24.3 °C

Oegandees kinderkoor geeft concert

Publicatie: 17 jun 2011, 8.21

 

REACTIES

Dat was mijn eerste gedacht ook Wicked!
Een schande!

kikker uit rohel

 

Jullie niveau hierboven is lager dan dat van de Oegandese dansers en zangers ooit zal kunnen worden. Verdiep je eens in wereldzaken voordat je je onderontwikkelde mond open trekt. Stelletje holbewoners.

maan1 uit Gerkesklooster

 

Dat geld, daar worden goeie dingen mee gedaan.
Wij hebben deze kinderen afgelopen week 2 keer mogen horen en zien, en het was echt in 1 woord geweldig!!!
Jullie moeten jullie schamen voor jullie eigen gedachten!!!

Wie deze pracht kinderen vandaag nog wil zien en horen optreden, ze zijn in Drachten en vanavond in Garyp. Zeker de moeite waard!!!!!

iik uit Kollumerzwaag

 

www.up4s.nl Voor meer info over dit prachtige koor!

iik uit Kollumerzwaag

 

Feit blijft wel dat je kunt discuseren over of het geld van de reis daar niet beter had kunnen worden besteed aan meerdere kinderen.
Komt bij je laat ze hier ale westerse welvaart zien en stuurt ze daarna weer terug.
Tis allemaal goed bedoeld maar of het de beste weg is vraag ik me af. Je had daar ook opnamen kunnen laten maken en die laten afspelen, dan had het geld van de reis daar besteed kunnen worden waar het het meest nodig is.

cheese uit Ureterp

 

Zo is het wicked112 en kikker, voordeel is dat er aids lijders bij zitten en die gaan toch snel dood.(voor de halve zolen dit is ironie !)
En cheese ziet ze liever op de film kreperen heb je er tenminste geen last van !
Wat een misselijke egoistische en onfatsoenlijke reacties op dit Waldnet platform.

kosjeric uit Drachten

 

moai ynisjatief fan it Lauwercollege.

june uit Burgum

 

@bike,apenheul is wel duurder he!!

2gebroeders uit Drachten

 

Cheese,daarom is het ook beter dat die arme gezinnen geen televisie en computer hebben,toch?
Als ze ONZE welvaart/rijkdom zien worden ze jaloers en opstandig en willen ze hier wonen en ook een graantje meepakken...en wij hier in de Walden zijn al zo gastvrij.

Als ze daar een filmpje hadden gemaakt hadden sommigen hier gezegd: 'Ach dat is zooo ver weg en je weet niet waar het geld blijft'..

Biky Biky gaat op familiebezoek ?

age uit Uithuizen

 

@maan1 uit Gerkesklooster er is niks mis mee hoor, geld sturen naar dat soort landen. jammer genoeg gaat het meeste geld naar andere zaken. zoals de dikke meneer die alles daar regeld, en dat deze kinderen hier zijn is hartstikke leuk voor ze. veel nederlandse kindertjes zijn nog nooit verder geweest dan hun eigen school. in NEDERLAND kunnen ze beter eens wat doen voor de kinder die het hier heel slecht hebben. maar ja dat zien de meeste mensen niet die hun geld naar wild vreemde landen sturen. kijk eerst eens bij je om de hoek van de straat, wedden dat er vast een of meer ook bij jouw in de buurt wonen. maar daar word niet naar gekeken door mensen zoals jij. zolang het maar zwart en zielig is, dan stuur je geld. maar als het om de hoek van de straat is, zeg je: daar bemoei ik me niet mee hoor.....


eerst maar eens in eigen land dingen op orde maken, zodat kinderen hier ook eens een reisje kunnen maken. of eens op vacantie, of misschien goed te eten krijgen. maar das mijn mening.

wicked112 uit Leeuwarden

 

@kosjeric en @age: Ik zie ze helemaal niet graag kreperen,integendeel juist!!!!! Ik vind het zonde dat er dure vliegtickets zijn betaald met geld wat daar erg veel goeds voor meer kinderen had kunnen doen!
Deze kinderen moeten dat nu missen!!! Realiseer je dat ook eens!
En als er iets misselijk, egoistisch en onfatsoenlijk is, is het kinderen hier laten optreden ter vermaak van ons, en daarvoor anderen daar laten kreperen!
En age je slaat de plank volledig mis ik bedoelde ermee dat je op die manier mensen zich misschien minderwaardig laat voelen.
Als je niet weet wat je mist mis je het ook niet.
Ik gun hen het allerbeste en geef daarom ook altijd gul aan instanties als het ZOA en DVN, etc....Die veel goeds doen in ontwikkelingslanden.
Als je in die landen komt besef je pas hoe rijk jezelf bent, maar zou het voor hun juist niet andersom zijn?
Denk daar ook eens overna!

cheese uit Ureterp

 

Ik heb deze kinderen met eigen ogen gezien, ze zijn een beetje overvoed, dragen dure jeans, het zijn blijkbaar wezen, maar het zijn zeer zeker geen armoelijers, als dat zo ziet krijg je toch een dubbel gevoel.

Omdat zij in een kinderkoor zitten, bevoorrecht zijn en een beetje zielig gaan staan doen, en dan ook nog vragen om geld, ja dan snap ik sommige reacties wel, het is heel dubbel!

macanudo uit Drachten

 

Ik twijfel niet aan JOUW goede bedoelingen Cheese,maar er over nadenkend denk ik dat dit voor deze kinderen en hun begeleiders toch een prachtige ervaring wordt.
Het optreden van en de contacten met deze kinderen zal ook mensen/sponsors inspireren meer geld te doneren aan deze school en andere projecten.

Wicked,als je op scholen in Nederland vraagt gaat de overgrote meerderheid van de kinderen wel minstens 1x per jaar op vakantie hoor.

age uit Uithuizen

 

@age Het is voor deze kinderen en hun begeleiders waarschijnlijk een prachtige ervaring, maar de keerzijde is dat er daar nu minder geld beschikbaar is om te helpen.
Of het zoveel meer geld opleverd als je de kosten van tickets ed ervan afhaald betwijfel ik, want dat gaat om duizenden euro's waarschijnlijk.
Het is niet dat ik het die kinderen niet gun maar als ik de keuze had 1 groep een reis en de andere groep honger of geen reis maar ook geen honger voor beide groepen koos ik toch voor het laatste.

cheese uit Ureterp

 

@cheese, je hebt volgens mij helemaal gelijk,een bevoorrecht groepje gaat even op reis, haalt een paar centen op, en laat de rest maar verrekken!

Het is cru gezegd maar het is voor de meeste boerekinderen, aapjes kijken!

macanudo uit Drachten

 

@age het meerendeel gaat echt niet op vacantie, maar kinderen vinden een dagje naar een speeltuin ergens anders ook al een vacantie. nederland heeft meer armoed dan je denkt, maar aan jouw reactie te lezen kijk jij daar dus niet naar. lekker naar de mensen in verre landen kijken, das wel zo veilig he. dan komt het niet zo dicht bij.

een ding kijk eens goed om je heen, en zie dat het hier ook niet altijd is zoals het lijkt.

er heerst hier meer armoe dan de mensen denken, dus doe daar ook maar eens wat aan.

wicked112 uit Leeuwarden

 

@wicked tussen armoe en honger zit een verschil!

cheese uit Ureterp

 

Macanudo,als je even kijkt op de link,www.up4s.nl,die ikk uit Kolumerzwaag hierboven gaf dan zie je wat dat project,opgezet door een Oegandese vrouw,die nu in Nederland woont, inhoudt en hoe er door veel sponsoren(scholen,kerken,bedrijven en ook individuele mensen)samen is gedaan!

Had jij dan liever gezien dat ze heel magere,slecht geklede kinderen hadden gestuurd Macanudo?

Ik vermoed zelfs dat deze trip betaald is door(een groep)sponsoren en ook bedoeld was door de organisatie om zo iets terug te doen.

Wicked,wat een domme opmerking,dat ik dus niet kijk naar de armoede om mij heen!
JIJ kijkt dus niet verder dan je eigen straat,want dan had je geweten dat der armoede in bv Afrika erger is.

Wicked ken jij klassen waarvan,het merendeel niet op vakantie gaat?
Je zei trouwens zelf eerst dat veel kindertjes nooit verder dan de school geweest zijn??

Het zal er met deze regering niet beter op worden,voor de sociaal zwakkeren hier en in Afrika.

age uit Uithuizen

 

Jeetje, wat kunnen sommige mensen hier toch kakelen als een kip zonder kop.
@Cheese: als jij zo bezorgd bent over het geld wat de kindertjes in Afrika zouden missen > misschien kun jij je computer verkopen en je internetabonnement opzeggen en het geld naar de arme kinderen sturen. Ik zou zeggen dat dat een win/win-situatie is: een paar kindertjes blij en deze site wordt jouw onzinnig commentaar bespaard.

En even voor de duidelijkheid deze kinderen zijn hier om hun dankbaarheid aan ons te laten zien voor alles wat ze "van ons" hebben gekregen, dus niet om te bedelen voor nog meer centen.
Het enige wat deze mensen doen is lokale producten verkopen om op een "normale" manier geld te verdienen voor hun eigen volk.

En sorry hoor hoe kun je armoede in Nld nou vergelijken met armoede in de 3e-wereld. Dat getuigt toch echt van een wereldvreemdheid.
Alles onder het motto: Een betere wereld begint bij jezelf!


jandegemeente uit Dokkum

 

age, voor mijn part hadden ze helemaal niemand gestuurd, maar hadden ze dat geld beter kunnen besteden aan de honger die in dat land wordt geleden!

Het is maar een mening van mij, en ja de trip is gesponserd, maar mi hadden ze dat beter kunnen besteden.

Je kunt lullen wat je wilt, maar het blijft een druppel, en dat verander je niet na een hypcriet reisje!

En ja, ik denk dat de meeste kinderen een voorstelling hebben van armoede daar, zo wordt dat teniet gedaan, toch! Met hun dure jeans en vet om hun lijf!!

macanudo uit Drachten

 

Geld kan altijd beter besteed worden Macanudo di waar maar dat is geen reden om niet te geven.

En jij mag dat reisje hypocriet vinden,ik en gelukkig voor dat project,meer mensen niet en het is zoals jandegemeente hierboven zegt,geen bedelen,maar hun manier om iets terug te doen.

Ieder zijn mening Macanudo dat mag,maar jouw opmerking "vet om hun lijf' vind ik kwalijk.

Toch vr gr.

age uit Uithuizen

 

Als ik de bovenstaande reacties lees, dan lees ik alleen maar over geld en dat de kinderen goed gevoed eruit zien. Maar ik mis èèn ding in de reacties, nl. de blijheid en het stralen wat uit het uiterlijk van deze kinderen spreekt. Soms is muziek en dans het enige waar je gevoelens in kan uitdrukken als je ellendig voelt.
Na het bekijken van up4us valt mij in ieder geval op dat deze kinderen stralen en plezier in het zingen en dansen hebben. En als ze op deze manier extra donaties en inkomsten binnen kunnen halen om de kosten van het koor te bekostigen en de mensen/kinderen in Oeganda kunnen helpen, dan heb ik hier respect voor.

bigmamasan uit dokkum

 

@jandegemeente: je wilt het echt niet snappen he?

cheese uit Ureterp

 

Oke, age dit had ik zo niet moeten of hoeven schrijven, maar het viel gewoon op.

Ze hebben goed verkocht vanavond, ik zit opgescheept met een originele afrikaanse trom, en de dames thuis vonden het een geweldige optreden vanavond!

Prettig weekend.

macanudo uit Drachten

 

Wat een onnozele reacties!!

Dit koor is inderdaad in Nederland om hun dankbaarheid te laten blijken voor de giften die ze krijgen. Het geld wat ze in deze 2 maanden met hun optredens wordt opgehaald, wordt besteed voor de bouw van meer lokalen om de kinderen zo een betere toekomst te geven.
De basisschool is inmiddels af, er zijn al 2 lokalen gebouwd voor het "hogere" onderwijs maar hier moeten dus meer lokalen voor komen. we spreken dus van een win-win situatie, ze leren voor timmerman of een ander beroep zodat ze zichzelf kunnen redden!!

Of topic: ik ben drie dagen met het koor door Nederland getrokken (chauffeur) en ben er wel achtergekomen dat ze betere normen en waarden leren dan de kinderen in ons land.
Prettig weekend

bombatser uit boornbergum

 

Het gros hier is tegen elke vorm van hulp aan de armen op deze wereld.
De meeste reageerders hier lijken zelf van de steun te willen leven maar iemand anders geen toekomst te willen bieden.
Het "eigen volk eerst" denken viert weer hoogtij op Waldnet.
Lang leve deze medeburgers waar we een waardeloos kabinet met gedoogsteun aan hebben te danken.
Lang leve ook deze medeburgers die gestemd hebben op de PVV omdat ze alles wat niet accentloos spreekt menen te moeten weren in dit land en alle hulp aan het buitenland om zeep willen helpen.
Dank u, beste stemmers.
Onze verzorgingsstaat is naar de kloten dankzij de door jullie geprezen partij.
Gehandicapten in dit land zijn niet meer welkom, asielzoekers moeten "op donderen" en datgene waar ons land al eeuwen sterk in was (verbroedering) is gestorven.

riemer uit Drachten

 

@age uit Uithuizen ik bedoel de mensen die keihard werken voor hun spul, en de kop dan niet eens boven water kunnen houden. maar deze mensen zie je niet, omdat ze zich meestal schamen voor hun situatie. maar ik kan je vertellen dat ze er wel degelijk zijn, en ook nog eens in grote getallen. maar ja nederland staat liever vooraan om een wit voetje te halen bij andere landen, zo van kijk ons eens een keer goed doen.

maar ja de werkelijkheid is hard, en zodra dat boven water komt, stoppen mensen het vaker in de doofpot. zo van ach we hebben het allemaal zo goed, kijk eens naar die andere mensen die hebben het veel slechter daar in het warme africa. natuurlijk gun ik ieder zijn deel, maar houd dan ook rekening met de mensen bij je om de hoek. die zijn er echt wel meer dan je denkt. alleen daar staat niet iedere dag een camera ploeg op de stoep. want ja die mensen zien er niet zielig genoeg uit. jammer genoeg zullen mensen nooit zien dat nederland ook hulp nodig heeft.
succes

wicked112 uit Leeuwarden

 

Ik vind dit een super goed initiatief,
Helaas heb ik de groep niet hier gezien,
Maar ik weet dat ze daar in oeganda en masaka (plaats in oeganda) het geld hard nodig hebben!
Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel armoede daar is, en dan ben je toch blij dat je in nederland woont,
Veel kids uit dit koor zijn wees, hebben hiv of aids, en het verbaast mij niet als er exkindsoldaatjes bijzitten.
Ik hoop dat de kinderen genoeg geld opgehaald hebbben voor hun school, en hoop dat ik er over een paar jaar weer kan!

juut uit Drachten

 

@Cheese: Ik snap jou wel, alleen ik ben geen fan van jouw "met twee maten meten".
@ Wicked: in Nederland heb je genoeg instanties (lauwerspas, voedselbank ed.) voor de armoedigen hier. Dat heb je in de 3e wereld niet, dus jouw vergelijking gaat compleet mank.
Bovendien hebben de mensen hier een keuze om hulp te vragen, daar is gewoon vaak geen hulp.

jandegemeente uit Dokkum

 

@jandegemeente uit Dokkum oh ja das ook waar, de voedselbank. waar zit die ook alweer??? helaas kunnen de meeste mensen daar niet naar toe omdat het te ver weg is.

maar het maakt ook helemaal niks uit, lekker de ogen dicht houden en kleppen opzetten. daar zijn we wel heel goed in hier in nederland.

lekker naar de zielige mensen kijken in het buitenland, en dan jezelf op de borst gaan kloppen omdat je ook eens een 10 geeft. nou ja de meesten geven 1 euro en voelen zich al super.

ik stop met deze discussie over wel door voede kinderen die hier als slaafjes voor de betalende nederlander gaan dansen. puur voor het plezier van kapitalistische mensen die eens per jaar een tientje sturen, maar te lui zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken.

succes

wicked112 uit Leeuwarden

 

Wel door voede kinderen? Hou toch op...
En denk je dat ze er geen plezier in hebben om hier een stukje van hun cultuur te laten zien?
Dan had je even iets beter naar ze moeten kijken!! Ze hebben er wel degelijk plezier in!!

iik uit Kollumerzwaag

 

@jandegemeente Ik meet niet met 2 maten maar met 1 maat! Het geld dient daar besteed te worden waar het brood nodig is! Daar gaat het me om ! Want zo'n reis kost veel geld! Kheb even gegoogled de goedkoopste retour kost €1167,- ik tel minimaal 12 personen wat een totaal prijs van alleen de vlucht al €14004,- opleverd. En dat is veel geld! Dat had daar heel goed besteed kunnen worden. 1 kind sponsoren kost €15,p p/maand dus €180,- per jaar. Er kunnen dus van dat geld 78 kinderen een jaar lang worden gesponsord. Ze halen ook vast geld op maar als je daarvan de kosten afhaald hoeveel blijft erover? En had dat niet door inzet van mensen hier kunnen worden opgehaald. Ik sponsor ook kinderen in afrika , maar niet voor een reis naar NL. Maar om eten en drinken te hebben, en medische hulp en een opleiding zodat ze een toekomst kunnen opbouwen.

cheese uit Ureterp

 

@wicked112 10 points !! mocht je dit nog lezen.
Jij bent volgens mij de enige die het nog wil snappen.

Prettig weekend!

macanudo uit Drachten

 

@cheese uit Ureterp

het klopt als je zegt dat dat geld kost, maar als je naar hun site gaat en daar eens de jaarrekening gaat bekijken en je ziet wat hun bezoek in 2009 op heeft gebracht, dan kun je zien dat er veel geld overblijft!!
dit geld wordt niet alleen aan de kinderen besteed maar ook aan de bouw van lokalen voor het hoger onderwijs, zodat deze kinderen een vak kunnen leren en zichzelf in het levensonderhoud kunnen voorzien.

bombatser uit boornbergum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan