Account
Logo
Zoeken
Zoeken
17.2 °C

Koopzondag-effect: ELP grootste in Smallingerland

Publicatie: 21 mrt 2018, 23.47

 

REACTIES
nullisecundus uit Drachten

En nu . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . maar afwachten wat en hoe het wordt.

M.vr.gr.

riemer uit Nij Beets

Ach, lekker gelovigen bashen is al weer begonnen kennelijk.
Die koopzondag levert de ondernemer niets op (een euro kun je maar één keer uitgeven) en zal alleen maar leiden tot verhoging van de kosten voor de ondernemer.
Maar daar horen we de "koopbeluste burger" niet over.
CU is niet faliekant tegen de koopzondag maar wil, net als de meeste partijen, dat personeel ook rust kan krijgen.
Ben benieuwd welk college Smallingerland straks krijgt: de Sp en de CU deden het in de uitvoering niet al te slecht namelijk. Maar we zullen zien wat er van komt.
Eén ding is zeker: het nieuwe college kan rekenen op rekenfouten van het vorige clubje :)

jongen1985 uit Uithuizen

Waldnet: "Verder is opvallend dat de SGP te weinig stemmen kreeg voor een zetel en daarmee zal verdwijnen uit de gemeenteraad"

Hoe kan de SGP verdwijnen uit de gemeenteraad terwijl ze er niet in zaten? Ze deden nu mee, maar hebben te weinig stemmen gehaald om in de gemeenteraad te komen (wat jammer is overigens).

Maar de koopzondag is dus het allerbelangrijkste item in de gemeente Smallingerland? Ze stemmen speciaal op de ELP omdat ze niet 1 dag in de week zonder winkelen kunnen? Zielig!

zeekoe uit Harkema

Dat is jouw mening. Slechts een mening van een individu (net als ik trouwens) Ik vind dat iedereen en altijd de vrijheid kan hebben om te kopen en verkopen als hij dat wil. Waarom dat in Smallingerland nooit aan de orde was kwam wel echt door de Christelijke partijen hoor. Heeft er dus wel degelijk mee te maken.
En die weggooi maatschappij waar je het over hebt heb je toch echt zelf in de hand. Je hoeft niet mee te doen met de trends.

jongensurhuisterveen uit Drachten

Mooi eindelijk!!

jongensurhuisterveen uit Drachten

Kunnen we mooi even op zondag winkelen! feanster27 uit surhuisterveen!!:-)

janrene uit Drachten

Jammer, omdat er mensen zijn die die niet genoeg hebben aan zes dagen winkelen zijn er straks veel gezinnen die niet samen meer weekend hebben.
En over een paar jaar kunnen we met z'n allen zondags werken.
Wat zijn die lui kortzichtig!

jan61 uit Drachten

ELP Gefeliciteert en nu de koop zondag snel in voeren en het parkeren goed koper maken of bepaalde tijden gratis en minder parkeer handhavers in dienst dat is ook een ergenis!

prinspipi uit 't Lage van de weg

Een logische ontwikkeling als je kijkt naar omliggende gemeenten. Retrospectief gezien zat deze transitie van open op zondag eraan te komen.

Nu is de vraag , hoe lang gaat het nog duren?

Elke zondag open? Of 2 keer in de maand?

De personen die zich in bovenstaande berichten afkeren van gereformeerde motieven en daarmee indirect van de gereformeerde (christelijke) kiezer , snappen niet het cultureel historisch besef van ons land en daarmee inclusief onze regio.

cheese uit Franeker

Alles in Smallingerland nu maar op zondag open en aan het werk. Stort,gemeentehuis, ziekenhuis poli's, parkeerwachters, vuilnisophaaldienst,gemeenteraadsvergaderingen mooi op zaterdagavond. Winkels vanaf 8.00 open ben je ook van gelazer op de kaden af. Aangezien men nu al met personeelstekorten zit allemaal extra werken tegen hetzelfde loon want extra geld komt niet binnen. Langlevende de 24/7 economie de GGZ gaat het weer drukker krijgen.

truckerkoning uit Hurdegaryp

een winkelier heeft er niks aan geen winst op een koopzondag gas /water /elctra en 200% loon voor personeel dus weg omzet en winst en voor personeel geen gezins weekenden meer

diuwer uit Boornbergum

zoals beloofd kan de hondenbelasting ook verdwijnen

rosi uit Drachten

Op maandag en dinsdag is er nu al bijna niks te beleven in Drachten. Dan doen we daar gewoon de zondag nog bij, wat maakt het uit...

werf uit Hurdegaryp

Haha koopzondag de oplossing voor drachten.... not. Het is gewoon een dorp wat niet aantrekkelijk is.

stien147 uit Drachten

Opmerkingen die kant nog wal raken wederom in deze rubriek.
Kwetsend naar een ander, en soms ook erg beledigend !!

werf uit Hurdegaryp

Gaan de voorstanders voor koopzondag ook als eerste de hand opsteken wanneer hun baas vraagt om voortaan zondags te werken (voor de standaard 100%)? Want uiteindelijk zal dit gaan gebeuren. Want winkels willen op zondag natuurlijk ook vers willen verkopen. Nee dankje ik heb liever een leuk weekend en die klote winkels zullen me een zorg zijn. Online is met je tijd mee gaan!

moekiemoekie uit Drachten

Op zondag slaap ik ! Maar als de appie open gaat op zondag dan lig ik voor de deur.
Goed gestemd Drachten !! Sleepwet bestaat al sinds 2001.

fytske uit Wijnjewoude

zielige mensen, weten ze anders niet hoe ze de zondag moeten invullen,En wat is er aan om in Drachten te winkelen Totaal niks aan
ik vermijd Drachten

ing86 uit Drachten

De grootste zeikerds hier komen niet eens uit Drachten.

jan61 uit Drachten

Inderdaad de grootste zeikers komen niet uit drachten ze hebben allen al een domme mening klaar.
Niets beters te doen dan zeiken!!!!

ouwe uit Drachten

We mogen over zaken verschillend denken. Gelovig of niet, voor koopzondag of niet. Maar waarom altijd die haatberichten over mensen die anders denken dan jij denkt. Zijn veel mensen in friesland al zo ver verlaagd dat ze geen normale reacties kunnen geven. Cu en cda hebben hun mening. Elp en fnp en smallingerlands belang hun mening. Mooi toch. Dat is democratie. Nu mag elp een gemeenteraad vormen. Zonder Cu. en of je er op gestemd hebt of niet, laat partijen hun plan maar uitwerken. Dan blijft het niet alleen bij uitspraken. Maar ook ik houd mijn hart vast voor onze jongeren. Want zij moeten opdraven. Hoop dat al die jongeren die nu werkloos thuis zitten, profiteren van winkels open en een mooie baan krijgen.

kweenie uit Lioessens

@ouwe uit Drachten | 22-03-18 | 11:15
Kan ik alleen maar onderschrijven. Dat rabiate gescheld en gedreig aan het adres van andersdenkenden begint steeds meer het Amerikaanse model te volgen.
Het vervelende daarnaast is dat er een groeiende groep veel belang heeft bij de onderlinge haat & nijd van de Nederlandse bevolking. Kijk maar naar de verkiezingsuitslagen van Amsterdam.
Een bekend Hollands gezegde is "Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen." De trieste samenvatting van de teloorgang van Nederland.

devil1 uit Kollum

Volgens mij snappen bovenstaande reageerders het niet. Een koopzondag verplicht niet tot het open hebben van je winkel. Je MAG de winkel open hebben op zondag. In Kollumerland zijn alleen de supermarkten open op zondag van 13.00 tot 18.00 uur. De andere winkeliers hebben daar geen behoefte aan, terwijl ze wel open mogen. Mooi geregeld toch? Nogmaals het is geen verplichting!

denkertje uit Drachten

Al die tegenstanders van de koopzondag moeten zich maar eens achter de oren krabben. Deze mensen vinden de zondagsrust heel belangrijk en vrezen dat gezinnen deze dag niet meer samen kunnen doorbrengen omdat er dan misschien gewerkt moet worden. Die boodschappen kunnen ook wel op een andere dag zeggen ze dan. Als je dan zo principieel bent, leg dan ook maar het openbaar vervoer stil op zondag. Al die buschauffeurs moeten ook aan het werk op zondag en kunnen ook niet altijd bij hun familie zijn. Deze mensen willen ook graag in het weekend vrij om leuke dingen te doen. Maar waar het werken in een winkel op zondag geen verplichting is voor het personeel, is dat het voor mensen in het openbaar vervoer wel. zij MOETEN werken. En dat alleen maar omdat ook die tegenstanders van de koopzondag zo nodig op zondag moeten reizen naar familie en zo... Volgens mij zijn daar ook nog 6 andere dagen per week voor om dat te doen.....

advertentie

scott uit Earnewâld

hehe, kan ik eindelijk ook op zondag schultenbrau kopen

denkgoedna uit Surhuizum

Xanderr denkt de wijsheid in pacht te hebben, heeft wat gelezen op het grote internet ?. Veel brullen zonder alternatieven, daar zitten er meer van op stoelen die beter leeg hadden kunnen blijven. Jongetje, als je toch wilt surfen? koop een surfplank, en vermoei ons niet met de onzin die je op het www tegenkomt.

bertkd uit Drachten

Voor allen die zonodig de winkels op zondag open willen hebben: Gaat u zelf straks ook op zondag lekker aan het werk? Gewoon zonder toeslag? Want tenslotte moet de zondag een normale dag worden toch? Hup, allemaal aan het werk en we zullen zien hoe gezellig het op zondag gaat worden. Ik noem het uitholling van verworven rechten. Doodzonde.

elcapitan uit Drachten

Fytske uit Wijnjewoude, maak je dan ook niet zo druk om Drachten. Hurdegaryp, nee daar hebben ze het. M'n klompen mogen er nog niet staan. Mensen, al die domme opmerkingen gaan helemaal niet over de uitslag. Er is democratisch een stem uitgebracht en ELP heeft de meeste stemmen gekregen. En is dit nu alleen om de koopzondag, laat mij nou niet lachen. Iedereen die niets met Drachten heeft, moet zich al helemaal niet uitspreken. Je hoeft hier niet naar toe, je hoeft op zondag niet naar de winkel, het nivo van schrijvers op Wâldnet begint zo langzamerhand op een gefrustreerd clubje te lijken. Horeca,ziekenhuizen, dokters, buschauffeurs, treinbestuurders, vliegvelden, en niet te vergeten de dominee, allemaal werken ze ook op zondag. En onze jongeren zijn straks de dupe? Onder welke steen hebben we gelegen de afgelopen jaren. De tijd van "een veldwachter op een varken met pijl en boog is al heel lang voorbij". Proficiat ELP met jullie overwinning.

jankees uit Drachten

Er staan wel heel veel primaire reacties tussen valt me op. Laat aub wel iedereen in zijn of haar waarde.

Er is een onderzoek geweest onder de ondernemers en daaruit kwam naar voren dat het grootste deel voor een koopzondag was. Ik denk ook dat de hele discussie over een koopzondag niet zo heftig was geweest indien de gemeente iets soepeler was geweest met de Kerst en met oudjaarsdag. Want wat was het een saaie bedoening oudjaarsdag. Deze starre opstelling heeft bij veel mensen kwaad bloed gezet. Wees er wat soepeler in, stel een aantal zondagen beschikbaar en klaar ben je. Maak er ook geen verplichting van.

Het kan zijn dat de opkomst tegenvalt. Nou, dan kunnen de ondernemers zelf ook weer besluiten om de zaak niet meer open te doen op zondag. Laat de ondernemers hier vrij in.

elcapitan uit Drachten


Werken op zondagen en koopavonden
Wat zijn de regels?
Als ondernemer in de detailhandel opent u uw winkel wellicht ook op zondagen en heeft u wellicht ook een koopavond. Het is natuurlijk belangrijk dat er dan wel personeel is om de winkel draaiende te houden. Wat zijn daarvoor de regels? Koopzondag, Op grond van de wettelijke regels wordt op zondag in principe geen arbeid verricht, tenzij het tegendeel is bedongen of wanneer het werken op zondag uit de aard van de arbeid voortvloeit. Ook wanneer bedrijfsomstandigheden dit noodzakelijk maken, kunt u in overleg met uw werknemers afspreken dat zij op zondag werken. Werknemers mogen dan op grond van de Arbeidstijdenwet maximaal 39 zondagen per kalenderjaar werken. U kunt uw werknemers echter niet dwingen om op zondag te werken. Dit zal dus altijd in overleg moeten gebeuren.

werf uit Hurdegaryp

Alle voorstanders kijken alleen naar de lusten niet naar de lasten. Laat hun dan ook maar als eerste oproepen om te werken die dag. Dan slaap ik wel uit.

marcoaxe uit Houtigehage

Dat de zittende college nu zijn weggestemd zat er wel aan te komen. Helder dat iedereen dat begrijp behalve Riemer. Die houd nog steeds vol dat het CU het wel goed deed.
Natuurlijk heeft de koopzondag er mee te maken ,maar het hoofd doel is een afrekening van de burgers ivm De Lawei , het Moleneindverhaal.

Helaas heeft elcapitein ongelijk. Want het personeel dat moet gaan werken , anders word je contract niet verlengd of krijg je de baan niet. Dat CAO verhaal is gewoon geleuter , want tegen die tijd hebben de ze oud gedienders er wel uit gepest.
Iedereen staat straks te werken , want de winkels moeten bevoorraad worden en in het pakhuis moet alles klaar staan , de leverancier moet de vervoerder inschakelen om het pakhuis en bevoorraden en de producent moet op bestelling leveren enz enz.
Kortom meer kosten wat op het bordje klant komt.

marcoaxe uit Houtigehage

En dan heb je straks meer gejank dat je zondag niet kan sporten en zondag samen of met het gezin iets kan doen. Want de 1 van beide of beiden moeten werken.
Nu had je nog 1 zondag vrij.
Heeft het in de VS welvaart opgeleverd?
Straks zijn de omliggende dorpen niet o blij met Drachten want hoe meer winkels er open gaan des te dunner de spoeling. Ook dat komt op het bordje klant. Net als de extra energie kosten!
Dan te bedenken hoe groen de partijen willen zijn ,maar aan de andere kant verspillen ze bende energie door de extra dag open!

Het verspreid alleen de verkoop ,maar levert niks extra op , dan alleen extra kosten.

Het extraatje gaat er met de loon er wel af.
Extra personeel? Nee het verschuift alleen!En je dag ben je kwijt. Hou je over dat je slaaf van je zelf bent.
Waren ze in 1900 nog niet eens zo dom. Toen kregen we de zaterdag vrij erbij en de woensdag voor de kids.

groove uit Drachten

Alleen de grote zaken profiteren van koopzondag. De kleine ondernemer blijft dicht omdat zijn of haar gezin tenminste 1 dag in de week eens samen wil zijn. Niet eens om het geloof, maar tenminste 1 dag in de week een beetje rust in de omgeving is echt niet verkeerd. Even niet veel verkeer, gehaast volle parkeerterreinen. Maar ja, stel je voor dat je op zondag niet naar de winkel kunt. Wat dan, ontspannen met de kids in het bos? Even lekker ontspannen fietsen door Drachten zonder auto's om je heen? We zijn 24/7 verslaafde machines zonder oog voor zelf recreatie.

elcapitan uit Drachten

Mijn voorbeeld over werken op zondag is geen CAO geleuter, er staat toch duidelijk “ Op grond van de wettelijke regels wordt op zondag in principe geen arbeid verricht, tenzij het tegendeel is bedongen of wanneer het werken op zondag uit de aard van de arbeid voortvloeit. Ook wanneer bedrijfsomstandigheden dit noodzakelijk maken, kunt u in overleg met uw werknemers afspreken dat zij op zondag werken“ Wettelijk is geen CAO. Ook de roep om een verworven recht komt voorbij. Ook verworven rechten zijn niet onomkeerbaar. Dorpen om Drachten heen? Er is in het verleden ook geen rekening gehouden met de SRV wagens en kleine grutterwinkels. We leven in een consumptiemaatscappij en die stopt niet op zaterdag. We zullen zien wat het ons brengt. Lawei en Drachtstervaart zijn niet meer omkeerbaar, dus daarom hoef je niet op de ELP te stemmen. Als straks een jaar de winkels op zondag open zijn hoor je er niemand meer over. En bedenk, dat niet elke werkgever een slavendrijver is.

meterbier uit Houtigehage

Allen die tegen een koopzondag is,je hoeft niet zondag's naar de winkel,maar laat de medemens zelf beslissen of ze Zondag's wel of niet naar de winkel gaan.en die keuze is er nu niet...
En als het om het winkelpersoneel gaat die dan zondag's moeten werken.Zijn jullie(de tegenstanders) op een zondag nog nooit in een pretpark,zwembad bij een sportwedstrijd in een hotel oid geweest? Want daar werken ze ook!!!!!!!

dutchveteran uit Drachten

wat kunnen mensen zich druk maken zeg..
winkels op zondag open is geen ramp. en hoeft niet te bijten met de zondagsrust van de gelovigen.
die kunnen gewoon hun huidig leventje vasthouden.
anderen vinden het juist fijner om op zondag naar de winkel te kunnen zodat ze op een andere dag meer tijd voor hunzelf hebben. ook kan het positief zijn voor de werkgelegenheid. meer mensen die een baan kunnen krijgen. okee het zullen dan wel banen zijn met minder uren maar men heeft iig een baan en dat is beter dan een uitkering hebben. voor de winkels kan het ook beter zijn om meerdere mensen met kleinere contracten te hebben dan minder met grote contracten. maar iedere situatie is weer anders dus dan is de keuze aan de winkeleigenaar wat beter voor hun is. dat geld natuurlijk ook voor de keuze om op zondag open te gaan of niet. het is niet verplicht om op zondag open te gaan.

dutchveteran uit Drachten

en de persoon die zei: "De personen die zich in bovenstaande berichten afkeren van gereformeerde motieven en daarmee indirect van de gereformeerde (christelijke) kiezer , snappen niet het cultureel historisch besef van ons land en daarmee inclusief onze regio." tja ik denk dat u zich beter in de geschiedenis van ons land moet verdiepen. vooral de geschiedenis van het gedeelte waar wij ons bevinden. FRYSLÂN.. die had niks met het christelijk geloof en dat heeft bepaalde personen in het verleden aan den lijve ondervonden. wij vinden nog steeds dat men zelf mag bepalen wat men geloofd maar ga ons niet iets opleggen of lastigvallen ermee. en de gelovigen schreeuwen om het hardst dat men niet mag werken of voor zich mag laten werken op zondag.. tja hoe zit dat dan met de pastoor, dominee, koorknaapjes.. of als zij pech hebben.. de wegenwacht, politie, ambulance, ziekenhuismedewerkers. of op hun oude dag de bejaardenverzorgers, uitvaartmedewerkers.. juist hoe scheinheilig zijn ze..

hendrik1980 uit Drachten

Waarom ben ik tegen koopzondag in Drachten. Het is 6 dagen in de week altijd druk in Drachten, en rij ik op Zondag dan door Drachten heen, dan is het eindelijk eens uitgestorven in Drachten. Vind dat ECHT heerlijk.

En ja ik rij op Zondag ook wel eens naar Beetsterzwaag om wat boodschappen te halen, niet omdat het moet, maar omdat het kan.

frissekijker uit Engwierum

Allemaal blabla hierboven! Wij vrachtwagenchauffeurs worden verplicht om op zon- en feestdagen de winkels te bevoorraden! Dit geld ook voor oa de bakkers, orderpickers, groentesnijders enz enz. Mja...ikke ikke ikke!
En daarnaast, als we niet meer in 1900 leven, kunnen we zwarte piet ook wel schrappen, dit is volgens sommigen ook achterhaald!

waldsjonger uit Drachten

Al dat gezeur en elkaar afkraken elke gemeente heeft wel wat lekker elkaar afzeiken goedzo

zeekoe uit Harkema

Ik merk het wel....

Meerderheid is voor!! Klaar.. punt.

Gaat toch wel gebeuren ;-)

datbenikhoor uit Drachten

Wat een drukte weer allemaal. Volgens mij is iedereen zelf vrij om te bepalen of ze hun winkel op zondag openen. Er waren winkels die dat wouden maar niet mochten. Ik denk dat het wel een succes gaat hebben sowieso voor boodschappen. Gelukkig hebben veel mensen die reactie geven zeeen van tijd om hun spul in huis te halen. Andere mensen werken op minder 'normale' tijden en komen dan niet altijd uit met de wekelijkse boodschappen. Wij gaan ook geregeld naar "buur"gemeentes om dan alsnog onze boodschappen te kunnen halen. Er zijn ook genoeg mensen die schreeuwen om werk en ook wel op zondag zou willen werken. Daarnaast werken ze in de zorg e.d. toch ook op zondag. Ik ga de feestdagen ook gewoon heerlijk weer aan het werk voor m'n minimum loontje.. geen probleem, ik ga straks wel heerlijk van m'n zuur verdiende hongerloontje naar centerparcs.

feyenoord87 uit Drachten

Het is geen moeten maar mogen! Nu hebben winkeliers tenminste een keus, in bijna alle gemeenten om ons heen werkt het ook zo.

shena uit Drachten

Zoals mr Feyenoord87 het verwoord is het vlgs mij.
Laat de winkeliers aub zelf beslissen of ze op zondag opengaan of niet. En als je tegen de koopzondag bent dan ga je toch lekker op maandag naar de winkel. Van mij hoeven de winkels niet op zondag open maar rondom onze gemeente is dat wel zo. Moet je dan als gemeente van 50.000 inwonersverkrampt vasthouden aan verbieden van iets wat allang maatschappelijk aanvaard is in den lande. Asjeblieft zeg. Dat de " gristelijke" partijen nu zijn uitgespeeld is maar de vraag trouwens. Zolang de CU en het CDA nog steeds op 4 zetels staan houden ze toch een belangrijke stem. En hopelijk gebeurt er ook iets meer dan alleen de invoering van de koopzondag...in Heerenveen komt nog een grote fabriek van Aware erbij.Daar wordt ook flink gebouwd met nwe wijken. En Smallingerland ? Ooit booming- nu stagnatie..
Nou we gaan het meemaken.
Of niet natuurlijk..

chrisdv uit Stein

De handelsvereniging van Drachten H&I heeft toch ook nog wel wat te zeggen? Ik meende dat ruim 90% van de winkeliers voorstander van de koopzondagen zijn. En ja, dan zullen ze op andere dagen minder vaak open zijn, of maandags gesloten. Tja, tijden veranderen nu eenmaal. Laten we eerst eens kijken wat 1 koopzondag per maand doet.
Succes allen en blijf, A.U.B. een beetje aardig met elkaar doen!

doorsneeburger uit Drachten

Op de eerste koopzondag ga ik in Drachten een bij-bel kopen.

jan61 uit Drachten

Waldnet redactie moet eens de reactie site eens veranderen mensen die kwetsende uitspraken doen op een rubriek moeten meteen worden verwijderd!
Doet de telegraaf en ad ook.

heldere uit Drachten

@jan61
Niet zo zeuren man, jou reacties zijn meestal ook niet zuiver en worden regelmatig verwijderd. Jij riep gisteren nog dat iemand zijn smoel moest houden.

Daarnaast is waldnet een site gerunt door vrijwilligers.

advertentie

ouwe uit Drachten

Ik hoop dat we goede politici hebben gestemd, die verder kunnen kijken dan een koopzondag ( want alleen daarom op een partij stemmen is wel erg kortzichtig) Dat onder leiding van de de ondernemerspartij goede beslissingen genomen worden deze vier jaar, wat goed is voor de inwoners. Laten we na vier jaar kijken wat er van de diverse partijen hun standpunten is terecht gekomen en ze daarop afrekenen.

jan61 uit Drachten

Zo is het en niet anders!

marcoaxe uit Houtigehage

elcapitain heeft zeker vanaf 1900 alleen maar achter en stoeptegel gezeten van bv 10 inch , want in zijn betoog komt alleen theoretisch . De praktijk is dit ;
De werknemer van nu ondertekend ''vrijwillig'' dat hij of zij zondag en feestdag willen werken.
Willen ze dit niet , dan krijgen ze de baan ook niet. Dus zover ''vrijwillig''.
Maar nu wil de werknemer niet. Dan komt het UWV om de hoek kijken. '' U weigert aangeboden werk''?
Dan korten we u op uw uitkering.

Een ander verhaal ; De winkel van bv Drachten gaat nu Zondag open. De baas vd winkel zegt tegen de bedrijfsleider ; u gaat Zondag werken.
Die zegt ; volgens de CAO......
Nu elcapitan ; zeker eten dat die persoon er uit gaat!
Ik praat nl aan de hand wat er in de praktijk gebeurd. Ik heb nl contracten gezien van die zogenaamde vrijwilligheid die velen hier schetsen. Puur bedrog wat men suggereert !

marcoaxe uit Houtigehage

eten moet zijn weten.

wdm uit Hoornsterzwaag

Zie dat de meeste reaguurders alleen maar een beetje dom lopen te kletsen. Sommige winkels willen open en sommigen niet. Laat ze. En wat het personeel betreft, niemand wordt verplicht op zondag te werken.En degeen die wel willen werken krijgen 300% extra van het normale loon. Meestal zijn het jonge mensen die heel blij zijn dat ze wat extra kunnen verdienen

frissekijker uit Engwierum

@wdm, personeel wordt wel degelijk verplicht te werken! En niet alleen het winkelpersoneel, ook alle leveranciers, chauffeurs en dc-medewerkers!

