22 °C

Nij Smellinghe zet patiënten aan het werk voor een operatie

Publicatie: dinsdag 28 december

 

REACTIES

Lijkt weer één en al positiviteit rondom dit gebeuren ... Super ! Maar ? Dan rijzen straks de prijsjes c.q. tijd, die ongetwijfeld ook hier omheen komen te hangen, de pan uit ook vanwege een al járen dreigend zorginfarct ... en maar blijven bezuinigen op de zorg. En dan door bemoeienis van de overheid ook dit (weer) zgn onbetaalbaar zal worden ...... de komende jaren.
(s/on) Wat zou het mooi zijn geweest dat een groot gedeelte van de in 2021 uitgekeerde zorgbonussen, welke achteraf (ON)terecht in nogal wat zorg bobo's zakken zijn gekomen, hier voor ingezet 'HADDEN' kunnen worden. En dan is dit het zoveelste financieel overheids rotzooirommeltje wat weer boven het maaiveld is uitgekomen. Opnieuw maar weer naar de volgende fout_op_fout gestapelde bestedingen van onze o-zo-betrouwbare (proest) (R)overheid !! :-/

nogffdit uit Buitenpost

Och och nogffdit, wat een negativiteit weer en je sleept er van alles bij van zorgbonussen tot de overheidsfinanciën. Probeer het eens van de positieve kant te bekijken al is dit wat moeilijk wellicht. Niemand zit te wachten op dit sombere gezever!

Hadewijch uit Hemrik

"Dan rijzen straks de prijsjes c.q. tijd, die ongetwijfeld ook hier omheen komen te hangen"

Zou kunnen. Of niet ... omdat patiënten fitter zijn, waardoor de operatie mogelijk beter verloopt en patiënten beter uit de operatie komen en sneller herstellen.


"en maar blijven bezuinigen op de zorg."

Er wordt al jaren extra in de zorg geïnvesteerd, d.w.z. de kosten van de zorg stijgen jaar na jaar (exponentieel). Volgend jaar gaat er weer 9 miljard extra naar de zorg (er wordt 5 miljard minder geïnvesteerd, maar nog steeds stijgt de investering).Toegegeven: de druk in de zorg is te hoog. Maar dat ligt niet (puur) aan een systematische te lage investering in de zorg.


Weet je wat namelijk echt een aanslag op het Nederlandse zorgstelsel is? De Nederlandse obesipedimie! Alle daaruit voortvloeiende kwalen (cardiovasculaire en endocriene aandoeningen, gewrichtsproblemen, enz.) kosten jaarlijks bakken met geld ... en het is gewoon onnodige - d.w.z. eenvoudig te voorkomen - druk op de zorg.

Ratio uit Willemstad

 

Op zich een prima initiatief natuurlijk. Het staat wel vast dat een fittere patiënt sneller herstelt van een operatieve ingreep. Maar het moet natuurlijk geen verplichting worden! Als de patiënt hier niet aan wil meewerken dan mag dat geen gevolgen hebben voor de zorg die hem of haar geboden wordt. En dus ook niet voor de plaats op de wachtlijst. Bovendien zullen deze fysiotherapie gerelateerde behandelingen en adviezen ten laste komen van de eigen bijdrage. (Ok, dat komt een operatie natuurlijk ook, maar toch.....)

waldorf.statler uit Buitenpost

"Bovendien zullen deze fysiotherapie gerelateerde behandelingen en adviezen ten laste komen van de eigen bijdrage. (Ok, dat komt een operatie natuurlijk ook, maar toch.....)"

Zoals je zelf inderdaad ook al zegt: de operatie kost je hoe dan ook al je eigen risico. Of deze 'pre-fysio' nou de helft opslokt en de operatie de andere helft, of dat je het volledig aan de operatie kwijt bent ... kwijt ben je het sowieso.

Ratio uit Willemstad

 

Het zou heel goed zijn als het werd uitgebreid en bijvoorbeeld hart of COPD patiënten onder deskundige begeleiding kunnen sporten bij het ziekenhuis. Dit scheelt een heel stuk in medische en maatschappelijke kosten op lange termijn. Bij een normale fitnessclub is er te weinig of geen expertise mbt deze kwalen.

cheese uit Ureterp

 

Al die dikzakken eerst op een hometrainer en daarna pas een maagverkleining.

rimmersma uit Broek

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan