25.8 °C

Hond bijt jongen na botsing

Publicatie: 17 jan 2007, 9.33

 

REACTIES

Waar kwam die hond vandaan was die van die jongen, beetje onduidelijk?

batman uit burgum

 

Ha jo it al a swier en dan wurd jo ek nog biten troch sa'n ferrekte hûn! Betterskip!

pyt uit Burgum

 

nou, toen ze hulp wou halen werd ze gebeten... dus, het kan zijn dat ze bij mensen aan wou belllen en dat er toen zomaar plotseling opeens een hond in de tuin zat, ofzo

westreenderramptoerist uit Zwaagwesteinde

 

Krijg je een ongeluk en wordt je ook nog gebeten door een of andere rothond.Een complete pechdag dus.Allereerst de hond maar afschieten zou ik zeggen,want zo'n agressief dier zal heus vaker dit soort geintjes uithalen denk ik.Gewonden veel beterschap.

centraal uit Dokkum

 

Wat een slechte schrijvers.!! Ik ben zelf het meisje die op de bromfiets reed ik ben niet gebeten door een hond die jonge die op de fiets zat die is hulp gaan halen omdat ik geen gevoel meer in mijn arm had. Hij is toen bij een erf opgerend en is toen gebeten door een hond. !! En het is geen drachster hij komt ook uit opeinde.

famkuh17 uit Opeinde

 

Afmaken die hond

turbolul uit Hemrik

 

Net te gauw oordele dus, it is no afkes goed rjocht zetten Famkuh17

sytse uit Burgum

 

Op zich nauwelijks een nieuwsfeit, ware het niet dat de (zuivere?) versie van Famkuh17 weer eens aangeeft dat de boodschappers van het nieuws op Waldnet niet altijd even betrouwbaar zijn in het zorgvuldig optekenen van hetgeen daadwerkelijk is voorgevallen. Het schijnt namelijk bij meer nieuwtjes voor te komen, zo is mijn indruk. Een minpuntje derhalve voor de redactie en hopelijk serieus aandachtspunt in de volgende redactievergadering. Rest mij nog de slachtoffers beterschap te wensen.

koddebeier uit Zwaagwesteinde

 

WâldNet krijgt dergelijke berichten via de politie binnen. Deze berichten worden meestal klakkeloos overgenomen (kijk ook maar naar de LC http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article1381601.ece?secId=51 ). Dat er nogal wat schort aan de berichtgeving van de politie is een feit. Maar richt dan ajb ook jullie pijlen op deze verdraaiers van het nieuws! Het blijft namelijk vreemd dat mensen die aanwezig zijn geweest geen goede versie van het verhaal kunnen geven!

J-One uit Buitenpost

 

Er vanuit gaande dat J-one over voldoende insite-informatie beschikt, even het volgende:het woord klakkeloos zegt voldoende dan over de werkwijze van de medewerkers bij deze nieuwssite. Hoogste tijd om eens ferm het roer om te gooien. Nu weet ik dat het ondoenlijk is overal zelf bij te kunnen zijn, maar een goede journalistieke eigenschap is bijvoorbeeld om aangeboden nieuws te verifiëren op waarheid. Ook al schijnt de "bron" betrouwbaar en helder. Niet mogelijk? Elke publicatie vermijden!!!

koddebeier uit Zwaagwesteinde

 

Koddebreier, zelfs de LC gaat dergelijke verhalen niet checken. Ten eerste omdat de nieuwswaarde gering is en het teveel tijd kost. Je zal het verhaal van de slachtoffers zelf moeten horen en namen worden maar sporadisch vrijgegeven. Ik ben het met je eens dat nieuws geverifieerd moet worden, maar tegen welke prijs? Al jaren worden politieberichten gewoon overgenomen door de media! Dit is niet typisch iets voor WâldNet, maar moet je mediabreed zien. De voorlichting van politie moet gewoon beter!

J-One uit Buitenpost

 

Ja met mij is alles goed afgelopen mijn arm is gekneust dus het valt gelukkig mee.
En de jongen heeft een prik gekregen.
Krijgen ze de informatie dan via de politie want die zijn nog zelf bij me langs gewweest om het verhaal te vragen en hebben toch echt gezien dat ik last van mn arm had.
Maja heel vreemd allremaal want het gebeurde om kwart voor 6 in de avond en niet smiddags!

famkuh17 uit opeinde

 

Daarnaast moet je als journalist altijd afvragen in hoeverre het verhaal van een slachtoffer gekleurd is. Een journalist zal daarom ook snel terugvallen op de gegevens van de politie. Dus hoor en wederhoor moet zeker worden toegepast, maar dan wel in situaties waarin dat noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als iemand ergens van beschuldigd wordt. Bij een ongeval lijkt me dat allemaal overbodig!

J-One uit Buitenpost

 

Vraag ik me af waarom om 16.25 uur de de kop en de tekst nog niet gewijzigd is, daar het desbetreffende meisje hier zelf aan geeft dat het anders is dan in de tekst.

pmfrl uit Drachten

 

@ pmfrl,
omdat de redactie misschien niet alle reacties direct leest? Je kunt onjuistheden via de mail kenbaar maken. Deze wordt wel altijd direct gelezen. Dat geldt ook voor famkuh17, gewoon je verhaal even naar de redactie mailen en het zal evt. aangepast worden!

J-One uit Buitenpost

 

Idd menesen moeten ook afgemaakt worden, wat een vervelend diertje is dat toch ook! Maar ja met die zachte winter van dit jaar blijven we er nog wel ff last van houden!
<br><br><i>Redactie: Het betreffende meisje wordt gemaild en msn't en we gaan het checken. Het klopt wat J-one zegt dat de info van de politie afkomstig is. We gaan ervan uit dat dat objectieve informatie is en dat gebruiken we. Het is verder erg moeilijk om de betrokken personen van een verhaal te bevragen omdat die gegevens niet vrijgegeven worden. Meestal moet het bericht dan eerst geplaatst zijn ;-)</i>

J-One uit Buitenpost

 

Haal dan ook gelijk mijn laatste reactie weg, want die slaat itt mijn overige reacties, nu natuurlijk nergens meer op. Of beter nog zet die reactie op pmfrl maar weer terug!

J-One uit Buitenpost

 

turbolul maar dood laten bijten door een rothond
die hond was op eigen erf,dus begrijpelijk
dat die hond dan bijt als je zijn erf op rent....doet die van mij ook.....

sterkte voor beide slachtoffers

watervork uit Burgum

 

Ik ben het met een paar mensen eens, afmaken die hond. Die baas van die hond heeft het beest zeker altijd binnen, hem is niets geleerd, dus bijt er maar op los, zal die boer wel zeggen. Tenzij die hond nog jong genoeg is om naar een speciale training te gaan. Beterschap voor het meisje uit Opeinde.

dr88en uit Drachten

 

Daar ben ik niet met je eens @dr88en, zoals ik al eerder zei(maar is door de redactie verwijdert). Als iemand de erf op rent, en de hond denkt van &#039;&#039;een onbekende die op mn erf komt, die is niet welkom&#039;&#039;.
Een waakhond die laat ook een inbreker of zoiets ook niet aan zijn neus voorbij gaan.
Het zit in zijn instinct en dat heeft alle honden al lijken ze soms lief!! Toch is het niet leuk dat je gebeten wordt, maar als de hond echt vals was, dan had hij wel doorgebeten.

soebaroe555 uit Drachten

 

@soebaroe555, ik ben het ook wel met jou eens, de hond wil het erf beschermen...maar dat ie meteen begint te bijten, dat gaat bij mij een stap te ver. Ik denk dat een normale hond eerst zijn longen uit zijn/haar lijft blaft, dat er gevaar is, maar goed, het is ook maar net wat de hond geleerd is.

dr88en uit Drachten

 

Ja die hond is er juist om mensen van het erf te houden. Moet ik dan worden afgemaakt? Moeten alle alarms ook maar uit de winkels worden gehaald.

jukke uit Jubbega

 

tjonge jonge we kunnen wel snel oordelen zeg.
Zoals al eerder werd gezegd die hond beschermt zijn erf, dus is het niet raar dat dit is gebeurd, en als hij daarom moet worden afgemaakt hoe moet het dan verder in deze wereld, want dan kunnen er ook aardig wat mensen worden afgemaakt. Die hond die blijft gewoon lekker leven, die wist niet beter.

alberdien uit Drachten

 

Hondebeten kunnen dodelijk zijn! Niet voor niets moet je naar het ziekenhuis voor een tetanus-spuit. Honden die bijten hebben een verkeerde training gehad van hun baasje. Vergelijk het maar met jeugd met een verkeerde opvoeding, en we weten hier precies op WâldNet hoe we de ouders moeten aanpakken. Dus in dit geval ook maar het baasje van de hond goed aanpakken? Ik verwonder hoe gemakkelijk het bijten van een hond vergoeilijkt wordt en het slaan van de jeugd als een gebrek aan opvoeding!

J-One uit Buitenpost

 

Honden horen niet te bijten maar te blaffen om op die manier hun baas te waarschuwen dat er iemand het erf opkomt. Dat is de waakfunctie van een hond. Niet het bijten! Dat is weggelegd voor getrainde politiehonden en vechthonden als pitbulls die verboden zijn. Niet voor de gemiddelde huisdier hond!

J-One uit Buitenpost

 

Nou mijn Jack Russel bijt wel, en goed hard ook!!!

waadfreon uit Dokkum

 

Famkuh? beterschap.maar over slechte schrijvers gesproken.Jou verhaal zit vol spel en zinfouten.Trouwens? het is in het Fries,:Famke.

edward uit Eastermar

 

Ja bedankt. Dat weet ik dat je famke zo schrijft alleen die naam is al bezet.!
UUh ik weet niet dat jij het verhaal wel goed mee hebt gekregen edward ik bedoel met slechte schrijvers dat het verhaal niet klopte maar dat is nu al opgelost.

famkuh17 uit Opeinde

 

`De jeugd heeft tegenwoordig toch allemaal zo&#039;n mobieltje op zak...???
Had dit niet hoeven gebeuren.
Goed waakhond: niks mis mee!

gast uit Twijzelerheide

 

Goh edward wat zijn we weet tactvol!!

soebaroe555 uit Drachten

 

Sorry &#039;&#039;weer&#039;&#039;(spelfoutje)

soebaroe555 uit Drachten

 

Beste mensen er wordt hier nu al gesugereerd dat opvoeding niks met gedrag te maken heeft, dit betekent dus dat alle kinderen die zich misdragen ook maar afgemaakt moeten worden???
Beetje vreemd.
Het is bekend dat bepaalde honderassen meer bijtgedrag vertonen als andere, dit wil zeggen dat je bij deze honden activer moet zijn in de opvoeding om dit gedrag af te laten nemen de hond is hier niet de schuldige maar de trainer/opvoeder

gaoot uit Drachten

 

j-one uit buitenpost...mensenbeten zijn gevaarlijker.
Hondje lekker laten lopen (wel op eigen terrein natuurlijk) voor de rest aan de lijn.
Staat niet vermeld of het een waarschuwingsbeet was ofzo dus hoeft niet persee vals te zijn. Voor de jongen en meisje beterschap en toppie dat het nog zo goed is afgelopen.

joyo uit kootstertille

 

@ joyo, ik hoop niet dat je je opmerking serieus meent. Een waarschuwingsbeet? Elke beet die een hond gericht doet is een teken van valsheid. Goed afgerichte honden doen dit niet! Dus al met al hond afmaken en het baasje aansprakelijk stellen voor de geleden schade! Dat zal mensen leren om hun hond eens goed op te voeden! Als je hond als huisdier neemt mag je er ook wel wat moeite voor doen!

J-One uit Buitenpost

 

superveslaggeving

fleurtje uit Leeuwarden

 

@j-one sommige hondendie voor bewaking zijn bijten dus niet door maar zetten tanden in vel. Verder niks. Daar zit dus het verschil. Net als een politiehond.die bijt je ook niet gelijk aan flarden maar als hij je moet tegen houden zet hij wel op de juiste manier de tanden in je en kun je moeilijk ontkomen. Lijkt me dat juist die soort honden(poliehonden) wel hun opvoeding hebben gehad en africhting.
Je weet niet precies hoe alles is gegaan. Om dan te zeggen dat hij afgemaakt moet worden gaat ver

joyo uit Kootstertille

 

J-one@ hier spreek je jezelf aardig tegen eerst is het de hond die vals is en nu is het de africhting die niet deugd in het geval van de africhting zal de hond heropgevoed moeten worden en niet afgemaakt. het lijkt mij dat je graag mee praat maar je niet echt achter je eigen standpunten staat

vanderwal uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan