0,8 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
Misdaad in je straat
Games
 
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief

Ondernemersbijeenkomst met coalitie

Publicatie: 
donderdag 22 mei 2014

De ondernemersbijeenkomst die woensdagavond in het stadhuis van Dokkum werd gehouden, stond voor de aanwezige ondernemers voor een groot deel in het teken van een mogelijke koopzondag. De bijeenkomst ....

 

REACTIES

Zondagsopening blijkt anno 2014 nog steeds een gevoelig snaar te raken in Dongeradeel. De reactie van de coalitie blijkt echter een zwakke vertoning getuige haar reactie op de vragen en reacties van de aanwezige ondernemers die dit college nog flink wat kritische discussie en hoofdbrekens gaat opleveren! De stand: 1 - 0 voor de ondernemers.

nltransitie uit Dokkum | 22-05-14 | 01:08

Het is toch niet te geloven dat men in deze tijd de ondernemers dwars zit.

kabelgek uit De Westereen | 22-05-14 | 07:32

goed plan voor de bootjes mensen

sjors33 uit Surhuisterveen | 22-05-14 | 07:51

in ieder geval gewoon een open supermarkt het is toch belachelijk dat je daarvoor naar Leeuwarden moet!!!

izo24 uit Dokkum | 22-05-14 | 07:59

Voor mij persoonlijk is een koopzondag in Dokkum niet nodig, maar als het voor de ondernemer beter uitpakt dan ondersteun ik dit ten zeerste. Als de ondernemer in Dongeradeel niet centraal gezet gaat worden dan blijft het een dooie bedoening in Dokkum. Zaterdag om 5 uur is iedereen overleden. Geen gezelligheid en niks meer. Dat is allemaal kapotgemaakt door die zwarte-kousen die zelf geen plezier en vreugde in het leven hebben. Daarom mag een ander het ook niet hebben.

Dokkum is zo'n bijzonder mooi stadje om te zien. Maar ondernemer na ondernemer is de nek omgedraaid. Al vanaf het tijdperk van broekpoeper en kwijler Haaie Sybesma, de definitie van machtsmisbruiker. Die heeft tonnen aan gemeenschapsgeld verpest van u en mij aan procedures met burgers.
Misselijk figuur en de vertegenwoordiger van alle Christelijke hypocriete stromingen.


Het is de dag des heren, je mag er niet aan tornen. Het is dat het niet mag maar anders zou je nog een steniging

heerlijkhelderchemico uit Dokkum | 22-05-14 | 11:04

@izo24. Volgens mij zijn de Dokkumer supermarkten 6 dagen in de week geopend. Mocht je overdag geen tijd hebben kun je ook nog 's avonds terecht.

Koopzondagen blijken slechts een verschuiving van de handel, en leveren in het algemeen minder op dan reguliere koopdagen. Nog los van alle eventuele principi

vendeurz uit Cornwerd | 22-05-14 | 12:14

@vendeurz
Uw argumentatie houdt geen stand. Een fabrikant mag 24 uur open zijn om zijn productie in stand te houden en een winkelier mag niet op zondag open om zijn omzet op peil te houden? Waar is uw bewijs dat de omzet "verschuift"? Of zijn wellicht de principi

reinier uit Noardburgum | 22-05-14 | 12:45

Reinier. Dank voor uw reactie.

Cijfers en onderzoeken aandragen heeft in het algemeen geen nut, er is altijd weer een opiniepeiler/onderzoek die voordeliger uitpakken voor de mee in discussie zijnde ''tegenpartij'' hier begin ik dus niet aan. (al zullen ze er ongetwijfeld zijn)

Ongefundeerde kreten houdt ik evenmin van. Ik hoor van diverse collega ondernemers dat het hen omzet-technisch niks extra's brengt, 'dit zijn cijfers waaraan ik wel waarde hecht'. Nog los van het feit dat vooral kleinere ondernemers moeite hebben op te boxen tegen grote winkelketens, hoewel ik verwacht dat dit in Dokkum e.o. enigszins mee zal vallen.

Vorenstaande is dus volledig losstaand van eventuele principi

vendeurz uit Cornwerd | 22-05-14 | 13:05

Ben het helemaal eens met Reinier!

janiek uit Damwâld | 22-05-14 | 13:33

Vendeurz vergeet even het recreatieve karakter wat Dokkum wil bieden en uitstralen.

De horeca zou hier weleens een flinke opsteker van kunnen krijgen en met een beetje organiserend talent zou het weer eens na tientallen jaren gezellig kunnen worden in Dokkum.
Voor de vakantieganger in Dongeradeel is dit een extra reden om hier met de boot te landen en hun centjes uit te geven in ons mooie doch te geconserveerde stadje.
Waarom draaien koopzondagen in steden c.q. dorpen met een toeristisch en/of recreatieve aard wel goed? Geen ondernemer die de deuren dicht houdt.

Als die verschuiving er dan is, zoals je zegt, gooi dan de boel op maandagen dicht. Dan is de helft al dicht en het is de meest rustige dag van de week met geen omzet.


Die principes zijn van de middeleeuwen. Het is 2014 en het gereformeerde hypocriete volk gaat deze grip niet meer volhouden. Die onderdrukking is nu voorbij.

Tijd voor plezier en feest in de stad. Weg met die zure gezichten en droge pruimen.

heerlijkhelderchemico uit Dokkum | 22-05-14 | 13:45

Beste Chimico. Met alle respect, maar als het u in 6 dagen niet slaagt het gezellig te hebben verwacht u dan dat de 7e wel het gewenste effect heeft, in vergelijking met uw doordeweekse droge pruim en zure humeur..?

vendeurz uit Cornwerd | 22-05-14 | 14:30

Je wilt watersporthoofdstad worden of je wilt het niet. Daar is geen middenweg in te vinden.


Met die mentaliteit en gedachtegang uit het jaar 1623 is de nieuwe generatie helemaal klaar mee.
Er heerst nu 7 dagen in de week een zondagsrust in Dokkum. Dat is echt heel gastvrij en gezellig voor een toerist ook, laat staan voor een inwoner. Volgens mij willen de mensen het wel gezellig met zijn allen maken, maar niemand weet het meer hoe dat aan te pakken.

Dat opleggen van kerkse tradities aan mensen die daar helemaal los van staan is gewoon gebeurt nu. Accepteer het.

Als je rust wil ga je maar naar een rusthuis. De klagers zitten toch de hele zondag wel thuis en hebben er niet eens last van. Kan je nagaan..

heerlijkhelderchemico uit Dokkum | 22-05-14 | 16:16

Zo is het, alweer helemaal eens met Reinier! Al dat gefocus op zondag. Door de week moet het gebeuren en helaas is er dan niets te doen in Dokkum. Daar moet eerst wat aan worden verbeterd, is dat op peil dan ben je blij om 's zondags een beetje te relaxen en is de behoefte aan open op zondag er niet. Heb niks met kortzichtige denkers wel aan strategen met inzicht en passie, die er ook in Dokkum zeker wel tussen zitten!

janiek uit Damwâld | 22-05-14 | 16:16

Ja, dan heeft de zure blauwe knoop niks meer te zeggen. Anderen het plezier ontnemen omdat ze zelf in een seksloos huwelijk zitten.
Tijd voor een frisse wind en weg met die demente achterlijke kerkse troep. Die tijd van onderdrukking is geweest.

Woon je ginder in Cornwerd, ga je lopen klagen dat de winkels elders in Dokkum open zijn op zondag.
Hoe dom is dat dan? Dan sta je wel vrij zielig in het leven.
Gewoon dat dom doelloos vasthouden aan de blauwe knoop regels. Maar ondertussen wel stiekem naar de hoeren of 's nachts naar de seksparkeerplaats. Zo hypocriet is het dan ook nog eens.


Het is 2014. De meeste mensen zijn vrij op zaterdag en zondag en niet op maandag t/m vrijdag. Gooi de boel maar mooi open, ondernemend Dongeradeel.
Die kerkse zeikerds zijn toch een uitstervend soort. De laatste dementen worden momenteel het bejaardentehuis in geholpen en dan heeft een normaal gezond persoon geen last meer van die vreemde rare gereformeerde gedachtenkronkels.

heerlijkhelderchemico uit Dokkum | 23-05-14 | 12:18

Beste Chemico. Wat er met je gebeurt is zo te horen vrij heftig voor je geweest. Typisch gevalletje cyberspuwer, in het dagelijks leven onderdrukt worden, maar enkel hier je gal durven storten. Gelukkig biedt Waldnet een platform voor 'onderdrukten' zoals jij..
Duidelijk is in elk geval dat je er nog lang niet over heen bent. Sterkte!

vendeurz uit Cornwerd | 23-05-14 | 12:30

Beste vendeurz, dit is typisch gereformeerd gedrag. Dit past niet meer thuis in de maatschappij en jij bent een uitstervend soort. Net als dat mettertijd de kerken netjes zullen verdwijnen naar mate er steeds meer bejaarden weggebracht worden naar het kerkhof.

Ik kom met hele duidelijke argumenten als het om de koopzondag gaat. Jij blijft in die demente waanbeelden van de kerk hangen zonder echt met re

heerlijkhelderchemico uit Dokkum | 24-05-14 | 13:08

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Nog geen account? Klik hier voor een nieuw account of klik hier om in te loggen

0,8 °C

Meting: 11.15 uur

16 inbraken

(30 dagen)

17 inbraken

(vorige maand)

 
 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
 
GAME VAN DE WEEK
The Jellies zijn terug voor een nieuw jellicious match-avontuur. Neem de Fat Ninja Fast and Eating Jellies Enjoy!

Speel Jelly Madness 2 of een ander leuk spel op WâldNet Games.
 
 
 
Populairste
Nieuwste