elcapitan uit Drachten

Misschien moet de ophooggevallen betweter Marco eens ophouden met elke keer hetzelfde over dit punt op te kalken. Misschien zijn er ook mensen die wel het verschil weten tussen wettelijk en CAO. Ik heb 40 jaar PenO mogen doen, dus mij hoef je niet te vertellen wat wel of niet mag. Dat geneuzel over de praktijk. Hou op man. Blijkbaar zit jij bij jou werkgever niet goed, ik proef één en al frustratie. Scholieren die niet op zondag willen werken krijgen niet met het UWV te maken. Als een bedrijf zich verplaatst van Drachten naar Emmen en je wilt er blijven werken, maar dan moet daarheen verhuizen. Wat dan als je dit niet wilt. Krijg je ontslag maar je WW komt niet in gevaar. Kom je nieuw bij een werkgever en die vraagt of je zo nu en dan op zondag wilt of moet werken, dan is de keuze aan jou om nee te zeggen. Geen probleem. Doemdenken is er bij jou blijkbaar ook met b.lepel ingegoten. Wen nu maar aan die koopzondag, je vriendje heeft het niet gered. Volkomen rerecht.

sociaal uit Damwâld

Alle problemen in Smallingerland zijn opgelost als je op zondag wc-papier kan kopen en werknemers kunnen niet gedwongen worden vlgs de cao.
Wie niet wil werken op zondag, om wat voor reden ook, laat je niet in de luren leggen door je baas.
Je bent je vrije weekend kwijt voor het gewin van je werkgever.

heldere uit Drachten

@marcoaxe
Kan jij mij eens vertellen wat je vind van al die agenten, artsen, buschauffeurs, conducteurs, wijkverplegers, mensen van de thuiszorg, beveiligers, brandweerlieden, fabriekswerkers, dominees, militairen, ambulancebroeders, gehandicaptenverzorgers en als die andere mensen die op zondag keihard aan het werk zijn?
Jij doet namelijk net alsof mensen die op zondag werken een soort minderwaardige mensen zijn die geen hun eigen gezin in de steek laten.

elcapitan uit Drachten

Dom praat Sociaal uit Damwâld. We doen net of is werken op zondag van de laatste tijd, maar dat is dus niet zo. Lees dat van Heldere uit Drachten maar. We kunnen er nog veel woorden aan vuil maken maar die zondag is straks gewoon onderdeel van een werkweek in de sectoren waar het tot nu toe misschien nog niet zo gewoon was. En waarom is dit alleen maar voor het gewin van de werkgever. Zonder werkgevers geen werk en werkgever ben je 24 uur per dag.

sociaal uit Damwâld

Beste elcapitan, ik zeg alleen maar dat degenen die op zondag willen werken hun gang kunnen gaan, maar die niet willen mogen niet worden gedwongen, dat is discriminatie door de meerderheid.
Trouwens een partij die de grootste door alleen dit onderwerp, dat is toch kinderachtig.

barca uit Drachten

Komt er misschien eindelijk een keer wat leven in de brouwerij op zondag.

heldere uit Drachten

@Sociaal
Dat is geen discriminatie, maar dat heet een democratie.

jan61 uit Drachten

Ieder is vrij om te doen mensen die tegen koopzondag zijn zijn vaak de mensen die op zondag gaan winkelen. die hebben de grooste praatje al klaar. wij leven in een andere tijd perk.

elcapitan uit Drachten

Siciaal uit Damwâld, misschien moet jij je reactie dan nog eens doorlezen. En in je antwoord op mijn reactie bezig jij je weer met een conclusie, dat de ELP door de koopzondag zoveel stemmen zou hebben gekregen. Smallingerlands Belang is ook vóór en is op 3 zetels gebleven. We gaan het zien de komende tijd.

ouwe uit Drachten

@ heldere:agenten, artsen, buschauffeurs, conducteurs, wijkverplegers, mensen van de thuiszorg, beveiligers, brandweerlieden, fabriekswerkers, dominees, militairen, ambulancebroeders, gehandicaptenverzorgers en als die andere mensen die op zondag keihard aan het werk zijn. Deel het in groepen.
Sommige zijn gewoon nodig, sommige zijn helaas nodig, sommige zijn overbodig, sommige zijn nodig gemaakt enz. Feit is dat er beroepen zijn die gewoon echt nodig zijn. Graag niet alles over 1 kam scheren. Sommige beroepen hebben we genoodzaakt om op zondag te werken. Respect voor die mensen die het vanwege hun maatschappelijke noodzakelijkheid moeten doen.

elcapitan uit Drachten

Ouwe, respect voor hun die het vanwege hun maatschappelijke noodzaak moeten doen. Ja natuurlijk respect, trekt niemand in twijfel. Maar je bedoelt te zeggen, winkels open op zondag is geen maatschappelijke noodzaak. Nee, dat is het ook niet, maar daar gaat het hier toch niet om? Het is 2018 en er is verschil tussen moeten en mogen of willen. Iedereen maakt een keuze en daaraan zitten soms consequenties verbonden. Dat geldt net zo goed voor die eerder genoemde groepen, dat is ook geen moeten, maar als je er voor kiest loop je daar tegaan. En ze doen het vaak met liefde. Maar dat geldt net zo goed voor het winkelpersoneel, je moet niet je mag. Wil je dit niet, dan zijn er genoeg andere keuzes te maken. In deze consumptiemaatschappij, waarin wij thans leven, gaat 7 dagen als werkdag heel gewoon worden. Ik begrijp dus heel goed wat HELDERE bedoelt. Over één kam scheren lijkt mij in deze dus overtrokken. Maar u bent tegen dat is helder en dat is uw goed recht.

sociaal uit Damwâld

Ook niet goed voor het milieu, al die ronkende diesels nu ook op zondag naar de winkels, om nog maar niet te spreken van al die bevooradingvrachtwagens.
Maar wie graag op zondag wil werken, ga je gang,maar ga je wil niet opleggen aan degene die dat niet wil, dat is Noord-Koraans.

marcoaxe uit Houtigehage

elcapitan ; 40 jaar P&O zegt niks over weten van CAO's !
En als je wettelijks iets weet , dan weet je dat ik vrije menings uiting heb en moet ik van jou helemaal niks!
Als ik zelf in CAO commissies heb gezeten en arbeidstechnisch met zaken van deze elke dag te doen heb , dan laat ik mij niet door een gewone kapitein aan de kant zetten die nu eigenlijk niet is mee gegroeid in deze tijd.
Peno zijn witte hanen.....haantjes gedrag van jou!
Alleen ik prik er zo door heen en ik zie in andere reacties dat mijn verhaal door tal van mensen word bevestigd!
Zonder werkgever geen werk ,maar werkgever zonder personeel zijn er geen producten!
Werknemers die werk weigeren en die in de WW of sociale dienst zijn .....die zijn wel degelijk verplicht werk aan te nemen. In jou tijd was dat anders ,maar zo als je merkt.....de tijden veranderen.

marcoaxe uit Houtigehage

Werknemers mogen niet maar moeten / word steeds mee van hun verwacht flexibel te wezen naar de baas. Doen ze dat niet dan worden hun contracten niet verlengd.

Wat betekent eigenlijk ''rerecht'' ????

Helder ; zie wat ouwe zegt.

Waar ik heen wil met wat ik schrijf is niet minderwaardig naar werkende in wat u aangeeft.
Ik geef alleen door hoe het gaat en wie de dupe worden. Het gezin. En meestal het kind.
Want dat verdwijnt ook de enige vrije dag in de oppas. En daarvoor heb je geen kinderen!

Voor elcapitein
https://www.judex.nl/rechtsgebied/uitkeringen-sociale-zekerheid/werkloosheidswet/artikelen/ww-en-passende-arbeid/

Niet verplicht zei u :) Wel dus!!!!!

elcapitan uit Drachten

Werken op zondag door bedrijfsomstandigheden
Door de omstandigheden in uw bedrijf kan het nodig zijn dat u op zondag gaat werken. Uw werkgever moet dit eerst afspreken met de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging. Bovendien moet u zelf akkoord gaan met werken op zondag. Weigert u om op zondag te werken? Dan hoeft u uw weigering, bijvoorbeeld op religieuze gronden, niet te motiveren. U heeft het recht om te weigeren en uw werkgever mag u hierdoor niet benadelen.

elcapitan uit Drachten

Marco: lees onderstaande even, geldt voor jou weer “ de klok en de klepel” je zoekt het hele internet af om dingen neer te kalken, maar gebruikt verkeerde woorden op verkeerde momenten. En maar commentaar leveren op een ander zijn schrijven. Hoe noem je dat met een moeilijk woord?
“ Ik denk dat het een betweterig soort zendingsdrang is”

haantjesgedrag

(biologie) (psychologie) gedrag waarmee sommige mannelijke dieren proberen vrouwtjes te imponeren
Synoniemen
machogedrag, hanengedrag
Verwante begrippen
praalgedrag, baltsgedrag

Lijkt mij niets iets wat van toepassing is op de Wet en CAO meningsverschillen. Of zoals op jou van toepassing; betweterigheid.

sociaal uit Damwâld

Werkgevers kunnen nu al geen mensen krijgen,laat staan als je ook nog op zondag moet werken,succes ermee.
Het wordt tijd dat werkgevers tolerant worden tegen hen die het geld voor hen verdienen, het moet niet gekker worden.

eksteroog uit Eastermar

ik ben alleen maar blij dat die SP van Jos van der Horst nu eindelijk door zijn wandaden door de burgers is afgestraft

laten wij nu maar hopen dat deze ELP wel goed kan rekenen

marcoaxe uit Houtigehage

Nu elcapitan ; word lezen moeilijker?
En ga je weer uitvluchtjes bedenken?
Als je de dingen ie ik aandring es uitvoerig gaat lezen , dan kom je uit dat mensen geen keuze heeft voor Zon en feestdagen!
Jullie soort gaan mensen door verzinsels en suggestieve verzinsels doen laten denken dat er vrijheid is en keuze is al dan niet open zijn op zijn /al dan niet hoeven te werken op zondag.
Uit alles blijkt dit totaal niet waar te zijn.
Het is evenredig als het referendum kiezers doet geloven dat de politiek oor heeft voor de nee stemmers.

Je durft nog steeds niet met eigen naam hier iets te schrijven. Lekker achter schuilnaam blijven roeptoeteren hoor!
Nu peno ( witte haan) kapitein !

Wat was nu rerecht ???? :)

riemer uit Nij Beets

Los van de taal-, en opbouwfouten van een bepaalde reageerder is het nogal onzinnig om te beweren dat mensen op zondag verplicht worden om te werken. Dat is in Nederland in de wet geregeld en Elcapitain heeft het goed in het snotje.
Los daarvan: zullen we proberen met respect elkaar te benaderen?
Dan komt er geen gezeur over wie Elcapitain is en ook niet over wie marcoaxe (beide keren schuilnamen....) is.

Even een tussenopmerking van een christen (ik dus): wie wil shoppen op zondag mag dat van mij gerust doen. Ik kan en wil dat niet verbieden. Daarin ben ik niet bijzonder: het gros van de christenheid staat niet negatief tegenover het feit dat een niet-christen gaat winkelen.
Die groepen die er wel tegen zijn kun je samenvatten als een "kleine kring van mensen" en hun argumenten kun je waarderen of niet. Ik heb er geen moeite mee als iemand tegen een koopzondag is: dan blijft hij toch gewoon weg uit de winkel?


riemer uit Nij Beets

Sorry Eksteroog, maar de SP van Jos heeft wel in de WMO veel goeds betekend en het is maar de vraag of de WMO in Smallingerland, die heel erg goed was voor de zorgvrager, in deze vorm blijft bestaan.
Meerdere malen heb ik gedeald met Smallingerland over WMO zaken en alle keren is helder gebleken dat het standpunt van de SP duidelijk was: de burger gaat vóór de regel.
En dat heb ik altijd meer dan gewaardeerd aan Jos en zijn partij cq de zittende coalitie in Smallingerland.
Ik hoop van harte dat het sociale niet vergeten wordt in een nieuwe coalitie in Smallingerland en dat het geen 100% ondernemersclub gaat worden.
De burgers vragen niet om politiek: burgers vragen aandacht en erkenning van hun verhalen.
En dan is wel of geen koopzondag niet zo relevant als je hulp en ondersteuning nodig hebt. Met name door de SP-er Jos was dat goed geregeld in Smallingerland.

age uit Uithuizen

Eerste en tegelijk laatste reactie van mij op dit nieuwsbericht en de reacties.
De meningen hierover zijn verdeeld, zoals altijd.
Ik meen me te herinneren dat er in de jaren '80 al een speciale vergadering van de gemeenteraad hierover was? De koopzondag is toen door de chr. partijen met steun van de SP tegen gehouden.
Ik heb geen behoefte aan winkelen op zondag, maar als een groot deel van de bevolking dat wel wil, zelfs een meerderheid, dan zie ik geen reden om dat anderen te verbieden.

Eens met Riemer, wat de SP en Jos van der Horst betreft.
Misschien kan Eksteroog uitleggen welke wandaden Jos begaan heeft?

Ik wens u allen een fijne zondag, of u naar de kerk gaat, en/of winkelen, naar de sportvelden, of waar dan ook.

Ik twijfel nog tussen kerk en kroeg, wat vandaag betreft, misschien wordt het kerk en daarna terrasje. Hoewel, 't is wel ver. koud..

Vr. gr. en respect!

matiz uit Drachten

Eindelijk de mogelijkheid om zondag naar de super te gaan. Dat zou nu wel eens lekker zijn. Niet omdat het moet maar omdat het kan.
Jammer voor Jos van der Horst, een wethouder met een sociaal hart! Wel jammer dat de 3 gebiedsteam pas 1 jan. starten. 4 jaar na de transitie dat had vlgs. mij sneller gekund.

marcoaxe uit Houtigehage

Riemer heeft het over taal en opbouwfouten.
Zelf maakt hij ook nog al wat van dezen!
Bv ; een , voor de ''maar'' en een punt achter de zin!
In de opbouw wil hij beweren dat de SP van Jos is ,maar Jos heeft geen eigen partij!
Een zin beginnen met ''maar'' kan , maar wel is deze stijl minder geschikt als zakelijke schrijftaal.
En het is niet ; Sp ,maar SP.
Zo even een kleine greep van de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
Je kunt mij niet veroordelen wat je zelf niet beter kan. Echt christelijk.
Is dit jou gedachte over om anderen hiermee met respect te benaderen?
Schijnbaar , want je maakt deze fout iedere keer!
christelijk is nl die God navolgt . En God zegt ; 6 dagen zult gij werken ,maar MIJN dag zult gij heiligen.
Terwijl Riemer zegt dat hij het niet erg vind. Hij staat niet negatief tegen over dat anderen het wel doet. Christus sprak wel degelijk anders!

marcoaxe uit Houtigehage

Dus op dat vlak ben jij geen navolger!

Heb jij mijn link niet gelezen!En wel Elcapitein gelijk geven.

Maar weer es een link;
https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/uw-rechten-en-plichten/detail/plichten-met-ww-uitkering/accepteer-en-behoud-passend-werk

Je moet passend werk aannemen! En zo gebeurd het in de praktijk,omdat ik de contracten zelf gezien heb!

Ps;weet je wat schuilnamen zijn? ....Riemer!
Want mijn naam en plaats staan voluit. Dus daarin zit je ook al weer fout!Alweer!

Met het WMO verhaal zit je goed.....mits je bekijkt van de kant dat je aan het WMO verdient.
Sta je aan de andere kant vd balie die WMO hulp nodig heeft.....is vaak een ander verhaal hoorbaar!
Maar dat ligt niet aan e SP of aan Jos,maar komt uit Den Haag.
Mijn advies aan Riemer;lees en onderzoek eerst.
Tevens een advies ; veroordeel je een ander op schrijf en taalfouten zorg er dan voor dat je zelf foutloos schrijft

marcoaxe uit Houtigehage

.

En als je een christen wil zijn , lees dan eerst wat Christus zelf heeft laten opschrijven dan ipv een eigen interpretatie er aan te geven wat jou beter uitkomt.
Jezus gaf op aarde een heel mooi voorbeeld.
Matt.8;10b ''Voorwaar zeg ik u ,IK heb zelfs in Israel zo groot geloof niet gevonden. ''

Moet je nagaan tot wie HIJ dit sprak. Want die dachten ook dat ze christen waren!

o ja .....'' kleine kring mensen''
Zei Christus niet ;'' velen geroepen, weinig uitverkoren''.

Pas maar op met je gepoch over het gros christen. Zou daar niet bij willen horen!
Puntje van bezinning. En bezinning is wat anders dan wat ze bij jullie kerk doen ....van meeste stemmen gelden.

marcoaxe uit Houtigehage

ps ; bevestiging mijn verhaal WMO

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/vast-wmo-tarief-werkt-ondoelmatigheid-in-de-hand.9582011.lynkx

https://www.zorgvisie.nl/bestuurders-blijven-gespaard-in-nieuwe-wmo-1510189w/

https://www.sp.nl/sites/default/files/overdetop2015.pdf

http://fryslan1.frl/2016/08/09/hoe-in-zorg-rijk-te-worden-met-freya-en-alliade/pagina_3

Ik hoor van u Riemer. Maar let wel ; de verwijzingen / links zijn geschreven door mensen die iets beter op de hoogte zijn in hoe iets daadwerkelijk zit , dan ene groepsleider uit het Friese (christelijke) Nij Beets ! :)

riemer uit Nij Beets

Lees de volgende de keer even je eigen linkjes.
Meer woorden ga ik er niet aan besteden: het is zonde van de tijd om ook maar een basaal gesprek met je aan te gaan. Alle uitnodigingen tot gesprek (fysiek) heb je genegeerd.

marcoaxe uit Houtigehage

Ja joh ......met feiten heb je niks.
Vandaar dat je alleen maar groepsleider bent.
Van een uitnodiging tot gesprek heb ik niet genegeerd, alleen waren daar eisen aan verbonden.
Daar kon je niet aan voldoen.


elcapitan uit Drachten

En dat heeft de gore moed om commentaar op een ander zijn teksten te leveren? Man lees je schrijven zelf eens door. Echt, er is geen kop of staart aan vast te knopen. Marco zijn laatste reacties geven maar weer eens aan waar het bij hem nu echt om draait als het om werken op zondag gaat. Dan zou ik toch nog respect voor zijn vriend Hendrik de B. Op kunnen brengen. Die durft wel direct te zeggen waarom hij tegen werken op zondag is. Maar toch valt mij dit ook zwaar. Ik heb het niet zo op indoctrinatie. Ik heb mij nu voorgenomen om verders niet weer op enig commentaar van Marco Axe te reageren. Het is zonde van de tijd en verspilde energie. Hier is geen redding meer mogelijk.

marcoaxe uit Houtigehage

Dat was een reden om dat te doen ivm at je het zelfde deed met mijn teksten. ( de pot verwijt de ketel!) Maar dat stukje snappen mis je.
En dan begin je weer te herhalen , waar ik al zo meerdere malen op geantwoord heb.
Maar ja dat lezen van je.
40 jaar P&O en nog niet iets snappen.
Die voornemens heb je al zo vaak gehad.
De volgende keer reageer je weer ongevraagd.

Tot de volgende keer nickname Elcapitan

marcoaxe uit Houtigehage

Riemer ; Wat versta jij onder basaal?
Ik kom met links. Dat is basaal , want je fundamenteelt iets met ondersteunende bewijs van mensen die daarvoor specialisten zijn en mogen genoemd worden.
Wat ik bij jou terug vind is '' ik''.
Dat '' ik'' valt niet onder de noemer ; basaal.
''Ik denk , ik voel , ik vind .....of ik meende te vernemen dat het bestuur iets gezegd heeft'' is allemaal niet basaal.

Even je kennis van het Nederlands opwaarderen!

Een gesprek kan nog altijd ......maar dan wel op de gestelde voorwaarden!
Helaas gaat u zelf zo'n gesprek niet aan en loopt u weg.

Ik merk op dat ik vernomen heb dat er meer mensen opmerkingen maakten dat uw basaal mist.

riemer uit Nij Beets

Aangezien ik al eerder heb aangegeven dat ik géén energie ga steken in zinloze zaken lijkt het mij wel helder dat jij, marcoaxe, geen reactie hoeft te verwachten.
Los daarvan: lees je eigen tekst even na op zinsopbouw, taalgebruik en dat soort dingen. Wie weet ontdek je dan dat jij de pot bent die de ketel iets verwijt. Niet alleen naar mij toe maar ook naar Elcapitain bv.

marcoaxe uit Houtigehage

Even 1 geheugensteuntje ; http://forum.gkv.nl/index.php/topic,447.30.html

De balk in eigen ogen niet zien ,maar o o o die splinter bij een ander!

Let jij eerst maar op j eigen zinopbouw , taalgebruik en dat verwijten!
1 voorbeeld heb ik je nu gegeven.
O ja , er moet een komma voor ''maar''.
Dat jij dat niet ziet.!

Verwachten van enig basaal .....nee dat had ik al bij het begin al niet!
Je hebt niks met inhoud.
Bij jou is alleen zichtbare schijn.

marcoaxe uit Houtigehage

Kijk Riemer ..... Jij begon met het wijzen op fouten , zinsopbouw en taalgebruik. Elcapitan deed dat later ook.
Nu, wie de bal kaatst ..... kan hem terug ontvangen.
Wanneer dat dan gebeurd....terug......moeten jullie nu niet een hypocritische houding aannemen!

(ik zag heus wel dat ik een e achter de j vergeten was.:)

Je weet wat :) is he?

riemer uit Nij Beets

Had je al gelezen dat ik én Elcapitain, niet meer reageren op je teksten?
Zo ja: dan had je ook geweten dat we niet reageren op je teksten.
Mocht je een feitelijk gesprek willen: je hebt mijn gegevens al lange tijd in bezit (en je hebt zelfs gedreigd om dat online te delen, inclusief gegevens van mijn partner en kinderen...) maar je kunt nog steeds het fysieke gesprek aangaan. Dat heb je zélf geweigerd en dat is een keuze.
Los van alles: jij opereert, net als anderen, hier onder een pseudoniem en je gegevens zijn niet te achterhalen voor anderen. Je verwijt derden wel dat ze " onder een nickname zitten" maar bent zelf ook niet onder je eigen naam actief hier.
Als je met open vizier wilt strijden geef dan je eigen gegevens maar eens door. Iets met een pot en een ketel?

marcoaxe uit Houtigehage

Dat jij en elcapitan moeite hebben basaal te reageren is mij niet ontgaan , maar dat is niet van de laatste tijd!
Dat jij al jaren roept geen energie in mij te willen steken en dan het toch iedere keer weer doet is ook niet nieuw!
En ik heb niet gedreigd ,maar jou beloofd ....nadat jij 2X !!!!! ongevraagd en onnodig mijn naam en adres hier aan iedereen moest posten! Maar dat vertel je er eerlijkheids der halve niet bij.
En ik ga ook niet fysiek gesprek uit de weg ,maar ( ik herhaal het maar weer es voor de zoveelste keer!!!) dan moet je wel alle docu en bewijsmatriaal van oa school aan te kunnen leveren zodat ik dan even met mijn bewijs kan vergelijken.
Dus Riemer ........Als je iets schrijft , wees
dan eerlijk en vertel niet een eenzijdig onvolledig verhaal!
Een nickname gebruik ik niet , want mijn naam en woonplaats staan volledig voluit!
Dus kleine Riemer weet niet het verschil tussen werkelijkheid en Pseudo.

marcoaxe uit Houtigehage

Overigens hebben 2x door Riemer mijn gegevens hier gestaan. Dus met open vizier? Je hebt zelf alles laten uitvegen. Dus hoe krom zit jij nu alles te schrijven!!!! hahahaha

Je stond toen zelf hier als Riemer uit Drachten terwijl je toen al in Nij Beets woonde!!!! Ik heb jou toen ontmaskerd!!!!

Maar de belofte staat nog steeds hoor. Mocht je nog es in je schrale botte kop mijn gegevens nog es plaatsen , dan heb ik voor jou verschillende verrassingen in petto. Maar ga dan niet naar instanties in een slachtoffers rol , want dat gaat je niet helpen.
Nogmaals waarschuw ik je!!!!
Nogmaals geen bedreiging , maar een belofte!

Maar over het onderwerp ben jij al te ver met de wereld verzoend.


Prettige feestdagen heer Profeet!

riemer uit Nij Beets

Wij werken al sinds 2003 24/7. In onze sector (de zorg) bestaat er geen "zondagsrust" maar als christelijke ondernemer hanteer ik wel bepaalde grenzen.
Zo zijn wij alleen voor spoedgevallen bereikbaar op zondag tussen 07:00u en 13:00u.
Daarmee kunnen wij en onze medewerkers gewoon naar een kerk of een samenkomst.
Als ik een winkel zou hebben waar omzet te verkrijgen is op zondag dan zou ik mij, als ondernemer, domweg de vraag stellen of de kosten-baten goed in balans zijn.
Ik denk niet dat er voor een gemiddelde ondernemer "winst" te halen valt op de zondag. Supermarkten zien wel een stijging op een bepaalde dag maar gemiddeld per eek stijgt de omzet niet.
Ondanks dat ben ik van mening dat een religieuze overtuiging niet mag leiden tot winkelsluiting op zondag. Laat het gewoon vrij: wie open wil gaat open en wie wil shoppen gaat shoppen.

Ik verwacht niet dat heel Centrum Drachten nu ineens de deuren gaat openen :)

marcoaxe uit Houtigehage

Het is weer een heleboel '' ik'' Riemer.

Bij een religieuze overtuiging moet het juist gaan om het navolgen van Christus en dan ook handelen wat God zegt. Anders ben je niet religieus overtuigd. ( je ben dan niet overtuigd!!!!)

Het is niet ''gewoon vrij'' , want de baas nl gaat jou verplichten ,anders krijg je de baan niet en de overheid verplicht jou bij werkeloosheid om passend werk ALTIJD!!!! aan te moeten nemen!
Dus geen gewoon vrij.

En uit onderzoek blijkt ......De kleine winkeliers willen in eerste instantie niet ,maar gaan hun buren open .....dan dat zij ook moeten!
Dus .....''ik verwacht'' moet je wederom bijstellen dat j er van uit kan gaan dat het in veel gevallen gaat gebeuren.

Tevens ga je weer voorbij je eigen doop en je ja woord bij de belijdenis.
God naspreken ......,maar als je je eigen terug lees zie ik het nalopen van Ds Ophoff

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan