26.9 °C

Opnieuw ree doodgereden op Ameland

Publicatie: 30 apr 2021, 18.37

 

REACTIES

Sjonguh jonguh. Is dit weer beslist door die stadsmensen uit den haag die nog nog nooit een ree in het echt hebben gezien. En voor ons bepalen hoe wij aan natuurbeheer moeten doen? Echt ongeloveloos die pvdd dombo's.

krektwat uit Burgum

"Stadsmensen" en "PvdD". Manman. Frustraties van een boerensukkel.

mirjamat uit Ternaard

Met zo`n reactie weet ik wel wie de sukkel is, jou muil is zo groot dat je mondhoeken bijna uitscheuren.

virtualizer uit Burgum

 

wel raar dat jagers ongerust zijn over mensenlevens in het verkeer

diuwer uit Boornbergum

Waarom is dat raar? Jagers doen aan faunabeheer. Om een jagersakte te krijgen heb je een diploma faunabeheer voor nodig. En dat zijn pittige opleidingen. Dat de jagers ongerust zijn over wild in het verkeer is een hele normale gedachte. Dat hoort ook bij faunabeheer. Mensen hebben een totaal verkeerd beeld gekregen van jagers door die verschrikkelijke milieu terroristen en de pvdd. Om kotsmisselijk van te worden die lui.

krektwat uit Burgum

Je hebt helemaal gelijk krektwat engerds en doordrammers zijn het gewoon.
Vinden alles maar zielig en sneu.😭😭

Janvangent uit Brantgum

De beschaving van iemand kan je afmeten aan hoe hij of zij over dieren denken, of met dieren omgaan.

denker uit Grou

@denker, sta jij ook elke morgen voor de spiegel jezelf te vertellen wat een geweldenaar je bent? Gewoon de vraag omdat je je hier altijd zo denkt te moeten profileren..

vogelbekdier uit 't Kret

Dag vogebekdier( Leuke dieren trouwens) ja ik sta iedere morgen even voor de spiegel, en denk ik wat leven we toch in een bijzondere wereld. Een mooie wereld, maar met te weinig respect voor onze medebewoners . De dieren. En dat wil ik even ventileren via een gezegde van de grote Mahatma Gandhi . Dat is alles best vogelbekdier.

denker uit Grou

Het is mooi dat je het in een wij vorm schrijft hoor, maar een antwoord krijg ik niet, slechts een gezegde van een Indiaas politicus wiens "respect voor medebewoners" discutabel genoemd kan worden. Maar dat ter zijde, dat je tracht mijn vraag te beantwoorden met een "gezegde" van een "groots" persoon laat zien wat ik bedoel. Je hebt hier op mensen verschillende mensen, de modellen die reageren op basis van kortzichtigheid, de normale reaguurders (zeer zeldzaam), de aandachtsgeile flamewar toppers en de degene die denken dat ze continu boven anderen staan. O ik schaar mijzelf onder vogelbekdieren, vreemd en apart.

vogelbekdier uit 't Kret

Vreemd en apart inderdaad als je pretendeerd te weten wat onder normaal word verstaan. En mijn andwoord heb je toch, ik sta inderdaad elke ochtend voor de spiegel en overdenk.

denker uit Grou

 

Misschien wat minder hard rijden..

Machtig uit Hegebeintum

 

hoeveel ree,en lopen er op ameland ?? en de oppervlakte van het eiland

diuwer uit Boornbergum

https://www.google.com/search?q=reeen+op+ameland
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/928827-te-veel-reeen-op-ameland-beheerder-en-gemeente-trekken-aan-de-bel

De belangrijkste oorzaak van de explosieve groei van het aantal reeën ligt volgens de Wildbeheereenheid in het aantal dieren dat ze jaarlijks mogen afschieten. Dat waren altijd zo'n 55 reeën per jaar, maar drie jaar geleden werd dat aantal, op last van de Faunabeheereenheid Fryslân, gehalveerd.
Waarom dat precies moest, weet voorzitter Nagtegaal van de Wildbeheereenheid Ameland niet. "Maar door het korten op het afschieten zijn het er inmiddels veel te veel geworden. Vorig jaar werden er 198 reeën geteld op Ameland. Daar mag je gerust nog de helft bij optellen. We zitten nu op zo'n 300 reeën. En dat terwijl er maar leefruimte is voor tussen de 100 en 150 herten."

mcprutser uit Drachten

 

Afknallen die hap.

mercedes uit De Westereen

 

Zijn de stropers verdwenen op Ameland? of zijn ze vegitarier geworden.

musky uit Rinsumageast

 

als er te veel reeen zijn komt er van zelf een ziekte in. de natuur redt daar zelf mee. net als in een azc te veel op 1 kluitje ze rooien elkaar wel uit .

TRANS AM uit Drachten

Als ze ziek zijn dan moet er natuurlijk ook gered worden want het is zielig kijk maar naar de zeehondjes

cheese uit Ureterp

Ja en kijk maar naar de mensjes.
Die moeten ook allemaal gered worden.

Janvangent uit Brantgum

Ik stel voor dat ze jou laten kreperen als je ooit iets onder de leden krijgt. Dan heb je geen enkele reden om te zeuren.

Sneuper 2020 uit Drachten

@trans am. Dat hebben wij gezien in de Oostvaardersplassen. Daar redde de natuur er ook mee door middel van hongersnood. Vele dieren gingen dood door voedsel tekort. Afschieten is de beste manier. Ik heb liever een stuk ree dat een goed leven heeft gehad in het wild, dan een koe die hutjemutje heeft geleefd in stress.

krektwat uit Burgum

 

volgende stap het toerisme terugdringen dan maar

diuwer uit Boornbergum

 

Belachelijk om het beheer van reewild stil te leggen.Nu zie je de gevolgen daarvan.

digitaal uit Dokkum

 

helaas helaas krijgen de pennelikkers wederom gelijk !!!

apeboom uit Oudega

 

Die zgn draagkracht heeft natuurlijk niets te maken met het aantal reeën dat wordt doodgereden. Flauwekul en smoesje van de jagersvereniging. Dan zouden op Vlieland en Schiermonnikoog onbeperkte aantallen reeën kunnen vertoeven, want daar is geen of nauwelijks verkeer.

Ik stel voor om een aantal wolven op Ameland los te laten. Ook leuk voor al die toeristen..

oarsom uit Broeksterwâld

 

oarsom sa moat it krekt

diuwer uit Boornbergum

 

Ameland in de Walden?

aussie2 uit Rohel

 

Alles voor de mens het grootste beest.

Janvangent uit Brantgum

 

Het faunabeheer moet gewoon gecontroleerd in stand gehouden worden, het aantal milieuclubjes rijst de pan uit en dmv socialmedia is het bereik gigantisch geworden, mensen vinden al gauw iets heel erg zielig en daar speelt men op. Gewoon een nieuw plan van aanpak waarbij ook de milieulobby dmv een gevestigde organisatie mee kan denken en beslissen in besluiten, de splintergroeperingen zoveel mogelijk doen verdwijnen, want hierdoor is normaal beheer niet mogelijk.Kijk alleen naar de Oostvaardersplassen waar een groepering het voor elkaar kreeg het afschieten te frustreren omdat staatsbosbeheer geluidsdempers gebruikte, wat niet vermeld stond in de vergunning. Niet alleen is een geluidsdemper beter voor ordeverstoring voor de flora en fauna maar ook om het het beheer in normale omstandigheden te doen. Uiteraard is de claim van het milieuclubje het frustreren van de afschot, maar door het stilleggen zal er straks van de winter weer een overgrote populatie door honger lijden. Ofwel indirect zijn dit soort clubjes daar verantwoordelijk voor.

vogelbekdier uit 't Kret

Onzinverhaal vogelbekdier. De Oostvaardersplassen is een gebied met een groot hek er om heen. Zoveel mogelijk dieren houden op een beperkte ruimte is vragen om moeilijkheden. Ameland is daarmee niet vergelijkbaar. Als er teveel reeën (zouden) zijn, dan vertrekken ze wel naar de vaste wal, of naar de buureilanden.
Op de eilanden worden wel heel veel andere (tamme en uitheemse) dieren ingezet voor het natuurbeheer. Voornamelijk om bosvorming te voorkomen. Geiten, vreemdsoortige koeien en pony's, die hier van nature helemaal niet voorkomen, doen het "werk" wat o.a. reeën normaliter zouden doen. Dus kunnen er nog veel reeën bij op de eilanden, maar dan weg met die exoten en/of fokvee.
Het is natuurlijk een verdienmodel van SBB, al die geiten, schapen en koeien. Maar, in het Lauwersmeer zitten die beesten al vol met dioxine. Erg vreemd, want ons eigen vee heeft daar geen last van. Die beesten schijnen dat niet te kunnen afbreken in hun lichaam, zoals ons eigen vee. Dus daar straks ook Oostvaardersplassen-toestanden?

Het is raar dat SBB eigenlijk een soort boerenbedrijf geworden is, steeds meer uitheems vee, terwijl de inheemse soorten zo nodig "beheerd" moeten worden..

oarsom uit Broeksterwâld

 

Die beesten plegen gewoon massaal zelfmoord, kan ik mij iets bij voorstellen als je op Ameland woont

slokje uit Burgum

 

Ben poos op Schiermonnikoog werkzaam.geweest
daar waren ze ook aan het jagen op hazen en.fazanten
De hagel vloog ons om de oren
Ze schoten op alles wat bewoog
Dit zijn geen natuurbeheerders maar moordenaars

prideux uit De Knipe

 

wij nemen als mens alle ruimte door huizenbouw en wegen aanleggen in het gebied van de dieren

die dieren zoeken een nieuwe plek dus we komen ze dan ook nog wel eens tegen d.m.v. er tegen aan te rijden
daar is het wildfonds voor bedacht en krijg je de schade vergoed

daarnaast is het dat de meeste mensen zeggen, o ik zag vandaag een ree ! mooi beest om te zien !

als je ze afschiet is het niet meer mogelijk om ze te zien

wat willen mensen nu eigenlijk ?
daarnaast gaat het al zo slecht met de natuur dat als we ook nog gaan afschieten er straks helemaal niks meer over is

90%minder leven in de Waddenzee sinds de aanleg van de afsluitdijk

zoveel stikstof op de Veluwe dat er bijna geen vogel groot komt


maar de mens n..kt zich te barsten en haalt ook nog veel volk uit het buitenland waar de natuur voor moet wijken

we zijn afhankelijk van de natuur om te vreten

iets ruimer denken kan ook veel problemen oplossen

wammes uit Uithuizen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan