Account
Logo
Zoeken
0.2 °C

Boeren blokkeren melkfabrieken

Publicatie: 31 mei 2008, 10.42

 

REACTIES
me2you uit Dokkum

Ik vraag mij af mogen ook niet boeren mee actie voeren?En kunnen ze geen fonds oprichten om meer zuivel uit de winkels op te kopen enuit te delen aan de mensen bij de supermarkt met een petitie voor de boeren?Ik vindt het hele goede actie die boeren verdienen zeker meer dan dat ze nu krijgen en tegenwoordig maken we overal vaste prijsafspraken over dus waarom niet hierover?
Elke bedrijfstak heeft risico maar met 43cent ligt er risisco bij de boer en de zuivelfabrikanten.

me2you uit dokkum

mijn inziens is dat veel eerlijker verdeeld !! en kunnen de boeren door de hoge kostprijzen wel hun hoofd boven water houden.DIT MOGEN WE NOOIT VERGETEN EEN BOER ZORGT VOOR HET ETEN...

heideroos uit Veenwouden

de producten worden duur verkocht,maar de 1ste producent deelt daar niet in mee.
terwijl die wel het meeste werk hebben ed.
nee dat de boer meer verdiend dan nu is op zeker,alleen staat er een fabriek tussen die de touwtjes in handen heeft.

rexcore uit Dokkum

bij FF.......... zijn ???

advertentie

miep uit apeldoorn

Verkopen ze toch gewoon de tractor !

beetster uit Nij Beets

ik sta 8er deze boeren en even zo goed ook 8er alle beroepschauffeurs die momenteel in actie tegen de hoge diesel prijzen zijn BRAVO voor deze actievoerders

boerenrocker uit Boelenslaan


ik baal van dat geknooi met mien tied
ik bun een echte boer en ga neet gauw opzied
ik bun niet slecht, kom op veur mien recht
wie 't er niet met ens is begriep mien slecht

sasman uit Stroobos

goed zo boeren laat niet over jullie heen lopen

pambosma uit Burgum

Ik vindt de foto's van meneer Huisman altijd zo overbelicht kijk maar bij deze reportage naar foto 1 en 15 vooral bij die laatste daar zie je dat die meneer gewoon onnatuurlijke rode wangen heeft dat kan niet anders dan dat dat met een foto bewerkingsprogramma is opgelicht. erug jammer..

wrotter uit ureterp

De veehouders werken er hard voor en dan moet het niet zo zijn dat de tussenhandel het geld verdient.
prima actie!!eindelijk vormen de boeren eens een front.

zeemeeuw uit Drogeham

hierna alle brandstoffen boeven boycotten..

drank uit Rottevalle

Helemaal geen prima actie, er zijn ook boeren die wel willen en kunnen leveren voor de huidige melkprijs. Deze zijn de dupe van deze acties want hun melk wordt dus ook niet opgehaald. Wie gaat dat betalen??
Wanneer deze boeren vinden dat hun fabriek niet genoeg betaald dan zoeken ze toch een andere?? Zo werkt het toch in een vrije economie??
Je kunt een fabriek toch niet dwingen om grondstof (melk) duurder te betalen dan ze het weer kunnen vermarkten?

miep uit Aldeboarn

Ik kon er zo gauw niet opkomen Drank maar zo ist en niet anders.

waldmantsje uit Hurdegaryp

Helemaal mee eens. Ze gooien nu met deze actie hun eigen belangen op straat. Melk wordt uitgereden over de weilanden. Waar zijn we mee bezig in een wereld waar nog steeds honger heerst. Wie grijpt er in en maakt een einde aan deze dwazen ?

wrotter uit Ureterp

Waldmantsje,
Wel eens bij stil gestaan hoeveel voedsel er word weggegooid in winkels wat over de houdbaarheidsdatum is, op veilingen word doorgedraaid en in restaurants en instellingen word weggekiepert. Ook allemaal dwazen zeker? Het is met deze actievoerende boeren net zo als met de vakbonden, enkelen halen de kastanjes uit het vuur en de rest , lees niet leden , profiteren er lateer net zo goed van.NO FARMERS NO FOOD !!

schim uit Opeinde

Als er geen melkquotum meer is kan de boer produceren wat hij wil/kan en kunnen de 'fabrikanten' meer omzetten en dus meer verdienen. Ook blijft er teveel geld stromen naar de aandeelhouders van de bedrijven, laat die eens tevreden zijn met iets minder, maar nee het rendement van de aandelen moet omhoog, dus blijft er minder over voor bijvoorbeeld, de boer. En uiteindelijk betaald de consument de verhoging.

peukie uit Gerkesklooster

je moet heel nederland boycotten,de burger hebben echt niks meer te in te brengen,de heren in den Haag doen maar wat ze willen .ik was nooit voor acties of stakingen ,maar het is bittere noodzaak,we worden tegenwoordig geleefd.dit is een schreeuw om gerechtigheid ,ga door gooi heel nederland maar plat,worden ze den Haag misschien hopelijk toch nog eens wakker k.wil nog wel mee doen ook ,sterkte boeren doorgaan.

eksteroog uit Eastermar

nou, die Sieta v Keimpema van de DDB organisatie moet wel een bloedmooie vrouw zijn ,dat eerst de boeren hun melk laten wegdruppelen en nu een melkfabriek bezetten en dan vraag ik mij af hebben die boeren het wel zo slecht,want hun boerinnen zien er nog best mollig uit en ik weet wel de meeste boeren hebben stevig geinvesteerd met uitbreiden van hun ligboxenstal ,en dat kost een paar centjes ,maar dat is bedrijfsrisico ,en dan moet je niet direkt zeuren als de melkprijs door de marktwerking zakt

zwerver uit Harkema

Als ik zo de reactie lees ,krijg ik de indruk dat er bij zijn die denken dat de boer het voor de grap doet en er niet is over na gedacht.Als een Boer zijn melk weggooid dan is het in mijn ogen een wanhoops daat.Hij moet de koe wel melken dus het werk er wel voor gedaan.Als ik ga staken doe ik niets maar de boer doet wel het werk en donderd dan zijn inkomen weg.Ik sta dus achter de BOER.

boeruhh uit ternaard

Ze hadden de boeren een hoge melkprijs beloofd maar daar wordt niet aan gedaan alles is hoog de voerkosten en diesel maar de melkprijs blijft laag als je het berekent de voerkosten de gasolie de stroom het water en alle uren die ze erin steken dat kan nooit weer uit voor ze! ik zeg boeren ga zo door klasse laat maar horen dat jullie dit niet pikken!!!

regendruppel uit Gaarkeuken

Klasse jongens, echt klasse, ga zo door, Het wordt tijd dat we in opstand komen,, We worden platgekegeld met regels en we worden volkomen uitgekleed,

hou vol mannen,!

jittikpisser uit Twijzelerheide

Skynbaar kinne de boeren har permitearje om foar sa'n 20000.00 euro de man oan molke wei te smiten. Dan hoege se der ek gjin mear jild foar.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan