17.3 °C

Drie forse snelheidsovertredingen in Feanwâlden

Publicatie: donderdag 20 januari

 

REACTIES

Huphup gas erop flitsmeisterrr

thecure uit Kollum

 

Mogen ze ook wel op andere plaatsen in het dorp doen, zoals bij de nieuwe runwei, vanaf her treinstation. Is daar net een racebaan.. Het is wachten op de eerste slachtoffers..

pcrep uit Feanwâlden

 

Ik ben voor controles op de juiste locaties en/of verkeersomstandigheden, maar dit is gewoon de boel demoniseren en “foei foei”. Het betreft een doorgaande weg voor in/uitstroom van een dorp, absurd die 30km zone, bovendien voldoet het wegbeeld/inrichting niet aan de richtlijnen van een 30km zone. Voor de betrokkenen zou ik adviseren e.e.a. juridisch te toetsen. Ik mag aannemen dat de wijze van laseren niet vanuit de auto is gebeurd zoals op de foto? Afstand tot de rij-lijn klopt niet, er is geen vrij zicht voor de laser (voorruit). Staande houden heeft de voorkeur, is dat gebeurt? Heeft de verbalisant ook de meting verricht? Wat is het serienummer? Is de laser ge-ijkt? (online op te zoeken). De foto direct opslaan en als bewijs gebruiken.

doekos uit Drachten

 

Bijna 70 rijden in een 30 km-zone poets je niet weg met een iets minder nauwkeurige meting hoor! Ja, juridisch misschien. Maar een voetganger die rekent op enigszins normaal rijgedrag heeft geen schijn van kans.
En dan krijg je wat mij betreft ook geen foei foei, maar meteen afpakken dat rijbewijs en de auto. Da's gewoon levensgevaarlijk.

gosseweening uit De Westereen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan