Account
Logo
Zoeken
-0.5 °C

Vogelgriep in Blije: 222.000 vleeskuikens geruimd

Publicatie: 3 jan 2022, 21.23

 

REACTIES
Frieskk uit Drachten

Net te ljouwen.. wot triest. Sterkte minsken.


Kan mij nog herinneren dat corona door nertsen zou komen... alle nertsenfokkerijen moesten weg.. later bleek het niet zo te zijn..nooit meer iets over gehoord. Waanzin

Waldpyk14 uit Feanwâlden

Dit doet wat met een boer. Je hele levenswerk wordt opgeruimd. Triest! Ook voor de dieren.

J-One uit Buitenpost

@frieskk dat je er niets van hoort komt omdat de nertsfokkerijen sinds vorig jaar niet meer bestaan https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/huisdieren-houden-en-fokken/vervroegd-verbod-op-pelsdierhouderij

J-One uit Buitenpost

En dat bijzinnetje, dat het niet waar zou zijn. Hier wat meer informatie over Corona bij nertsen. https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/bioveterinary-research/show-bvr/vragen-en-antwoorden-over-de-covid-19-besmetting-bij-nertsen.htm

advertentie

wietkweker uit Wijtgaard

Sneu.

Snowy2 uit Driezum

Sterkte voor iedereen

victoria uit Dokkum

Triest,maar is helaas van alle tijden.Media wil er nu wel eens wat meer aandacht aan besteden,maar dier ziektes zijn er altijd al geweest.

sonofadam uit Dokkum

Stoor me altijd aan het woord; "ruimen' alsof het over dingen gaat , het zijn wel dieren die sws al een ondierwaardig bestaan hebben..Maar goed , dit is het volgende punt op de agenda , las al dat er bekeken zou worden of dit ook over kan slaan op de mens...Dierziektes zijn idd van alle tijden ,maar alles komt nu zo 'perongeluk' bij elkaar...nertsen die gedood zijn voor 'het virus' en idd waarom ? Nog even geduld ,dan hebben we weer een nieuwe variant voor een prik ..

zundapp uit Drachtstercompagnie

a gut

holtor uit Niawier

@sonofadam uit Dokkum. Reken er maar op dat er een nieuwe variant komt. Ik heb er ook al een mooie naam voor, namelijk Megatron of Optimus Prime.

lovelygirl uit Dronrijp

Ik vraag me af hoeveel er echt waar is van de vogelgriep, de boeren moeten immers kapot en lukt het niet linksom dan maar rechtsom.

memyself uit Oentsjerk

Misskien in tip. Kom ris efter dyn geraniums fuort en sjoch om dy hinne. Gean der op út en sykje de guozzen op, sjoch mei eigen eagen (de lûken wol iepen dwaan he) as de fûgelgriep wol echt bestiet.

bassie123 uit Dokkum

Ik wens de eigenaar heel veel sterkte toe!

nordeney uit Kollum

Sterkte

okke okssma uit Blije

triest,hemelsbreed nog geen 100 meter ,vandaag ,sterkte toegewenst.....

henkdijk uit Ezinge

heel erg voor de dieren en de kippeboer

Frieskk uit Drachten

Vogelgriep, zeer besmettelijk.. 10km rondom geruimd en vervoersverbod..
Covid19, omicron, zeer besmettelijk... alles dicht en vaccins.

Rivm en het Nvwa hebben dit protocol eens ingevoerd. En iedereen vind het wel prima. We vermoorden even 222000 omdat de overheid dit zegt.

De veestapel willen ze inkrimpen linksom of rechtsom.. vooral met dit nieuwe kabinet. De nertsen zijn weg. Veel varkensboeren verdwenen. Volgende stap?

J-One uit Buitenpost

Dit is gewoon Europees beleid, niet iets wat zomaar bedacht is door RIVM of het NVWA. Daarnaast worden niet de bedrijven in een straal van 10km geruimd, alleen het besmette bedrijf.

Misschien moet je eens wat minder reageren en meer aandacht besteden aan de kwaliteit van je reacties, want je zit nu al een hele tijd halve waarheden te verkondingen tot een leugen.

oarsom uit Broeksterwâld

Natuurlijk is het de schuld van RIVM en NVWA..
Dat de nertsen (eindelijk) weg zijn is heel lang geleden door de bevolking van NL al beslist. Democratisch dus.
Dat veel varkensboeren weg zijn is vooral te danken aan het feit dat ze geen opvolgers hebben. Maar.. het aantal varkens is niet afgenomen, omdat de overgebleven boeren steeds meer dieren houden.
Zie nu ook in Blije. Enorme aantallen dieren, die sowieso over enkele weken gedood/geslacht zouden worden. Volgens mij wordt de schade door vogelgriep aan de boer vergoed. Wel moeten de hokken een tijdje leeg blijven, wat dan wel omzet kost.
Desalniettemin wil een kippenboer niet op deze wijze van zijn kippen af. Dus veel sterkte voor deze familie.
Wel moet er eens actie genomen worden tegen de alsmaar groter wordende hokken. We zien dat ook bij brand, dan sneuvelen er ook meteen 1000-den dieren.
Overigens kunnen we in NL wel wat dieren missen, 80% wordt geëxporteerd. Dus waarom in zo'n klein en dichtbevolkt landje zoveel dieren houden?

Barbapapa uit Drachten

Waanzin dat men gewoon doorgaat met kuikens creëren als er een gevaarlijk zeer besmettelijk virus rondwaart. Geld gaat hier ook weer voor dierenleed zoals we gewend zijn. Als je geen kuikens uit het ei laat komen zolang dat virus er is dan had je ze ook niet hoeven ruimen. Men neemt dus gewoon de gok omdat dat meer kan opleveren als risico's uitsluiten.

klaaiker uit Ee

Geldvirus is een levens gevaarlijke variant. Alles moet wijken voor geld. Enten die hap maar nee dat mag niet anders wil de consument in het buitenland de kippetjes niet. En entstof is er zeker wel zie het pluimvee dat verplicht geént moet worden voor tentoonstellingen.

betrokken uit Drachten

Heel erg voor de dieren!!? Ze zijn gewoon een paar weken eerder gedood! Maar wat verwacht je dan anders wanneer er zoveel dieren op een kluitje zitten?

ursusc45 uit Blije

sterkte fam. Jukema en fam Wiersma

Frieskk uit Drachten

Volgens diverse experts in Duitsland ligt de oorsprong van het vogelgriepvirus bij pluimvee vermoedelijk in het veevoer met zijn mondiale verspreiding. Hij pleit voor een intensieve controle van veevoer op ziekteverwekkers. Dat gebeurt tot op heden niet en wil de Eu niet toestaan.

Waarom niet is dan gelijk mijn wedervraag. Maar ach we denken dat we alle kippen moeten ruimen. Dan zijn we snel klaar en zijn we niet meer kritisch.

advertentie

J-One uit Buitenpost

Volgens één duitse expert is dit de wereld ingebracht. Te weten Josef Reichholf. Prima dat de EU daar niet gelijk als een mak schaap achteraan loopt. Dat zou wat zijn dat elke mening van elke expert tot beleid zou leiden.

sonofadam uit Dokkum

Nee dan luisteren we liever naar een paar geflipte dierenartsen die een heel land stilleggen ,maar goed dat is een ander onderwerp ; "Or is it "?

De eenling ( de kleinere minderheid) heeft vaak het gelijk aan hun kant, maar daar wordt in de regel ook nooit naar geluisterd, totdat t te laat is..en dan krijg je herdenkingen en "dit nooit weer" en als je een beetje verbanden kunt liggen dan zie je dat het een idd met het ander te maken heeft...Ze gaan over lijken; zowel van mens als dier...

stedsmantsje uit Leeuwarden

Eigenaardig dat het altijd zielig is voor deze megastalhouders al er "geruimd" moet worden. Dat gebeurt regelmatig met geplande tussenpozen. Echter dan worden de dieren namelijk niet geruimd maar geslacht!!!!

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan