17.6 °C

Grijze container eens per drie weken geleegd

Publicatie: 8 dec 2016, 14.26

 

REACTIES

De rotzooi die je over hebt kan mooi in de Drachtster vaart.... Niet te faxen dit.....

kalasjnikov uit Drachten

 

Moeten we ook maar wat minder belasting betalen. Gaat nergens over dit.

booster uit Drachten

 

Beter de grijze container gaan gebruiken voor PMD afval i.p.v. die zakken. Er blijft immers amper nog grijs afval over als je serieus die PMD zakken gebruikt. En die zakken zijn gewoon lastig, het grijs afval kan zowat in een emmer.

zegmaarzo uit Drachten

 

nou doe al een paar maanden mee met de proef en moet zeggen het werkt echt!, na 3 weken de grijze container nog niet vol.
dus kalasjnikov en booster beetje je afval scheiden en misschien ook je "mind"

pwrmac uit Drachten

 

test

ati uit Drachten

 

De gemeente zegt dat de proef goed bevallen is, nou de bewoners die de proef ondergaan hebben is anders niets gevraagd... Het bevalt mij absoluut niet.

ati uit Drachten

 

Ach, zo nu en dan heb ik wel es wat remtrommels en andere zooi over. Is de ene container vol dan gaat het in een ander op de bodem onder kranten of een zooitje takken en onkruid er overheen. En een glascontainer is mij onbekend.

tlelens uit Koufurderrige

 

Heb hem nu altijd al vol...waar moet ik nu met het afval heen,illegaal dumpen???

meterbier uit Houtigehage

 

En als je dan het gedeelte van de belasting -wat de Gemeente bespaard een bedrag van euro 26,78- inhoud op de nota, krijg je direct een verhoging van 7 euro voor je kiezen. Dit ondanks dat ik een bezwaar had ingediend en er dus een dispuut was over de nota.

En ook aan mij is er niets gevraagd over "de Proef".

Net zo dat er aan mij niets gevraagd is over het eventueel meedoen aan die 100-100-100 aktie.

bonsai uit Drachten

 

Ik ben een bewoner uit het testgedeelte.
Helaas vind ik het erg jammer dat de gemeente niet de moeite heeft genomen om onze mening te peilen.
Ik ben voor afvalscheiden alleen denk ik dat de gemeente niet goed heeft nagedacht over de verdeling van de tonnen destijds.
Als je gaat afvalscheiden heb je nog een klein bidumpje in de grijze ton en de rest heb je in losse zakken buiten of in een hok hangen.
Hier ben ik geen voorstander van.
Papier is schoon en droog, dit bewaar ik liever in een bak en de papierbak gebruiken voor plastic.

tendre uit Drachten

 

Het verhaal staat ook in de papieren Drachtster Courant van vandaag. Ik snap niet dat de gemeente zo naief is om te denken dat er 30% minder afval is. Die 30% is gewoon op een "andere" manier gedumpt... En zoals hierboven al een paar keer aangehaald is, het is weer net de jaren 80 met al die zakken aan de weg en in de schuur. Wat een puinhoop.

ati uit Drachten

 

Het verhaal staat ook in de papieren Drachtster Courant van vandaag. Ik snap niet dat de gemeente zo naief is om te denken dat er 30% minder afval is. Die 30% is gewoon op een "andere" manier gedumpt... En zoals hierboven al een paar keer aangehaald is, het is weer net de jaren 80 met al die zakken aan de weg en in de schuur. Wat een puinhoop.

ati uit Drachten

 

Voor een aantal mensen zal die 3 weken waarschijnlijk wel haalbaar zijn, maar voor sommigen ook niet.
Wat als het er na 2 weken niet meer in past?

Kunnen we de stoep van het gemeentehuis gebruiken dan?

gaatse uit fjidderop

 

zie je ze allemaal weer sjouwen bij de tankstations en openbare prullebakken.

holla uit Drachten

 

En oh ja, Smallingerland wil weer roomser dan de paus zijn, ze mikken op 25kg restafval terwijl de landelijke norm 100kg is/ wordt...

ati uit Drachten

 

Eerst waren het vuilniszakken.
Toen de grijze container eens per week.
Toen twee keer per maand en binnenkort dus eens in de drie weken.
Moet dus in de groene container gekieperd.
Eens in de twee weken is voor mij al weinig zet hem soms al aan de andere kant van de weg.
Is niet te doen dus.
Verkeerde bezuiniging.

wb uit Drachten

 

Ik verwacht binnen 3 weken de grijze ton wel nokkievol te hebben, dan wordt ie niet opgelepeld door de vrachtwagen. Goed...als de gemeente zo wil dan zorg ik er wel voor dat ik geen NAW-dingen in de afvalbak doe, dan kan ik ook niet herleid worden.

Vervolgens gaat de burger wel weer meer afvalstoffenheffing betalen #markmywords

dr88en uit Drachten

 


Bij OMRIN behoeft het plasticafval niet gescheiden te worden bij de bron, daarvoor zijn er machines.

Het is jammer dat Smallingerland niet bij de OMRIN is aangesloten.

wijzer uit Feanwâlden

 

Prima dat de grijze container 1x per 3 weken komt, maar dan wil ik ook een container voor het plastic. Vreselijk om de garage vol met die zakken te hebben. Doe mij er dan nog maar een container bij.

vlind3r uit Drachten

 
 

@Heldere

Zoals je had kunnen lezen heb ik deze verandering al als proefpersoon meegemaakt. En nee, het bevalt mij absoluut niet. Dus iets minder autistisch reageren zou je sieren.

ati uit Drachten

 

Als nu iedereen vanaf 2017 de te veel aan afval bij het gemeentehuis op de stoep dumpt word het misschien deze ......eens duidelijk dat ze heel dom bezig zijn

ijzerman uit Drachten

 

Veel plezier met het oprapen van het afval in de straten. Nu gaan de containers in de straat al niet helemaal dicht. Zeker getest in een gedeelte van Drachten waar veel bejaarden wonen en mensen die alleen wonen!

sandarina uit Drachten

 

Het afval licht er nu ook al op straat , dus vandaar de bakken nooit vol zijn .

ljip uit Burgum

 

Veel plezier met het oprapen van het afval in de straten. Nu gaan de containers in de straat al niet helemaal dicht. Zeker getest in een gedeelte van Drachten waar veel bejaarden wonen en mensen die alleen wonen!

sandarina uit Drachten

 

In zuiderburen Leeuwarden hebben we het ook gehad. Wij (gezin met 2 kinderen) redden het niet met 3 weken. Soms nam ik wat vuilnis mee naar het werk. Er staan dan veel meer overvolle containers waarvan de deksel niet eens meer sluit. Waardoor katten vrij spel hebben. Of anders valt het vuil er zo wel uit. Gelukkig word het hier weer elke 2 weken geleegd. En dat gaat prima. En het is een stuk netter.

hentie uit Leeuwarden

 

Volle bakken en na 3 weken zomers ,een dikke stankboel , staat die van mij drie weken bij de weg.pampers mogen ook al niet meer in de groene container dus in de grijze. Nou maak je borst maar nat dankje gemeente !

pipa uit Drachten

 

ach alles wat er teveel aan afval over is mag je voor de deur van het gemeentehuis DUMPEN want daar komt een vuilniswagen te staan die werkeloos is

tulp56 uit Drachten

 

Als ze dit na een korte testperiode kunnen invoeren, dan kunnen ze het ook weer snel afschaffen als het echt niet blijkt te werken. Je mag er wel goed opletten, want als je het een keertje vergeet, zit je lekker 6 weken met je te volle bak. Vermoed dat hier niet echt over is nagedacht. Maar misschien willen ze, nadat ze deze beslissing teruggedraaid hebben, de tarieven weer verhogen. De grijze vuilniszakken zullen mooi staan bij het gemeentehuis. En de Regon zal weer blij worden van de vermeerdering van het zwerfvuil.

schim uit Opeinde

 

met 4 kinderen zal het niet meevallen

diuwer uit Boornbergum

 

Zakken in het hok? Ik flikker flessen en plastic in de grijze bak. Zit die vol dan flikker ik het onder ander afval in de kranten of groene bak. Denkt de gemeente nou echt dat ik de garage vol met zakken en flessen wil vullen? Ik zie ze lopen en fietsen met een kut appelmoespotje naar de glasbak. Kom op zeg.

tlelens uit Koufurderrige

 

Wij wonen hier met 9 personen en hebben voldoende aan een 3 wekelijkse lediging van de grijze container.
Het is prima te doen als je gaat scheiden aan de bron: wat in de plasticzak kan pleur je daar in en gooi je in de ruim aanwezige containers bij de winkels.
Metalen gaan naar een zorgboerderij, papier gaat in een papiercontainer.
Met een Ja /Nee sticker kan het allemaal.
Kwestie van wennen maar het is te doen.
Ps: ik woon in Opsterland

riemer uit Drachten

 

Alles op straat dumpen en alvalwater weer op straat laten lopen, net als vroeger. Uiteraard geen belasting meer betalen :P .

b1llythek1d uit Drachten

 

total overdreven reacties hier weer, beetje afvalscheiden is de mensen alweer te veel.
maar ja blijf de zaak maar lekker vervuilen, lekker makkelijk.
wat voor moeite is het nou om even de plastic zak mee te nemen naar een ecostation die elke wijk nu heeft (mochten ze je in de weg liggen)
Er word niet naar je menining gevraagd, maar de containers worden gewogen volgens mij aan de hand daarvan kunnen ze het effect meten.
degenen die afaval in de containers dumpen waar ze niet voor zijn bedoelt Mogen ze voor mij zwaar bestraffen.
dus het werkt echt maar je mag er er heus wel een beetje voor doen.

pwrmac uit Drachten

 

Mmmmm wy ha de kliko ek altyd oan de kop ta fol mar as jo sjogge wat deryn sit dan is dat meastal plastic rommel
Ik tink as jo dat goed skifte dat it wol kin.
It

zakhooi uit Houtigehage

 

Eerder zaten de mensen van de gemeente Smallingerland in de containers te kijken wat er zoal ingedaan werd. Daar bleken ook plastictassen dat gesubsidieerd wordt door de gemeente inzaten. Die gebruiken mensen dan voor vuilniszakken. Dat is niet de bedoeling.

De vuilnis gaat straks verbrand worden net zoals in Suriname?

vreemdevogel uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan