KNRM LAUWERSOOG HULDIGT TROUWE DONATEURS
zaterdag 08 november 2014 Lauwersoog
 

Zaterdag heeft de KNRM op Lauwersoog aan drie trouwe donateurs zilveren en gouden speldjes uitgereikt.

Maar voordat de speldjes werden uitgereikt mocht burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne aan de vrijwilligers van KNRM station Lawersoog een taart aanbieden in verband met het 190-jarig bestaan van de KNRM. De mannen van de KNRM en de jubilerende donateurs lieten zich de taart goed smaken.

De zilveren speldjes waren voor Mevrouw Van de Wetering en de heer Pilot die 50 jaar donateur zijn de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij. De heer Poelstra is al 60 jaar lid en ontving een gouden speldje. De versierselen werden uitgereikt door de voorzitter van de plaatselijke commissie, de heer Koos Wiersma.

De KNRM heeft veel waardering voor deze trouwe donateurs, vandaar dat deze donateurs een uitnodiging kregen voor een bezoek aan het station van Lauwersoog.

Hierna was het tijd om met de reddingboten Annie Jacoba Visser en de Suzanna een vaartocht te maken. Er werd koers gezet richting Schiermonnikoog. Op het water stapten de donateurs over zodat ze op beide reddingboten konden meevaren.

Na het varen konden de gasten nog even nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje in het bemanningsverblijf van KNRM station op Lauwersoog. Een geslaagde ochtend waarin duidelijk is gemaakt waarom donateurs zo belangrijk zijn voor de KNRM en zeker als zij dit al 50 of zelfs 60 jaar zijn.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water en bestaat dit jaar 190 jaar.

De KNRM beschikt inmiddels over 1.300 vrijwilligers verdeeld over 45 reddingsstations, een vloot van 75 reddingboten en 10 schippers die in vaste dienst zijn bij de KNRM. Daarnaast zijn op het hoofdkantoor circa 50 mensen in dienst.

 

© WâldNet