17.7 °C

Kloosterlaan wordt plek voor nieuwbouw in Burgum

Publicatie: zaterdag 18 september

 

REACTIES

Kan dit voor de geïnteresseerde jongeren als optie meegenomen worden? "Voor starters is het steeds ingewikkelder om op de woningmarkt te komen. Als gevolg daarvan zie je steeds vaker het instrument erfpacht"

Kees van der Meer uit Burgum

 

Ja noch mar meer lân fernachelje. It is lân four skiep. Die starters gjin eerst mar es sparje.En net san djoer telefoantje keapje.
Sist der mar wenje mei t mooie útsicht op t lân

blackeagle uit Damwâld

As elkenien sparret wurdt ek alles djoerder.

Bauke122 uit Harkema

Moai heech lân, hiel geschikt om op te weinjen. Utkeepje dy boel soe ik zizze!

De beste boer uit Burgum

 

Dood zonde dit. Dit gebied is tenminste nog enigszins wat authentiek. Elingsloane heeft wat dat betreft veel minder waarde en er staat al nieuwbouw dus sluit het mooi aan, en nee ik woon zelf ook in west dus is niet vanuit eigen belang dat ik dit zeg.

derkosak uit Burgum

 

Zonde!

aussie2 uit Rohel

 

Mooi dat er gebouwd word... Goed voor de werkgelegenheid.. nu nog 10.000 woningen erbij in friesland.

bignick2 uit Drachten

 

Volgens mij zijn ze massaal gek aan het worden in de gemeente. Op alle mogelijke en vooral onmogelijke plekken gaat de schep de grond in om maar in Burgum te kunnen wonen. Wat te denken van mogelijkheden in Hurdegaryp en meer plaatsen. Om de kleinere plaatsen in onze gemeente leefbaar te houden bijvoorbeeld door het kunnen openhouden van scholen en dergelijke is het voor die plaatsen van belang dat er woningen komen. In Burgum zijn ze nu op de Kupersstrjitte, bij de fietsenmaker tegenover de Ikker en aan het fietspad aan de trambaan aan het bouwen. Op 3 plekken tegelijk. De waanzin is dat kennelijk alles maar naar Burgum moet en dat de kleinere plaatsen maar opgeofferd moeten worden voor het ultieme geluk van Burgum. Kijk dus eens verder dan je neus lang is. Wij Burgumers zijn het volgens mij wel zat dat alle mooie groene plekken worden opgeofferd voor woningbouw. Stop alstublieft met deze onzin en bekijk ook eens hoe andere kernen in onze gemeente leefbaar kunnen blijven door woningbouw. Het speerpunt moet niet zijn dat alles maar in Burgum komt, maar dat alles in onze gemeente komt. DE gemeente is meer dan alleen Burgum en is er volgens mij door dit besluit om de Kloosterlaan op te offeren een limiet bereikt in het opofferen van groen voor woningen. De plek van woningen aan de Trambaan wat een onzin. Zo meteen gaat de rest van het bosje dat daar al ligt zo lang als ik me kan heugen, en dat is al op zijn minst 57 jaar, aan de beurt om opgeofferd te worden door onze niets ontziende gemeenteraad die kennelijk een hekel heeft aan groen in de dorpen.

spervuur uit Burgum

 

Ik sluit me helemaal aan bij spervuur. Ze zijn compleet gek geworden om z'n mooi stukje Burgum op te offeren voor woningbouw. En die aanbieders van grond denken alleen aan spekken van hun eigen beurs want ja het scheelt nogal wat als je agrarische grond opeens als bouwgrond verkocht kan worden. In de Warren ligt enorm veel gemeentegrond waar veel beter een woonwijk ingepast kan worden en laat inderdaad de overige dorpen van de gemeente ook een kans krijgen om te bouwen.

Poema71 uit Burgum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan