TILSTER WIL NIET BLAZEN EN GAAT ERVANDOOR
woensdag 23 juli 2014 Leeuwarden
 

Een 36-jarige Tilster zei dat hij van alles aan zijn hoofd had, toen hij in de nacht van 21 april werd achtervolgd door een politiewagen. De man zat in de schuldsanering en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. 'Ik heb veel geldproblemen', zei hij woensdag tegen de politierechter. In eerste instantie was hij wel degelijk gestopt toen hij op de Rijksstraatweg in Noardburgum een stopteken kreeg. Op het moment dat de politieagenten uit hun auto stapten ging de Tilster er vandoor. De politie ging er achteraan en uiteindelijk zette de man de VW Golf toch aan de kant, op een parkeerplaats achter de Caspar de Roblesstrjitte in zijn woonplaats.

De Tilster stapte uit en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij had de aandacht van de agenten op zich gevestigd door slingerend te rijden. Dat kwam volgens de Tilster omdat de auto waarin hij reed zachte banden had. Of het ook te maken had met het feit dat hij had gedronken zal altijd een vraagteken blijven. De man weigerde mee te werken aan een ademtest. Tegenover de politierechter gaf hij wel toe dat hij vier biertjes had genuttigd. En de vorige avond had hij hem behoorlijk geraakt.

De VW was niet van hem. De eigenaar zat naast hem op de passagiersstoel, de man was volgens hem niet in staat om een auto te besturen. Achteraf speet het hem dat hij er vandoor was gegaan en dat hij niet aan de blaastest heeft meegewerkt. Hij kreeg een werkstraf van 40 uur. Mocht hij zijn rijbewijs ooit weer terugkrijgen dan kan hij het meteen weer inleveren, hij kreeg van de rechter ook nog een rijontzegging van negen maanden. De VW Golf zou hem later nog eens in de problemen brengen. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Volgende week moet de Tilster zich voor diefstal of heling van de VW voor de rechter verantwoorden.