Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Man vernielt fietsen bij bushalte in Burgum

Publicatie: 10 mei 2018, 22.24 uur

Reacties

theodorus uit Burgum

Wat is er vernielt aan deze fietsen ?Kan er weinig aan ontdekken.Daders? Denk aan onder invloed geweest zijnde mensen.Tegenwoordig gaan feestdagen ook weekenden gepaard met vechtpartijen en vernielingen,in leeuwarden is het alle weekenden raak,men denkt dat wanneer men dronken is stoer bent,nou ik vind het zielig en waardigheid verliezend ,arme luitjes.Vroeger gebeurde er ook wel es wat maar men had ontzag voor ome agent en bleef van andermans spullen af ,nederland is sterk aan het verloederen,ook zou snel de militaire dienstplicht weer ingevoerd moeten worden om orde en gezag en respect weer de boventoon moeten laten voeren ,gaat niet goed met ons landje,jammer.

11-5-2018
stien147 uit Drachten

Flink aanpakken die gast !

Laat hem de beurs maar trekken om de aangebrachte schade te betalen, en mogelijk een flinke boete !!

11-5-2018
samatut uit Buitenpost

Titel ff aanpassen waldnet, "man" hoort "snotaap" te zijn in de titel. Persoon heeft duidelijk niet genoeg schoppen onder zijn kont gekregen van zijn ouders...

11-5-2018
befrys uit Burgum

Tja Theodorus, elke gek zijn gebrek.
Er zijn ook mensen die regels vol typen met komma's en geen punt en hoofdletters gebruiken.

11-5-2018
advertentie

uit Surhuisterveen

Theodorus, de dienstplicht is niet afgeschaft, maar de opkomstplicht is opgeschort - in principe krijgt iedere 17-jarige nog gewoon een dienstplichtbrief.

Maar dat terzijde. Defensie is geen kinderdagopvang noch is zij een heropvoedingsdienst. Zij kan haar geld en tijd wel beter besteden dan aan de opvang van mensen die geen interesse in een defensieve functie hebben - bijv. aan het opleiden van beroepsmilitairen (Dit is wat defensie zelf ook al heeft aangegeven).

Daarnaast bleef men vroeger ook niet van andermans spullen af. Vroeger werden net zo goed spullen vernield - ondanks dat er nog opkomstplicht voor dienstplicht gold. Het enige verschil is dat het niet zo breed uitgemeten werd als tegenwoordig... Het kwam hoogstens in het dorpssuffertje, maar dat was het; dan las je in Schubbekutteveen niet over vernielingen in Boerenkoolstronkeradeel.

Over het aantal vernielingen kan ik niks zeggen, maar nu we zelfs over vernielingen in Limburg lezen, lijkt het al snel erg.

11-5-2018
theodorus uit Burgum

Nou rationeel kan je dit wel zeggen als je vroeger wat uithaalde en ome agent kreeg je te pakken kreeg je klappen met de gummiknuppel en thuis nog es op je valie van papa ,je zal het er wel naar gemaakt hebben was zijn visie.Ook zou de dienstplicht zeer verhelderend werken voor de jeugd die totaal geen respect ,orde, en gezag kent,meer dan 85% van de nederlanders is voorstander.En als je nu iets vernielt krijg je een aai over je bol en niet weer doen he jochie? Misschien een paar uurtjes schoffelen en je bent er weer vanaf ,de verzekering draait voor de schade op,hier in burgum al 2 nieuwe bushokjes waar de glazen van vernielt zijn [per bushokje 1 glas ]dachten nog zo dat het pansterglas was.

12-5-2018
uit Surhuisterveen

Dat er soms harder opgetreden mag worden, Theodorus, ben ik met je eens: 'foei' plus een aai over de bol is geen straf. Iemand die een fout begaat, mag dat ook best wel voelen. Of geweld dan per se de juiste straf is, is een tweede.

Maar of dienstplicht hiervoor de uitkomst is om de bevolking in het gareel te houden. In mijn mening: nee.

Al staat een deel van de bevolking erachter, dan nog wil defensie zelf niet voor oppas spelen - haar mening vind ik toch wat belangrijker dan dat van een willekeurig persoon uit boerenkoolstronkeradeel. Daarbij heb ik ook mijn twijfels bij het percentage van 85%. Die Ipsos-, 1V-, De Hondt-onderzoekjes onder 'representatieve groepen' zijn vaak niet zo representatief: 10.000 ondervraagde mensen op 12 miljoen kiesgerechtigden is minder dan een procent, zelfs minder dan een promille. Zo'n klein aantal ondervraagden is niet serieus te extrapoleren op een hele groep.

* Bij gebrek aan schrijfruimte: vervolg komt met zo'n 10 minuten.

12-5-2018
uit Surhuisterveen

Dat mensen in dienstplicht discipline en respect leerden tonen, ontken ik niet. Maar in mijn beleving wordt dat veel te veel geromantiseerd, o.a. onder het dak van 'vroeger was alles beter'.

Ja, in dienst toonde men respect en discipline, maar dat was ook gewoon afgedwongen. Deed je het niet, kreeg je straf. Of het ook gemeend respect was? En of de discipline blijvend was?

En laten we wel wezen, waarom zouden we defensie tot veredelde kinderdagopvang maken voor het onvermogen van de maatschappij om op te voeden. Het probleem is mijns inziens niet zozeer dat de opkomstplicht is opgeschort, maar dat jongeren de consequenties van hun daden niet meer voelen. Het fenomeen 'moedwillig vernielen' is namelijk niet met de opschorting van de opkomstplicht pas opgekomen, maar vond voor 1996 ook al plaats.

Mensen willen graag de vernielzucht van jongeren met het ontbreken van dienstplicht verbinden, maar de opschorting ligt helemaal niet aan de basis van het vernielen.

12-5-2018
uit Surhuisterveen

Wat mij betreft voelen jongeren maar gewoon dat daden consequenties hebben.

Als ze iets vernielen, gewoon voor de kosten laten opdraaien. Om mijn part een taakstraf, in de openbare ruimte (beetje schaamte kan geen kwaad), om de schuld af te betalen: kosten / minimumuurloon = aantal uren taakstraf.

12-5-2018

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan