24.3 °C

Basisschool Siegerswoude sluit deuren

Publicatie: 15 mei 2012, 11.53

 

REACTIES

Er staat ook nog een chr. basisschool in siegerswoude.Ze hebben getracht om hiermee samen te werken maar dat schijnt niet mogelijk te zijn geweest.In Frpalen hebben ze dat wel mooi opgelost.
Nou kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de chr basisschool wel mee had willen doen als zijzelf het niet konden redden maar zij hebben nog geen leerlingen tekort en blijven bestaan.Zo word voor mij "chr basisschool" een "grrrr basisschool"

wrotter uit Drachten

 

Heb uw naaste lief. Behalve als het om samen naar 1 school gaan gaat.
Een echte gristelijke gedachte dus ja.
Nu maar hopen dat deze grrr school ook snel een teruglopend leerlingen aantal zal hebben...

wobor uit hjirre

 

Haal de Wylp weer bij Fryslân, er wonen daar toch veel Friestaligen!

rommie uit De Westereen

 

@Wrotter: Beetje raar om gelijk de chr. basisschool de schuld te geven. Ik denk eerder dat de openbaren zelf niet willen. Waarschijnlijk is het grootste struikelblok het godsdienst onderwijs geweest.
Dan kan het ook wel eens zo zijn dat de ouders van de "openbaren" dat niet willen ;-)

tilstar uit K'tille

 

@tilster,
Dat is misschien zo maar ook op een openbare school zitten kinderen uit gezinnen die geloven, denk aan ned hv, rk , jehova etc en deze worden gerespecteerd Ik zat op de openbare school en kreeg af en toe bijbelles en zondagsschool. Goed voor de algemene ontwikkeling al het heeft op mij nooit geen indruk kunnen maken maar dit ter zijde. Wanneer een atheist naar een chr school gaat word hij geacht de christelijke gebruiken te respecteren, dus bidden, godsdienst etc.
doet/wil ie dat niet dan word het 'm niet, want de chr kindjes konden wel eens aan slechte invloeden blootstaan. Dus wie is dan de schuldige? De openbaren omdat ze dat niet willen of de christelijken omdat ze dat niet willen?
In Friesepalen hebben ze dat mooi opgelost door beide scholen onder 1 dak te zetten een gedeelte van de school word door alle kinderen gebruikt en voor hun 'specialistie" kunnen ze zich afzonderen.

wrotter uit Drachten

 

wrotter, dom praat heb je. Het zijn de ouders van de leerlingen van de openbare school die niet willen dat hun kinderen naar de chr. school gingen. Heeft al eens een heel stuk van in de Woudklank gestaan.

hin uit Ureterp

 

@Hin
Stond ook in de woudklank waarom die ouders dat niet wilden?

wrotter uit Drachten

 

Ik zie het probleem niet, eerlijk gezegd!!!
Ik neem aan dat we geen van allen kinderen op de betreffende school hebben, toch??
Als ze naar Frieschepalen willen, laat ze dan maar gewoon lekker gaan.
Waarom moet er toch altijd een schuldige zijn???
Je kunt van mening verschillen, maar dat geeft toch niks? Ik neem aan omdat er (geen) reacties van betreffende ouders zijn, het meer leeft onder de overige bevolking.

shopaholic77 uit boelenslaan

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan