12.2 °C

Discotheek Quatrebras wordt gesloopt

Publicatie: woensdag 8 december

 

REACTIES

Dan moet de Ringo maar weer open :-D

gurbedykstra uit Broeksterwâld

 

aan alle goeie dingen komt een eind .

nordeney uit Kollum

Precies. En ik ben eigenlijk ook wel blij dat het nu gesloopt word. Het was al zwaar verpaupert en het gebouw zag er echt niet meer uit. Weet je het hoofdstuk 4bras is klaar. Tijd om er iets nieuws neer te klappen. Wat mij wel wat had geleken is een soort

krektwat uit Burgum

Verdorie druk per ongeluk op verstuur. Maar wat mij wel wat had geleken is een soort van autohobbyclub, waar een stel bruggen staan die je kunt gebruiken als je er een abonnement op neemt, maar waar je ook onderdelen kunt bestellen en gereedschap kunt lenen.

krektwat uit Burgum

 

Een benzinestation is geen optie meer zou je zeggen als we straks toch allemaal op elektrisch over moeten gaan. Wat betreft een appartement voor jongeren zou een hele goede optie zijn, hiervoor is in mijn ogen ontzettend veel behoefte aan.
Hier heeft de gemeente zelfs nog nooit aan gedacht.
Wetende dat er heel veel jongeren zijn die heel graag op zichzelf willen wonen en momenteel nooit de kans krijgen.

vegtj uit Sumar

Hast in bytsje in idee hoe soks moat, alles op elektrysk? Elektrysk wêr't no al te koart oan is en it stroomferbrûk rapper tanimt as de groei fan saneamde griene stroom?

memyself uit Oentsjerk

Een beetje elektrische auto is super zuinig. Dat komt dus bovenop het feit dat het ding elektrisch is. Auto's met verbrandingsmotor zijn bovendien luidruchtig, vervuilend (uitlaat) en veel duurder.

Hopelijk gaat de transitie voor de elektrische rijders niet te snel want ze betalen voorlopig vrijwel niets voor het laden / rijden. Geen wegenbelasting en hun auto gaat ook nog eens 2x zo snel als een ouderwetse brandstofauto.

En nog 1 ding, we leven hier onder de zeespiegel. We hebben alle drassige grond omgebouwd tot landbouwgrond. Dit betekent een versnelde bodemdaling met buiten de dijken een versnelde zeespiegelstijging. Dus het is aannemelijk dat een groot deel van Nederland over 100-200 jaar verdwenen is onder het water.

Wendt uit Burgum

Een elektrische auto is zuiniger, maar wat denk je van centrales waar elektriciteit wordt opgewekt? 10 procent is maar groene stroom. En wat moet er gebeuren met alle accu's? Wat voor rommel zit daar allemaal in? Een elektrische auto is zo'n 10.000 duurder dan een auto op benzine of diesel. Ik rijdt 1200 kilometer op een volle tank diesel, mijn auto heeft een roetfilter en rij op biodiesel

Hindrik Wester uit Kornhorn

Ja, en hoeveel km moet een electrische auto rijden om zijn productie-proces-co2 te compenseren? Dus voordat ie echt groen word.

friesgeboren uit Drachten

 

Toch wel zonde. In de jaren 80 kwam ik er 2 maal per week. In de jaren 90 huisje, boompje beestje en nooit weer in quatrebrass geweest. Jaren later ging men zich richten op de
(school)jeugd : een groep die financieel veel minder te besteden had/ heeft dan de twintigers met een baan in mijn tijd. En als dertiger/ veertiger vond ik er niks aan om te gaan stappen naar een schoolfuif...bij Piet ( Melle) Prins kwam ik na jaren afwezigheid klem te zitten tussen een paar honderd kinderen van een jaar of 15. Nadat ik 1 biertje had bemachtigd met piepende banden weggescheurd daar. Wellicht hadden ze zich toch meer moeten gaan richten op ouderen die daar de vrienden van vroeger weer konden treffen. Pruim Zevenhuizen ter ziele. Kruisweg Marum ook heel soms nog open bij speciale gelegenheden. Alleen de tentfeesten blijven over...Jammer...mooie tijd beleefd in quatrebrass..😐

roeltje uit Kootstertille

Ter info: Kruisweg helaas vergeten te vermelden in de poll. We kunnen het nu niet meer bijvoegen.

redactiewaldnet uit Burgum

De Overtoom had er ook nog wel bij gekund.

ati uit Drachten

ATI.je hebt goede herinneringen aan de Overtoom ,toch??

6666 uit 't Kret

 

Skande hjer

vdurksem uit Drogeham

 

Massagesalon!

rommie uit Niawier

 

containerdorp erneer zetten!!:P

boss uit Dokkum

Blokhutten van hout.

krektwat uit Burgum

We weten het bijna allemaal

Vroeger was alles beter..

6666 uit 't Kret

Ja precies alles was beter.
Toen was jij er nog niet.

Janvangent uit Brantgum

😅🤣😅

Jvdr5 uit Buitenpost

Top collega's

En gelijk 2

Leeftijd onbelangrijk.

6666 uit 't Kret

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan