag het niet zitten om komend seizoen elke week 3 keer in de auto te stappen richting Harlingen. Daarnaast speelde de toezegging dat hij meer speeltijd zou gaan krijgen ook echt een grote rol om over te stappen naar Kwiek.

Niels Huttema speelde het afgelopen seizoen bij Vc Buitenpost in de promotieklasse. Echter moest hij zijn plek daar delen met twee oudere spelers. Door meer speeltijd te krijgen en het komen te spelen in een jong team, was de overstap naar Kwiek al snel rond. Met zijn promotieklasse ervaring is Niels meer dan een welkome toevoeging.

Klaas Huizenga speelde samen met Niels bij Vc Buitenpost. Klaas had zelf zijn lidmaatschap opgezegd bij Buitenpost omdat hij wilde gaan reizen. Ook hij hoorde van de plannen van het opleidingsteam van Kwiek en ging uit nieuwsgierigheid een aantal keren meetrainen. Dit bleek zo goed te bevallen dat ook hij zich na zijn reis zal gaan aansluiten bij het tweede herenteam van Kwiek. Dit zal hoogstwaarschijnlijk in januari 2024 gaan gebeuren.

Hedzer Wiersma werd overgehaald om zich aan te sluiten bij het tweede herenteam van Kwiek. Hedzer was teamgenoot van Meindert Paul bij Volleybal Vereniging Harlingen, toen zij nog acteerden in de tweede divisie. Hedzer is gehaald om het team te voorzien van stabiliteit en rust en gaat staat te popelen om zijn kennis en ervaring over te gaan brengen op de jonge jongens.

Tjesse de Boer speelde afgelopen seizoen promotieklasse bij VC058 uit Leeuwarden. Tjesse wilde helemaal gaan stoppen met volleybal, maar wilde voordat dit besluit definitief zou worden toch even ervaren wat Kwiek nog voor hem kon betekenen. Ook hij besloot zich aan te sluiten.

"Tuurlijk gaat het wennen worden komend seizoen. Het is voor sommige spelers de eerste keer dat zij promotieklasse gaan spelen, maar we hebben een goede voorbereiding gehad. Hierdoor is er veel vertrouwen dat we komend seizoen stabieler gaan worden en als team en individueel gaan groeien. We hebben er in elk geval heel erg veel zin in".

Aanstaande donderdag 21 september 2023 speelt het tweede herenteam van Kwiek om 19.00 uur in de Campus van Damwald. Studenten volleybal vereniging Donitas uit Groningen zal dan de tegenstander zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws