10.5 °C

Drijvend zonnepark op Lippe Gabriëlsplas geopend

Publicatie: vrijdag 13 mei

 

REACTIES

Deze heren zeggen niet hoe het fabriceren van zonnepanelen tot stand is gekomen en vertellen ook niet waar de afgedankte zonnepanelen blijven…

Frieskk uit Drachten

Afgedankte zonnepanelen :


https://nos.nl/l/2408392

PeterEnZout uit Drachten

 

Sorry dat ik het zeg, maar wat een aanfluiting met die dingen op het water. Dan die lelijke transformatorhokjes er nog bij.. Kan me niet voorstellen dat dit goed kan zijn voor de 'biodiversiteit' op en in het water.
Mazen in de wet maken mogelijk dat investeerders zulke projecten zomaar kunnen doorzetten. Leg die dingen op de daken. Niet in weilanden en op het water. Is toch echt geen gezicht man. En dan heb ik het er nog niet eens over wat er gebeurt als er een paneel lek raakt, stuk gaat, brand uitbreekt oid.. Vreselijk..

sixpack uit Drachten-Azeven

helemaal mee eens , verschrikkelijk dit

sdj11 uit Drachten

 

Wat een verschrikking...

ati uit Drachten

 

Ergens zijn we knettergek geworden in dit land. Zonnepanelen en windmolenparken zijn veel en veel schadelijker voor het milieu, mens en natuur. Natuurlijk gaat het niet om jou of mij...Hoor je dit niet in de media (staatsmedia).

Hoe ‘schoon’ zijn zonnepanelen nu eigenlijk? Meer dan 80 procent van de zonnepanelen wordt in China vervaardigd. Voor de productie van één vierkante meter zonnepaneel heeft dat land ongeveer 250 kilo steenkool nodig, met als gevolg: een grote hoeveelheid CO2-uitstoot welke 800% hoger ligt dan anders. Deze ‘zwarte zonneweides’ hebben daarnaast gevolgen voor onze voedselvoorziening en waterkwaliteit (vis).

We zijn in dit land helaas over geleverd aan de Europese Unie en de instanties/bedrijfjes van deze snelle jongens die vanuit Brussel subsidie ontvangen voor projecten. Die wordt binnen no-time schatrijk onder valse voorwensellen en de burger betaald. De verwijdering ervan zal over twee à drie decennia grote, wereldwijde problemen veroorzaken, omdat het een enorme hoeveelheid afval is die niet gemakkelijk te recyclen is.
Zonnepanelen bevatten namelijk lood, cadmium en andere giftige chemicaliën die je niet kunt verwijderen zonder het volledige paneel uit te breken.

Maar we blijven allemaal wederom lekker als schaapjes met de massa mee lopen. Zoals we dat de laatste periode wel vaker hebben gezien.. Ben je kritisch ergens op dan moet je oppassen anders ben je overal welkom.

Frieskk uit Drachten

Ik heb bijna 2 jaar geleden een brand gezien waarbij ongeveer 3000m² zonnepanelen in de hens ging. Dit gaf een enorme milieuramp.

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...

Daarom wil ik liever geen zonnepanelen op mijn dak. Dit kan ook niet omdat ik een rieten dank op mijn huisje heb.

Mocht ik een pannendak hebben wil ik het ook niet.
Dat de panelen stroom opleveren is leuk, maar de verzekeringspremie gaat stevig omhoog. Dit mede dankzij de barnd uit de link.

De gemeente heeft altijd en eeuwig geldhonger. Wanneer je zonnepanelen hebt wordt het huis meer waard.
Je krijgt dan een hogere OZB. ook gaan de polderlasten en de rekening van uitwaterende sluizen omhoog. Dan is het nog het huurwaardeforfait en eventuele vermogensbelasting.
Het kan ook nog voorkomen dat het tarief van de afvastoffen en het riool gekoppeld zijn aan de waarde van het huis. Dan gaan die ook nog extra omhoog.

PeterEnZout uit Drachten

 

Fantastisch! Wat zal het water eronder warm worden wanneer de zon hele dagen op die bakplaten staat. #cooldowntheearth toch?

boekebaaske uit De Westereen

 

Dikke €&@&%*@& dat het zijn!! Weer een prachtig viswater naar de filestijnen geholpen! En stukje natuur naar de knoppen

En allemaal valse beloftes

grootstefan uit Ureterp

Kut, ik was dus 3G-expert, toen corona-expert, daarna gender-expert en Oekraine-expert, komt dit om de hoek. Nou, moet ik me vanavond via Youtube maar weer omscholen.

Morgen ben ik terug met een mening... 🤪

PeterEnZout uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan