MEDEWERKSTER VERZORGINGSHUIS STEELT GELD
donderdag 09 oktober 2014 Leeuwarden
 

Een medewerkster van verzorgingshuis Menckemastate in Kollum heeft in 2012 verschillende malen geld gepikt van collega's. De vrouw, een 31-jarige inwoonster van Driezum, is donderdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. De vrouw stal telkens kleine geldbedragen. Ze werkte als horeca-assistent in Menckemastate. In ongeveer vijf maanden tijd heeft ze negen keer geld van haar collega's gestolen. In totaal gaat het om een bedrag van 110 euro.

Nadat verschillende medewerkers van het verzorgingshuis ontdekten dat ze geld misten, werd er een bewakingscamera geplaatst. Met als gevolg dat de Driezumse op 13 november 2012 op heterdaad werd betrapt. De vrouw kreeg ontslag. Ze had zelf geen idee waarom ze de diefstallen had gepleegd, voor het geld hoefde ze het niet te doen. Spijt had ze wel. 'Ik kan het niet goedpraten en ik wil het niet goedpraten, maar als ik het terug kon draaien dan deed ik het', aldus de Driezumse.

Dat ze niet kon aangeven waarom ze het had gedaan, riep vraagtekens op bij de politierechter. Maar de rechter vond het te laat om de reclassering nu nog eens in te schakelen om een rapport op te laten maken, om antwoord te geven op alle vragen. Als stok achter de deur legde de rechter een deels voorwaardelijke werkstraf op. Twee ex-collega's van de Driezumse dienden een schadevergoeding in. De rechter bepaalde dat de vrouw in totaal 58 euro aan de collega's moet terugbetalen.