Account
Logo
Zoeken
-1.6 °C

Overheidsbv splijt raad Smallingerland

Publicatie: 19 sep 2018, 19.10

 

REACTIES
ovj uit Drachten

Huisartsen worden niet uitgenodigd omdat ze haar eigen expertisebureau hebben en op deze manier de mensen niet krijgen waar ze recht op hebben

geenidee91 uit Drachten

Te zot voor woorden. Deze overheidstaak hoort absoluut niet in bv vorm te worden uitgevoerd.
Het goede toezicht is dan eveneens ver weg. En hoe zit het met de beloning van de medewerkers cq directeur?
Hier worden de burgers met WMO-behoeften echt niet beter van...
Dit is een kwalijke ontwikkeling.

observing uit Rottumerplaat

Mensen krijgen nu ook niet waar ze recht op hebben.

janrutgers uit Oentsjerk

Het WMO gebeuren voldoet in de meeste gemeentes niet aan de opdracht, die hen van overheidswege is toebedeeld. Zo wordt er vanuit de WMO onvoldoende toezicht gehouden op het reilen en zeilen van de bij de uitvoer betrokken partijen. Die partijen doen maar wat en de indruk ontstaat, dat men vindt, dat de cliënten van de WMO er zijn voor die partijen, terwijl dit andersom zou moeten zijn.
Hiervoor zijn twee oorzaken, de WMO houdt niet voldoende toezicht en het betreffende bedrijf denkt, dat na de gunning van het contract, zij de mores binnen de de relatie kunnen bepalen, waardoor de klantgerichtheid ernstig te wensen overlaat.
De cliënten worden als onmondige schepselen benaderd en behandeld. Slechte cliëntenvolgsystemen zorgen voor onnodig lange wachttijden. Hier zal eerst een cultuuromslag moeten plaats vinden, alvorens men weer met nieuwe tot mislukking gedoemde projecten gaat aanvangen.

advertentie

datvindik uit Drachten

WMO.... ?...... Wet Maatschappelijke Ondermijning.... toch???? In sommige gemeentes lijkt het wel zo te zijn..... SCHANDE.. ?

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan