13.2 °C

Bezorgde burgemeester stuurt open brief naar inwoners

Publicatie: woensdag 15 december

 

REACTIES

Goeie zaak. Als kwetsbaar persoon voel ik mij momenteel maar op weinig plekken veilig. Mijn vaccinatie werkt niet om medische redenen en door mijn gezondheid is de kans minimaal dat ik het overleef. Om mij heen zie ik steeds minder begrip voor mensen zoals ik

BoDuke uit Buitenpost

Je kan het wel voorkomen als iedereen rekening zou houden met elkaar. Helaas heb je her en der mensen zonder mondkapje rondlopen in bijv. supermarkten. Die mensen verpesten het voor de rest en dankzij deze mensen zitten we in een halve lockdown

Wendt uit Burgum

Denk je echt dat dat de reden van de halve lockdown is?

Kudro uit Dokkum

@ Waldmanutwalterswald: Het enige dat bewezen is, is dat de mond-neus kapjes jou zelf weinig bescherming bieden. Wat ook bewezen is, is dat ze bescherming bieden aan anderen. Indien je zelf besmet bent dan zorgen de kapjes er voor dat de lucht die jij uitademt en waarin zich kleine druppeltjes mee laten stromen, die druppeltjes voor een groot deel in jouw eigen kapje blijven hangen en dus minder anderen kunnen besmetten. De kapjes werken dus, indien op de juiste manier over mond én neus gedragen, wel degelijk helpen.

buitenstaander007 uit Uithuizen

Kudro vertel, wat is volgens u de reden. Wel reageren graag.

denker uit Grou

Denker, denk eens na, de overheid zegt dat de meeste besmettingen bij kinderen vandaan komen, het enige wat nog niet beperkt was tot gisteren waren de basisscholen, beetje krom beleid dus.

waldmanutwalterswald uit Damwâld

Iedereen die ouder is (laten we zeggen 70+) of ongezond is (bmi>30 en/of onderliggend lijden) zou een vaccinatie moeten halen.

Maar laten we niet vergeten dat je dan nog steeds besmettelijk bent.

En laat gewoon alle andere mensen met rust en stop met dat qr gedoe.

renegade uit Dokkum

En de kwetsbaren bij wie vaccinatie niet werkt?

BoDuke uit Buitenpost

 

REACTIE VERWIJDERD

Gouke sibbele uit Bikkershorn

Als je beweert dat vaccineren niet helpt dan verspreid je desinformatie die niet klopt.
Dan kun je verwachten dat het verwijderd wordt.
Als iedereen gevaccineerd was geweest dan hadden er nu geen 600, maar 200 mensen op de IC gelegen en waren beperkingen niet nodig geweest.
Ik vindt het moedig van deze burgemeester om zijn nek uit te steken hiervoor.

Polvo53 uit Drogeham

Die had ik ook gelezen voor hij verwijderd werd, vandaar mijn reactie.

Polvo53 uit Drogeham

Blijft bijzonder dat een mening gerespecteerd en geaccepteerd wordt aldus de burgermeester. Maar er wel non stop aangedrongen wordt om die mening te herzien. Dat is geen acceptatie. En het verwijderen van meningen wat hier gebeurt heeft ook een naam.. erg jammer waldnet. Cencur is namelijk eveneens geen teken van respect nog acceptatie van andere mening.

rendei uit Augustinusga

REACTIE VERWIJDERD

isdatzo? uit Uithuizen

REACTIE VERWIJDERD

midas76 uit Drachten-Azeven

'T is en bluiwt een kwestie fan kenne en wolle. De problemen komme mede troch gedrag fan us minsken. Dat minsken ien 't ziekenhûs beloane is net fremd, mar ast op de IC komst dan is er een probleem. Fjirder mat men nij tinke oer je eigen gedrag en dwan wat je zelf goed ta likket. Mar belest een oor der net mei.

Ut &thûs uit Drachten

 

Dantumadeel heeft dus ook het grootste deel laagopgeleide inwoners.

Dit kenmerkt zich vaak in gevoeligheid voor complottheorieën, het overmatig consumeren van alcohol,roken,overgewicht,laag inkomen, wantrouwen in de overheid,moeite met gezaghebbende instanties... En dat is allemaal prima natuurlijk, maar haal gewoon je prikje dan kunnen we allemaal verder.

Heb wat meer vertrouwen in de medische (wetenschap)

Swtor uit Dokkum

Ja goed geformuleerd Swtor,zo is het en niet anders.

denker uit Grou

Kijk eens naar Den Haag wat jou idolen van plan zijn met de zorg. Nog eens 4,5 miljard willen bezuinigen .. wie is er dan niet goed opgeleid volgens jou. Proberen laag opgeleiden in een verdomhoekje drukken is ook lekker stigmatiserend. Je verspreid alleen maar haat naar je medemens met dit soort opmerkingen.

klaas67 uit Gytsjerk

De cijfers liegen niet Klaas.

denker uit Grou

 

Als je niet gevaccineerd bent, is de kans groter dat je bij een besmetting ernstiger klachten krijgt en ziekenhuisopname noodzakelijk is, dan wanneer je wél gevaccineerd zou zijn. Dan krijg je een behandeling met medicijnen, die getest en goed bevonden zijn om Covid te behandelen. Weiger je die ook, of wil je zo snel weer beter worden?
Opzettelijk schade veroorzaken is altijd voor eigen rekening, ook al heb je je premie betaald. Maar bij een ziekenhuisopname zal men de verzekering vragen om de hoge kosten van opname en medicijnen te vergoeden, omdat je premie betaalt. Is dat niet krom?
Moeten niet-gevaccineerden dan geweigerd worden in ziekenhuizen? Nee, natuurlijk niet! Want dat is onmenselijk...

drachtern uit Drachten

 

Mooi dat deze burgemeester de pen oppakt en met zijn burgers in contact wil komen en aanmoedigt

nosaofnet uit Lutjegast

 

Hulde aan de burgervader op dit punt .Helaas moet ik constateren dat Swtor gelijk heeft en een groot aantal inwoners van Dantumadiel niet instaat is om hun angst te overwinnen of wel helder na te denken en de medemens te helpen .

JeeDee uit Appelscha

Pfffff !!!

Marcello uit Dokkum

 

REACTIE VERWIJDERD

hardfietser uit De Westereen

Precies deze reaktie geeft aan dat ook jij het helaas niet snapt .

JeeDee uit Appelscha

 

Een gemeente krijgt een burgemeester dy bij em past.......(profielschets) (-;

neiskjirrich uit Anjum

 

Oproep. Beste twijfelaars, laat u alstublieft vaccineren! Nee, niets is 100% zeker, maar…vertrouw op de wetenschap , zoals die al eeuwen heeft bijgedragen aan de gezondheid van u, mij en straks onze volgende generaties. Strijden tegen coronaregels is geen heroïsche daad van verzet. Integendeel. Als je je per se een held wilt voelen dan laat je je vaccineren en ga je op de IC werken.

boudesign10 uit Damwâld

 

Het blijft soms heel moeilijk om een ziekenhuis te vinden als ambulance personeel,vaak zijn het ongevaccineerden die schelden op het personeel als blijkt dat het moeilijk is om een opname te regelen,want zij willen geholpen worden met eventueel meerdere vaccins.dit is uit de praktijk,alle lof voor de burgemeester.alvast een goede kerst.

musky uit Rinsumageast

 

REACTIE VERWIJDERD

dyami uit Zweins

"Dantumadeel heeft dus ook het grootste deel laagopgeleide inwoners.
Swtor uit Dokkum | 15-12-21 | 11.31"
Want u heeft natuurlijk bij het lezen van dit artikel gelijk de moeite genomen om de CBS cijfers op te zoeken en te vergelijken om dit in al uw wijsheid te delen met ons.

doekos uit Drachten

 

De enige reden dat we nu weer in deze ellende zitten is de 3G idioterie. Of je nu meer of minder ziek kan worden is secundair, het gaat om de besmetting die gewoon iedereen nog treft. Er is een covid vermoeide samenleving losgelaten op het moment dat normaal de griep zich laat zien. Volle stadions, theaters, bioscopen etc waar 2 van de 3 g's zonder test gewoon het virus een kans hebben gegeven tot deze nieuwe ellende. In mijn omgeving veel corona zowel ongevaccineerden als bij gevaccineerden waarbij zelfs een aantal met booster. Je bent pas vrij van blaam als je ergens heen gaat als je iig een zelftest hebt gedaan.

vogelbektdier uit 't Kret

 

Als onze regering van begin af aan eerlijk was geweest en niet doorgegaan was met liegen, waren we veel verder geweest.
Eerlijk zijn over de vaccinatie eerlijk over die verrekte pas, maar dat schijnt nogal lastig te zijn.

Rudi C uit Hurdegaryp

 

REACTIE VERWIJDERD

Frieskk uit Drachten

Zo weinig personeel, zo weinig bedden. Dan ligt het snel vol.
Zo veel besmettingen met zoveel (uitgewerkte) prikken.

Ter info uit De Westereen

 

Waarom zal je gezonde basisschoolkinderen een vaccinatie geven voor een pandemie waar nog geen 1 gezonde basisschoolkind aan is overleden, terwijl een vaccinatie voor bijwerkingen kan leiden? Dus niet-vaccineren is beter voor kinderen, minder kans om wat op te lopen voor de langere termijn.

3meterbier uit Houtigehage

 

Als de overheid er nu al geen raad mee weet kunt u nagaan wat de overheid voor u doet mocht er een grootschalige oorlog uitbreken en/of andere catastrofes en de sociale structuur, voorzieningen -en cohesie wegvallen. U weet het antwoord wel. "Niets"

doekos uit Drachten

 

REACTIE VERWIJDERD

rom33 uit Drachten

Heel simpel : De sterken blijven over!
De zwakkeren kiepen om.
PUNT!!

Marcello uit Dokkum

 

200% met je eens Cleopathra

Marcello uit Dokkum

 

WAAR IS DE VERONTWAARDIGING?
Och lees net de plannen van het kabinet...Wederom wordt er 5 miljard euro structureel op de zorg en er komt wederom geen salarisverhoging voor het personeel! Als de ziekenhuizen dan volgend jaar weer vol liggen gaan we alles weer sluiten, vuurwerkverbod en sportvelden dicht omdat de zorg het niet aan kan en de ongevaccineerden weer de schuld geven en we gaan allemaal weer VVD/CDA/D66/CU stemmen.. vooral de hoger opgeleiden. En lekker achteraf zeuren dat we te weinig voor de zorg doen.

Waar is de landelijke verontwaardiging op tv/media? Of gaan we weer allemaal staand handjes klappen voor het zorgpersoneel.. Waarom hoor ik burgermeester Agricola nu niet? 5 miljard bezuinigen op de zorg.. Och ja we geven liever af op ongevaccineerden. Veel gemakkelijker natuurlijk.
Nu nog allemaal de kinderen vaccineren en later zeggen. Verdikkeme, hadden we nooit moeten doen. Dan is de vicieuze cirkel weer rond.

Frieskk uit Drachten

 

Als JIJ en een paar andere malloten nou de VERONTWAARDIGING doet Frieskk, liefst lekker thuis, dan heeft niemand last van jullie dan kan de rest zo snel mogelijk de boost halen/krijgen

age uit Uithuizen

 

Age ga lekker feest vieren met Amalia. Lekker maling hebben aan de regels... zijn die dan laag of hoogopgeleid? Meende dat alles de schuld was van laagopgeleiden...

Ja fascinerend..
Je mag hier wel alles vinden en zeggen over ongevaccineerden..
Maar andersom wordt je reactie verwijderd. Hypocriet.

Frieskk uit Drachten

Die zogenaamde Van Oranje's doen zich voor als ontwikkeld maar daar heb ik mijn twijfels over ! Ik denk dan ook dat ze qua denk en empatisch vermogen niet boven een middelmatig Dantumadeelster uitstijgen ! Maar het vele geld dat zij in hun bezit hebben doet wonderen en komen zij zonder kleerscheuren overal mee weg !

Donkerwite pyt uit Heineburen

Volgens Rutte hielden ze bij het feest netjes 1,5 meter afstand. Je moet wel heel goedgelovig en naïef zijn om deze woorden, sowieso alle woorden van Rutte te geloven.

3meterbier uit Houtigehage

Ja en als Rutte het zegt dan is het waar ..pfff.
Het figuur zonder enige actieve herinneringen van alles bij elkaar liegen en daar hobbelt de meute achteraan om ze uit deze "crisis" te halen. Verdeel en heers,politici zijn er dol op.

klaas67 uit Gytsjerk

 

REACTIE VERWIJDERD

sonofadam uit Dokkum

Ze zijn daar heel partijdig

Ter info uit De Westereen

 

Ja logisch toch Driesum WW reformatorisch en Westereen veel wappies en Baudet aanhangers. Brief van burgemeester gaat daar niet veel aan veranderen

blackeagle uit Damwâld

 

Men zou er goed aan doen naar de financiele situatie van de gemeente te kijken, De burgemeester krijgt toezegging tot steun van het Rijk als hij er maar voor zorgt dat de prikjes omhoog gaan. Hoe moeilijk kan het zijn mensen?

doekos uit Drachten

 

Het is het niet houden aan de basisregels wat het probleem is. Vaccinatie helpt niet tegen verspreiding je bent nog steeds het transportmiddel van het virus en infecteert anderen. Natuurlijk helpt het meestal tegen ernstige klachten maar we komen zo er niet vanaf. Dus als je je niet wilt laten vaccineren dan is dat jou recht maar hou je dan aub aan de basisregels.niet voor jezelf maar voor anderen.

Barbapapa uit Drachten

 

Goed dat de burgemeester deze oproep tot vaccineren en testen doet. Als de mensen van Dantumadiel niet gaan vaccineren en testen dan wordt het de komende tijd daar nog erger door de omikron variant van het virus.

Dus, vaccineren, testen en boosteren om het leven en de maatregels in acht nemen. Het gaat niet meevallen de komende tijd.

rienk001 uit Boornbergum

 

Stichting Wâldnet dat zich mediabedrijf noemt haal reacties weg wat hun of iemand anders niet aanstaat. Als je een mediabedrijf bent dan hoor je onpartijdig te zijn . Mijn reactie werd verwijderd omdat ik de waarheid sprak over de kerstmarkt in Vlaardingen wat in een krant stond met foto waar een dozijn agenten de wacht hielden zodat dat ongevaccineerde niet naar de kerstmarkt buiten mogen. En dat een burgemeester zijn open brief op Wâldnet staat. En daar reacties opkomen die het mediabedrijf stichting Wâldnet eraf haalt. Dus als men met een onderbouwing komt wordt dat niet gewaardeerd. Als wij als ongevaccineerde nergens meer welkom zijn zonder QR CODE wie moeten wij dan besmetten. Dit lijkt mijn een onderbouwing stichting Wâldnet mediabedrijf. Waarom wordt dat weggehaald. Graag hoor ik jullie mening hierover . Media hoort NIET partijdig te zijn.

cleopathra uit Dokkum

Idd waldnet houdt niet van kritiek , houdt niet van een andere mening ,dan word je mening direct verwijderd...het lijkt , ondanks dat we dat niet mogen zeggen( had je dat 3 jaar geleden kunnen bedenken , dat je iets niet MOCHT zeggen) toch steeds meer op Korea en China te gaan lijken , Waldnet : Hoop dat je goed slaapt ,wetende dat je meedoet aan de verkoop van de democratie ..

sonofadam uit Dokkum

 

Ik las dat er tussen 23-11 en 7-12 18 mensen aantoonbaar zijn overleden door de vaccinatie in Nederland.
Verder is er niet aan te tonen dat je minder ernstig ziek wordt na vaccinatie
Wat in onze omgeving wel opvalt is dat er momenteel meer gevaccineerden dan ongevaccineerden besmet raken.
Logisch want gevaccineerden houden zich minder aan de regels.

Ducati900SS uit 't Zandstervoorwerk

Verder las ik dat bij 97% van de bloed monster van mensen die bij Sanquin bloed hebben gedoneerd antistoffen tegen Corona is aangetroffen dus waarom dan nog vaccineren?
Boosteren is gewoon nog een vaccinatie net als de vorige die je al hebt gehad.
Het zou evt zin hebben als er rekening is gehouden met virusmutaties.

Ducati900SS uit 't Zandstervoorwerk

 

https://youtu.be/VZnaE3PMJhc

Ducati900SS uit 't Zandstervoorwerk

 

Haal snel de vaccinaties voor de delta , omnicron prikken plus booster in aantocht , mensen wees niet bang , er komen nog talloze mutaties dus de komende jaren nog wel 50 prikken

Elohim uit De Westereen

 

Kijk bij de NOS, van Dissel zegt daar dat het NIET helpt tegen Omnikron maar het is wel belangrijk om te Boosteren ondanks dat het niet helpt.
Ik zie net dat de NOS het artikel weer heeft verwijderd

Ducati900SS uit 't Zandstervoorwerk

 

Sorry het staat er nog, geplaatst rond 7 uur vanochtend.

Ducati900SS uit 't Zandstervoorwerk

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan